18/2/13

Η Ρουφιανο-σύναξη της Θεσσαλονίκης

Οι ελληνόφωνοι και ελληνώνυμοι του Φόρουμ των Ροκφέλλερ

Σύναξη των επιδοτούμενων Ρουφιάνων του ιδρύματος Ροκφέλλερ ήταν το «Φόρουμ Περιφερειακής Συνεργασίας για τα Βαλκάνια», στο οποίο συζητήθηκαν τα σχέδια των αδελφών για «το καλό μας».
Βασικά θέματα συζήτησης ήταν η «Ενέργεια», το «Περιβάλλον» και ο.. «Τουρισμός».
Ανάμεσα τους εισηγητές ήταν και ο συντονιστής του Σκανδιναυικού Φόρουμ των «παγκόσμιων αδελφών», για να μεταφέρει την δική τους εμπειρία διότι το όραμα να γίνουμε η «Δανία του Νότου», παραμένει.

Συντονιστής του «βαλκανικού Φόρουμ», και τρόφιμος του Ιδρύματος είναι ένας αλβανός από το Κόσσοβο. Ο Χακί Αμπαζή.(Ηaki Abazi).
Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ένας αρχιρουφιάνος επιδοτούμενος της Κοινωνίας των Πολιτών, και πράκτορας των αμερικανών, ο Γκόραν Σβιλάνοβιτς.

Από τους ελληνόφωνους και ελληνώνυμους που δουλεύουν για τους Ροκφέλλερ, εκτός από τον Αβάπτιστο της Μαργαρίτας, έχουμε την κυρία Έλενα Κυρίτση , που πριν προληφθεί ελάμβανε μισθό από την Απόπατη Αρμοστεία της UNHCR για τους πρόσφυγες στο παράρτημα Τιράνων. Για το λόγω αυτό γράφει το όνομα της αλβανικά Helena Qirici.
Ο κ. Γιώργος Τριανταφύλλου που πριν προσληφθεί στο Ιδρυμα δούλευε στο ELIAMEP), και στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (IIR), του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.
Στην παρέα των μισθοδοτούμενων και η κυρία Ανδριανή Παπαγαπητού που την μάθαμε ως «μάνατζερ» του «δημοσιογραφικού χωριού», το 2004. Σημαντική συμβολή έχουν και η κ. Μαρίκα Θέρου, ερευνήτρια στο LSE του Λονδίνου και η αλβανίδα κ. Έντα Γκέμι που είναι ερευνήτρια του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Παρούσες στη ρουφιανοσύναξη και η κ.Χριστίνα Κουλούρη και κυρία Δέσποινα Συρρή που έχει συνεργαστεί επί θεμάτων, «πολιτικής κοινωνιολογίας, βίας και συγκρούσεων, ανάπτυξης και μετανάστευσης με το Centre for Holocaust and Genocide Studies τουAmsterdam, με το Migration Netzwerk του Πανεπιστήμιο Βερολίνου, το Κέντρο Προσφυγικών Μελετών του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης, το South East European Research Centre, με διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ από το 1988 έως σήμερα στις χώρες της νοτιότερης Αφρικής, ανατολικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης και έχει διδάξει στο American College στη Θεσσαλονίκη Πολιτικές Επιστήμες και Πολιτική Ανθρωπολογία.

Αφήσαμε τελευταίο τον «πολιτικό σύμβουλο» του Μπουτάρη, κ. Λεωνίδα Μακρή, που έχει πολύ μέλλον στον ρουφιανοχώρο. Έμαθα ότι τους άφησε καλές εντυπώσεις.
Ότι περισσότερο μάθω για τη ρουφιανοσύναξη θα το μάθετε και εσείς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, όλοι οι οσφυοκάμπτες και υπόδουλοι του ... ας το πούμε κατεστημένο, εκδηλώνονται. Και φυσικά δεν τους ενδιαφέρει η Ελλάδα. Μόνο μία καλή διοικητική θέση στο χάρτη που έχουν σχεδιάσει. Αυτό είναι η λεγόμενη αναισθησία και αφιλοτιμία. Στην ταινία "Ο Δικηγόρος του διαβόλου", ο ίδιος ο ακατόμαστος έλεγε... "ματαιδοξία, το αγαπημένο μου αμάρτημα"... Το Hollywood το είπε, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
Δυστυχώς...

Λευτέρης Τ

Εδώ θα ακούστε τις εκπομπές μας που λογόκρινε το YouTube. https://www.brighteon.com/channels/ellas21.

 Όσοι και Όποιοι ,θέλετε να αναζητήσετε παλαιότερες εκπομπές του Ράδιο  «ΕΛΛΑΣ21», που τις κατέβασε η Χούντα το YouTube, μπορείτε να τις αν...