1/12/12

O ψευταράκος Αβραάμ και η κατάντια της ελληνικής διπλωματίας

Ο κόκκινος Πάνος διαψεύδει τον Αβραάμ
Πηγή http://www.defencenet.gr 

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ συνελήφθη από το υπουργείο Αμυνας ψευδόμενος αναφορικά με την παρουσίαση την Τετάρτη το απόγευμα, από τις εκδόσεις «Ινφογνώμων» βιβλίου στελέχους του ΡΚΚ στο Πολεμικό Μουσείο. Η Τουρκία θύμωσε και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, κάλεσε στο το τηλέφωνο τον Αβραάμ που βρισκόταν Ν.Υόρκη και απαίτησε, τελεσιγραφικά, δήλωση καταδίκης των «τρομοκρατών» και των συνεργών τους και τιμωρία αυτών που διέθεσαν την αίθουσα στο Πολεμικό Μουσείο. Έτσι απλά. το ανακοίνωσε άλλωστε το περιεχόμενο της συνομιλίας τους χθες το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στην Αθήνα εκδόθηκε ανακοίνωση από τον κ. Δελαβέκουρα που  του την υπαγόρευσε ο Αβραάμ από την Ν.Υόρκη και η οποία σφράγιζε την φινλανδοποίηση της χώρας.
«Η Ελλάδα, καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της. Αυτή είναι και η θέση σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο επί της αρχής, όσον και στο μέτρο που αφορά την οργάνωση PKK. Χθες, ιδιώτες διοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στελέχους του ΡΚΚ, σε νοικιασμένη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, εν αγνοία των αρμοδίων αρχών. Το δε ΥΠΕΘΑ διενήργησε εξέταση και αποδόθηκαν ευθύνες. Το γεγονός αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική κυβέρνηση και έρχεται σε αντίθεση με την πάγια θέση μας για την τρομοκρατία. Συνεπώς δεν υφίσταται κανένα ζήτημα».

Και συνεπως υφίσταται ζήτημα διότι είναι πρωτοφανές το υπουργείο Εξωτερικών να εκδίδει ανακοινώσεις για λογαριασμό του Υπουργείου Άμυνας επειδή ο Νταβούτογλου πήρε τηλέφωνο τον Αβραάμ και ... εκείνος «άλλαξε πάνα».   Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ούτε έχουν ιδέα για κάποια «εξέταση» ή ΕΔΕ ή οτιδήποτε άλλο, ούτε «αποδόθηκαν» ούτε και «θα αποδοθούν ευθύνες» για την εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο.
Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας λυπούνται πολύ γιατί στεναχωρήθηκε ο Α.Νταβούτογλου, αλλά προτείνουν ... αντικαταθλιπτικά χάπια. Και αυτό αφορά, τόσο την στρατιωτική, όσο και την πολιτική ηγεσία...
Το θέμα είναι πως τόλμησε ο Δ.Αβραμόπουλος να ανοίξει την κερκόπορτα της ελληνικής διπλωματίας στην Άγκυρα. Εντάξει, το να τον καλεί στο τηλέφωνο ο Αμερικανός πρεσβευτής και να σηκώνεται όρθιος, το καταλαβαίνουμε. Δεν είναι ούτε ο πρώτος και σίγουρα ούτε ο τελευταίος Έλληνας υπουργός Εξωτερικών που το κάνει. Αλλά να στέλνει ο Νταβούτογλου τελεσίγραφα και να εμφανίζεται ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ σαν δαρμένο σκυλί σε μια αξιοθρήτη εμφάνιση που την έχει επιβάλλει ο πολιτικός του προϊστάμενος, ε, αυτό είμαστε βέβαιοι ότι ούτε ο ίδιος ο Α.Νταβούτογλου το περίμενε. Ο οποίος βέβαια χθες αποθρασύνθηκε τελείως (και γιατί να μην το κάνει...) και εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία οι Τούρκοι "έδωσαν" κανονικά τον Αβραμόπουλο:
"Χθες, αργά το βράδυ, από τη Νέα Υόρκη όπου βρισκόταν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο και εξέφρασε την αντίδραση της Τουρκίας στο περιστατικό και την απογοήτευση που νοιώσαμε", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που πρόδωσε την επέμβαση του Νταβούτογλου στον Αβραμόπουλο.
Ποια μοίρα μπορεί να περιμένει έναν λαό που αναδεικνύει τέτοιους πολιτικούς ηγέτες; Ή καλύτερα ποια καταστροφή; Πέρα και πολύ ευρύτερη από αυτή που ήδη βιώνουμε... Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...