5/2/13

Σκληρή εμφύλια μάχη για την εξουσία στην Τεχεράνη

Ενώ ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ πραγματοποιεί την πρώτη, από το 1979, επίσημη επίσκεψη Ιρανού ηγέτη στην Αίγυπτο, για να λάβει μέρος στη διάσκεψη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, η αστυνομία συνέλαβε τον πρώην εισαγγελέα της Τεχεράνης και έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Αχμαντινετζάντ, τον Σάιντ Μορταζαβί με άγνωστες κατηγορίες.

Ο Μορταζαβί έλαβε το παρατσούκλι «ο Χασάπης», για την συμμετοχή του στην καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το 2009 και την ανοχή που επέδειξε στους βασανισμούς κρατούμενων.

Η Διοίκηση του πρόεδρου του Ιράν αντέδρασε στη σύλληψη του Μορταζαβί, δηλώνοντας, ότι το περιστατικό αυτό αποτελεί μια άσχημη έκφραση της πολιτικής αντιπαράθεσης , γεγονός το οποίο από μόνο του απαιτεί την διεξαγωγή έρευνας.

Πριν δυο μέρες, μετά από κάρφωμα συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ ο πρώην υπουργός οικονομικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Ταχμάσμπ Μαζαχερί, ο οποίος είχε επάνω του μια επιταγή 70 εκ. δολαρίων. Ο Μαζαχερί δήλωσε, ότι τα χρήματα ήταν βοήθεια προς τις Αρχές της Βενεζουέλας για την χρηματοδότηση οικοδομικών έργων.
H Βενεζουέλα  πάντως, βοηθάει το Ιράν στο σπάσιμο του αμερικανικού Εμπάργκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες Προδοσίας . Πριν 83 χρόνια. 27 Απριλίου 1941.Κυριακή του Θωμά. Την 182η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και την 22η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Οι Γερμανοί παρέλασαν στην Αθήνα. Το απόγευμα μπήκαν και στο Ναύπλιο

  Στο τελευταίο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, δημοσιεύτηκε το Βασιλικό Διάταγμα ς με το οποίο ετέθη «εις αποστρατείαν τη αιτήσει του» ο αν...