25/2/13

Καταραμένο Κατάρ!

του Κώστα Καββαθά

Αυτό το Εμιράτο θα με τρελάνει. Μία έτσι, την άλλη αλλιώς. Μία ναι, μία όχι. Μία έχουμε, μία δεν έχουμε -εμπιστοσύνη εις την Ελληνικήν Οικονομίαν.
Θα επιχειρήσω (πάλι) ένα recap.

Αν θυμάστε μία από τις πρώτες «δράσεις» της Κυβέρνησης Γυμναστηρίου ήταν να στείλει στη Νόχα με το Προεδρικό Empraer, τους πρίγκιπες Νικόλαο και Χάρι προκειμένου να συζητήσουν τις επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα και vice versa. Η επίσκεψη πήγε καλά και η Μητέρα (Marge Simpson) εξέφρασε την ικανοποίηση της. απόδειξη η επίσκεψη Αθεμπίγιο και η βόλτα του Γοδεφρείγου του 2ου Παπανδρέου του 3ου στη «Νεράϊδα» με την αέρινη Τίνα.
Εκεί, πάλι αν θυμάστε, έκανα μία προσπάθεια να θέσω τις βάσεις της πράσινης ανάπτυξης, ανακοινώνοντας την τσιμεντοποίηση του παραλιακού μετώπου και την «αξιοποίηση» του αεροδρομίου Ελληνικού.
Για τον σκοπό αυτό ζήτησα την βοήθεια εταιριών όπως οι, "GreenTank", “i4me&U4me”, “Indigestion” και «Η Γάτα που Γρατζούνιζε Πολύ».
Για να συνενούμεθα μεταξύ μας και επειδή μας παρακολουθεί (στενά) ο Εμίρης του Κουβέϊτ, χρησιμοποιούσαμε ειδικό κώδικα.
Όταν πλησίαζε η Άνγκελα έλεγα «ρίξε τα ρούχα απ’ το μπαλκόνι» ενώ, όταν ερχόταν ο Ολάντ έλεγα «πέτα τη γιαγιά απ’ το τρένο».
 Τελικά, μετά από πολλά εμπρός-πίσω και ναι μεν αλλά έστειλα στη Ντόχα δύο RPV (Remotely Piloted Vehicles) της 3κομματικής, μονοφασικής κυβέρνησης.
Τα “Hatjidaki 1” και “Mitaraki 2”.
Τα εξ αποστάσεως κατευθυνόμενα ιπτάμενα αντικείμενα κατάφεραν να μεταπείσουν το Εμίρι το οποίο αποφάσισε να (ξανα)ψωνίσει το Ελληνικό αλλά, και μία (δασική) νήσο τ(ωων Αζορών επί του Ιουνίου Πελάγους).
Όσοι δεν καταλαβαίνετε το puzzle ή κάνετε πως δεν, οφείλω να ξεκαθαρίσω (πάλι) την κατάσταση με κίνδυνο κάποιος να την καταλάβει και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Πριν τέσσερα χρόνια δύο απλοί πολίτες (ο υπογράφων και ο Πέτρος Σακελλαρίου) προσέφυγαν στο ΣτΕ και ζήτησαν να ακυρώσει την απόφαση Χατζηδάκη με την οποία «έκλεισε» το Ελληνικό. Το ΣτΕ αποφάσισε πως, ναι πράγματι το αεροδρόμιο δεν σταμάτησε ποτέ να είναι α/δ άρα μόνο ως τοιύτο θα μπορούσε να «αξιοποιηθεί» ή, και, πωληθεί σε Εμίρι, Τόμπολα, Αλαφιασμένο, Καπελούζο ή “F*K de Mall Development”.

Θα επαναλάβω επίσης ότι, όσοι δεν καταλαβαίνουν (ή κάνουν), θα πληροφορηθούν (αν δεν το έχουν ήδη) ότι, μετά από νέα προσφυγή των δύο ίδιων πολιτών, το Συμβούλιο Επικρατείας εξέδωσε νέα απόφαση με την οποία καταδικάζει την Πολιτεία σε πρόστιμο για την μη εφαρμογή της απόφασης του την οποία δεν είχα εις χείρας μέχρι τη στιγμή που παρέδωσα το παρόν άρθρο.

Όπως ίσως έχετε διαπιστώσει η υπόθεση έχει «πλάκα» διότι κανείς ευλογημένος δημοσιογράφος δεν έχει πάρει χαμπάρι για το θέμα πράγμα που σημαίνει ένα απ’ τα εξής τρία
α. το ΣτΕ δεν υπάρχει
β. Ο γράφων δεν υπάρχει
γ. Το αεροδρόμιο Ελληνικού δεν υπάρχει.

Ο αντικατοπτρισμός (mirage) οφείλεται στις εικόνες που παρακολούθησα στη τηλεόραση οι οποίες θύμισαν δύο παλαιές ταινίες
α. το “Polaris” (του Ταρκόφσκι) όπου ο πλανήτης-μαθητευόμενος θεός διαβάζει τις σκέψεις μου ως Πρωθυπουργού της Τζουτζίας και μαθαίνει
β. το “The Gods Must be Crazy” όπου ο bushman Ju Hoansi ταξιδεύει στην άκρη της Γής για να απαλλαγεί από μία μπουκάλα Κόκα Κόλα που έπεσε απ’ τον ουρανό. Για όσους (και πρέπει να είναι πολλοί) δεν συλλαμβάνουν την αλληγορία παρακαλώ να θυμηθούν την ταινία ”La visite d’ Holland en Athenes” του Έλληνα σκηνοθέτη Antoin de Saint Exupery όπου, 22 εκατομμύρια ψυχές (give or take) παρακολουθούν επί 10ωρο δύο χαρακτήρες του βωβού κινηματογράφου να βαδίζουν πάνω-κάτω και δύο corporate jets να κάνουν taxiing στο αεροδρόμιο El Ven.
Περισσότερος κινηματογράφος την άλλη Κυριακή._
Κ.Κ.

Επί του πιεστηρίου! Την Πέμπτη πήρα τα χέρια μου την απόφαση 15/123 του 3μελούς ΣτΕ που «…διαπιστώνει αδικαιολόγητη καθυστέρηση συμμορφώσεως της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προς την απόφαση 1938/2010 του ΣτΕ…» και την «…καλεί να συμμορφωθεί πλήρως…». Το τι θα γίνει μόνο ένας θεός ξέρει

πηγή Πρώτο ΘΕΜΑ, 20.02.12

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χατζαρα ,τι βλεπομε εδω

η ευρω ενωσι χρηματοδοτει προγραμματα ταχα καταρτισεως ανεργων και τους χαρτζιλικωνει με 3 ευρω ανα ωρα

(τζαμπα βγαζει την υποχρεωση απο τις στρατιες ανεργων που εδημιουργησε)

ελα ομως που σε αυτα ασχολειται να καταρτισει και χαρτζιλικωνει η ευρω εοκ και λαθρο αλλοδαπους τριτου κοσμου με "" νομιμα χαρτια" (σαν αυτα που βρισκει ο... ξενιος ζευς ;) !!

αντι να τους στειλει στον διαολο τους επιδοτει κιολας .

διαβαστε την ανακοινωση


Το Κ.Ε.Κ. E.DIS.I.NETΑ.Ε.E. στο πλαίσιο του Ε.Π «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» θα υλοποιήσει στη Θεσσαλονίκη, επιδοτούμενo πρόγραμμα για ανέργους,με τίτλο «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ» διάρκειας 100 ωρών συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Βεβαίωσης Νόμιμης Παραμονής στην Ελλάδα (ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ) – Άδεια παραμονής (ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ)

http://dasta.auth.gr/show_news.aspx?id=4360

Ανώνυμος είπε...

Συναγωγη Τσιτσανης

και η εβρουμπα (euroumpa) ραιτ θρου...

υγ.το ισραηλ ανηκει στον μινωικο πολιτισμον του

Μινως ο γιαννιωτης αβεσαλομ.

Ανώνυμος είπε...

Ελλαδικον λεξικον οικονομικης επιστημης

made by ag antonios and σια (ελιες θρουμπες και χοντρες αξυριστες)


Πρωτογενες πλεονασμα:

ειναι οταν χρωστας 1000 το μηνα αυτον και εισπραττεις απο το παξιμαδι σκατο 100 ,τοτε δεν πληρωνεις τα 1000 αλλα μονον τα 80 και αφηνεις τα υπολοιπα τον αλλο μηνα και ετσι εχεις πλεονασμα 20


επενδυσεις :

εκτος απο την επενδυση φοδρας ειναι και οταν πωλεις μια ετοιμη εκμεταλλευση συνηθως κρατικον μονοπωλιον σε πολυεθνικες και ανταποκριτες, φιλαρακια ξενων κυβερνησεων που κοβουν βολτες να δουν ...πως τα περνουν τα φιλαρακια, αφου πρωτα μειωνεις στα πλαισια της επενδυσεως ασφαλως το προσωπικον αυτης.

ετσι το νεο μονοπωλιον αγοραζει μια ετοιμη εκμεταλλευση... επενδυοντας μονον στην βεβαιη επιστροφη παγιων πολλαπλασιων εσοδων απο την υπαρχουσα εκμεταλλευση .

η αλλαγη ιδιοκτησιας και τσεπης που καταληγουν τα υπαρχοντα εσοδα ειναι παραγωγικη επενδυση.Η 28η Νοεμβρίου στην Ιστορία

587.  Η Συνθήκη της Αντελότ μεταξύ του βασιλιά της Βουργουνδίας, και του ανιψιού του, βασιλιά του Μοζέλα. 1414.  Συνελήφθη ο Τσέχος θρησκευτ...