12/2/13

Η αλήθεια δεν έχει χορηγό

Πρωτα η ουσία του πολιτικού πρόβλήματος

1 σχόλιο:

Κερκυραίος-Κασσωπίτης-Αντισιωνιστής είπε...

Κατάληψη του Ερημίτη από το Εβραικό Λόμπυ (Άρθρο που δημοσιεύτηκε στο μεγαλύτερο Κερκυραικό site CorfuPress)

Κείμενο: ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΛΒΑΝΟΣ

Η είδηση βγήκε με εκτενές ρεπορτάζ και φωτογραφίες στον «Τύπο της Κυριακής» υπό τον τίτλο «Εβραϊκή απόβαση στην Κασσιόπη». Προφανώς μια Τρίτη Τρόικα μπαίνει στη ζωή μας, αυτή τη φορά αρπάζοντας το πρώτο κομμάτι-φιλέτο – έπονται και άλλα – από τον εν εξελίξει ακρωτηριασμό της Κέρκυρας.

Την εβραϊκή αυτή τρόικα στελεχώνουν ο George Rohr, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του αμερικανικού Fund NCH, ο επικεφαλής ραβίνος της Ρωσίας Berel Lazar Mosche και ο ορθόδοξος χασιδικός ραβίνος J. Kotlarsky.

Στην αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο, εκτός από το ευτελές για τη συγκεκριμένη περιοχή τίμημα (46.000 Ευρώ το στρέμμα) και άλλων εξευτελιστικών όρων για ένα «κυρίαρχο» κράτος, υπάρχει και το δικαίωμα των επενδυτών να μεταβιβάσουν όποτε θέλουν – ενδεχομένως να το έχουν ήδη πράξει – το ακίνητο σε όποιον θέλουν…

Πέραν των έτσι κι αλλιώς καταστροφικών επιπτώσεων από την οριστική και αμετάκλητη απώλεια της ζωτικής σημασίας αυτής περιοχής, όντας πλέον γεγονός ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια εν δυνάμει αποκοπή από το νησί του συγκεκριμένου ακρωτηρίου, και του ότι, όπως ακούστηκε επισήμως προχθές στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο στενότερος οικονομικός συνεργάτης των επενδυτών είναι Αλβανός υπήκοος, δεν χρειάζεται κάποια νοσηρή φαντασία για ένα σενάριο ακόμα και μια ενδεχόμενη de facto προσάρτηση του Ερημίτη στη γειτονική χώρα. Τη στιγμή μάλιστα ,που εκτός των όποιων σκοτεινών σκοπιμοτήτων η συγκεκριμένη περιοχή συγκοινωνιακά θα μπορούσε άνετα να συνδεθεί δια θαλάσσης με το υπό κατασκευή αεροδρόμιο των Αγίων Σαράντα.

Γεγονός είναι ότι μεγάλα ανεξέλεγκτα ξένα κεφάλαια και θηριώδεις διαθέσεις σκάνε πλέον μύτη στον τόπο μας και ήδη αισθανόμαστε την κατοχική μπότα να μας πατάει στο λαιμό και μας κόβει την ανάσα.

Ποια νομοθεσία προστασίας του Περιβάλλοντος, ποια δικαιώματα της τοπικής κοινωνίας… Εδώ ξηλώνουν τα από αιώνων εγκατεστημένα φυλάκια των στενών, εδώ ξεβρακωνόμαστε μπροστά στις αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων μας, εδώ οι Τούρκοι που δεν μπόρεσαν ούτε στη ναυμαχία του 1716 να φτάσουν στα Γουβιά έφτασαν τώρα παίρνοντας τη Μαρινα, κι εμείς μιλάμε ακόμη για την προστασία του κερκυραϊκού τοπίου, των ερπετών της βίδρας και των πουλιών;

Με βάση τα παραπάνω δεν χωρεί αμφιβολία για το πόσο καλά, ποιοι και ποια συμφέροντα είχαν σχεδιάσει τη χρεωκοπία της χώρας και την κατάρρευση του κράτους δικαίου. Με ανύπαρκτη πλέον εργατική νομοθεσία, μ’ ένα Σύνταγμα που το κατάντησαν κουρελόχαρτο και με μια εξαθλιωμένη κοινωνία, μπορούμε πια στην καλύτερη περίπτωση να «γίνουμε» Καραϊβική. Μια μπανανία με υποτακτικούς πουλημένους διεφθαρμένους κυβερνήτες και με πεινασμένους, ξυπόλητους ιθαγενείς, για αγγαρείες σε ξένες επιχειρήσεις, οι οποίες για πολλές δεκαετίες, έως ότου ξεσηκωθούμε, θα λυμαίνονται τον εθνικό μας πλούτο (φυσικό, πολιτισμικό, ορυκτό κ.λπ.) με κύριο προσωπικό ξένους υπηκόους.

http://www.corfupress.com/news/2009-05-10-16-51-00/%CE%A3%CE%A0%CE%A5%CE%A1%CE%9F%CE%A3-%CE%91-%CE%A3%CE%91%CE%9B%CE%92%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%A3/27343-katalipsi-toy-erimiti-apo-to-ebraiko-lompy-