28/2/13

Όταν χάνεται η τσίπα

Καλά ο Κεδίκογλου αλλά και η άλλη στην ΕΡΤ…

Σκίζει ο Κεδίκογλου .Βάζει λουκέτο στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ αφήνει απλήρωτους τους δημοσιογράφους αλλά ακόμη και από την Μόσχα, όπου βρίσκεται εξοφλεί τα γραμμάτια που χρωστάει σε ημετέρους.

Χθες λοιπόν με εντολή του,ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ Αιμ. Λιάτσος υπέγραψε απόφαση(ΑΠ 105900 27-2-2013) που τοποθετεί ως προϊστάμενη εκδόσεων , δηλαδή διευθύντρια της ραδιοτηλεόρασης την Β. Ζερβού εκπρόσωπο των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ, προφανώς σε αναγνώριση της μεγάλης προσφορά της στον κλάδο.

Η προαγωγή της έγινε λίγο μετά τη χθεσινή συνέλευση στην ΕΡΤ, που κατέληξε να προτείνει απεργιακές κινητοποιήσεις για σκάνδαλα και ρουσφέτια και άλλα στην δημόσια ραδιοτηλεόραση. Και μάλιστα η απόφαση δημοσιεύθηκε με ένα τρόπο ώστε να μην είναι εύκολο να αναζητηθεί εύκολα στη διαύγεια της ΕΡΤ, το έγγραφο Λιάτσου που αναρτήθηκε, μεταξύ άλλων, μήπως και δεν γίνει αμέσως αντιληπτό.
Στις 25-2-2013 η συγκεκριμένη απαντώντας στην αποκάλυψη για την επιδοκιμασία του συνδικαλιστικού έργου της, διένειμε την ακόλουθη επιστολή… διαμαρτυρίας:
“…Έχω μάθει στην ζωή μου να είμαι ξεκάθαρη σε ότι λέω και σε ότι κάνω, όπως και να υποστηρίζω την άποψή μου καθώς και την άποψη των συναδέλφων μου που εκπροσωπώ, στο Ραδιόφωνο, τα Πολυμέσα και την Ραδιοτηλεόραση. Αυτό πολλές φoρές το έχω πληρώσει και έχει δημιουργήσει δυσκολίες στην προσωπική μου ζωή. Όμως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ούτε στην ηθική τους ούτε στον χαρακτήρα τους.
Η επιστολή μου αυτή έχει σκοπό να σας ενημερώσει, γιατί και πάλι κάποιες κακιές γλώσσες έχουν βγει στους διάδρομους και προσπαθούν να διαδώσουν και να διαστρεβλώσουν την αλήθεια για μια πρόταση η οποία μου έγινε από την Διοίκηση. Η πρόταση αυτή είναι να αναλάβω την Διεύθυνση του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση. Πρέπει να σας πω, ότι πολλές φορές στο παρελθόν μου είχε προταθεί και η θέση του αρχισυντάκτη και να κάνω αποκλειστική σύμβαση κλπ. Μέχρι σήμερα και στα 26 χρόνια που υπηρετώ στην ΕΡΤ , παραμένω μια απλή συντάκτρια του ραδιοφώνου…
Η απάντηση που έδωσα στην Διοίκηση στην τιμητική -και θα έλεγα ότι μου προκάλεσε έκπληξη, η πρόταση που μου έγινε, είναι ότι πρώτον είμαι εκπρόσωπος και δεν μπορώ να δεχτώ ένα τέτοιο τίτλος μέχρι να εξαντληθεί η θητεία μου, δεύτερον ότι για να αναλάβω τη Ραδιοτηλεόραση θα ήθελα ένα πλήρη απολογισμό από τον σημερινό Διευθυντή έκδοσης ώστε να αξιολογήσω και να αποφασίσω αν θα με ενδιέφερε αυτό το εγχείρημα… .
Αυτή είναι λοιπόν η αλήθεια και μόνο αυτή, την οποία οφείλω να σας την πω για να την γνωρίζετε και όχι για να σταματήσουν τα γνωστά «παπαγαλάκια» να διαδίδουν διάφορα τα οποία έτσι η αλλιώς θα το κάνουν όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν. Μου είναι παγερά αδιάφοροι και για μια ακόμα φορά θα λειτουργήσω σύμφωνα μ αυτό που μου υπαγορεύει η συνείδησή μου και η επαγγελματική μου ευσυνειδησία "
Σας ευχαριστώ Βασιλεία Ζερβου

 Σε δυό μέρες όμως αυτά πήγαν περίπατο Σύμφωνα με πληροφορίες η διαβόητη ΚΥΑ, υπέρ της οποίας,ετάχθη εξ αρχής η νέα διευθύντρια, που μειώνει από 5-41% τους μισθούς στα δημόσια ΜΜΕ, καταργεί τις ΣΣΕ καθιερώνει ελάχιστη απασχόληση 8ωρο και βάλε, κόβει υπερωρίες, αμοιβές για Σαββατοκύριακα και δεν γνωρίζει όλη την προυπηρεσία , βρίσκεται στο στάδιο της τελευταίας υπογραφής πριν δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.
Τζάμπα την πλήρωσε ο Ολάντ.
Δεν υπέγραφαν μια βδομάδα νωρίτερα την απόφαση.

ΥΓ: Είναι βέβαιο ο τι ο καλός συνάδελφος-διαχειριστής του blog Dιmosiografoiert, μάλλον δεν θα προσέξει και αυτή την ανακοίνωση της ΚΕΔ, για να την αναρτήσει. Προφανώς επειδή το κείμενο δεν προέρχεται από τον πολιτικό του χώρο,αλλά και που να προλάβει με τα νέα του καθήκοντα.. .

 Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις το τελευταίο 24ωρο στην ΕΡΤ... (ρεπορτάζ styx.gr)

Διευθυντές και αρχισυντάκτες πάνε και έρχονται και συνδικαλιστές επιβραβεύονται , αφού πρώτα έγινε η δουλειά με την ΚΥΑ που σφάζει μισθούς, καταργεί ΣΣΕ, πετάει στο δρόμο συμβασιούχους και ξαναφέρνει συντάκτες αιχμάλωτους με μπλοκάκια. Τα γραμμάτια πρέπει να πληρώνονται αμέσως με την ...κρίση και οι πρωτεργάτες στις απεργίες της ΕΡΤ τακτοποιήθηκαν :

# Ο ένας πήρε επίδομα αρχισυντάκτη με πόστο ή άνευ - μικρή σημασία έχει... Υπάρχει η συνιστώσα.
# Η δογματική κυρία που χάλαγε τον κόσμο στις συνελεύσεις στο στούντιο Ε, πήρε πάλι δελτίο ειδήσεων ΚΑΙ θα καλύπτει και τις περιοδείες του Προέδρου. Έτσι διαψεύδεται οτι πάει στον 902.
# Η εκπρόσωπος των εργαζομένων φαίνεται ότι έκλεισε το deal αφού με τα προσόντα της, αναλαμβάνει αύριο το πρωί διευθύντρια στη Ραδιοτηλεόραση. Εντελώς τυχαία, όλα αυτά και χωρίς να πάρει τηλέφωνο ο Φώτης ο Μόσιαλος ή ο Κεδίκογλου.
# Τυχαία είναι επίσης και η μετακίνηση του …ανακριτή (και πρώην «συνεταίρου» του «υπόλογου») για το σκάνδαλο του Εuronews κάπου στις Βρυξέλλες όπου υπηρετεί και η σύζυγος. Τι σημασία έχει αν δήλωσε ότι θα αργήσει να είναι εδώ στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ , αφού έχει κλείσει στο άλλο ψηφοδέλτιο της Δεξιάς, όχι το Παλιό. Αυτό που φτιάχνουν η Μαρία με την Έννυ.

Η είδηση πάντως είναι ότι στο ίδιο ψηφοδέλτιο μπαίνει και η νέα διευθύντρια της ραδιοτηλεόρασης, επειδή οι βουλευτικές αργούν και η θέση στο Ηράκλειο είναι καπαρωμένη.Τι άλλο θα δούν τα ματάκια μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική πρόσκληση προς την «εργατιά» για τις σφαγές των Δεκεμβριανών «Ντροπή στον εργάτη, στον σκλάβο ντροπή Στο αίμα αν δεν πνίξει μια τέτοια ζωή».

«Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους γυναίκες και άντρες με όπλα στους ώμους  στο κόκκινο λάβαρο πάντα πιστοί στη Σάλπιγγα πλάι που μ...