24/6/13

Παράτησαν τους συναδέλφους στη τύχη τους

Η ΕΣΗΕΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ

Πετάνε τους συναδέλφους της ΕΡΤ στο δρόμο και πάνε να τους φάνε αποζημιώσεις, οφειλόμενα από εξαιρέσιμα, διαφορές αποδοχών και ότι δικαιούνται από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ.
Με την ΕΣΗΕΑ να παρακολουθεί απαθής θεατής των εξελίξεων. Κάποιοι ενωμένοι δημοσιογράφοι (Αντωνιαδου-Διόγος) και οι συσπειρωμένοι του Τρίμη αφού πρώτα έκλεψαν εν ψυχρώ την ψήφο, όσων δημοσιογράφων στην απελπισία τους, τους σταύρωσαν μήπως και σωθούν, τώρα τους έχουν παρατήσει στην τύχη τους. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση τώρα για την ΕΡΤ ούτε καν η προσφιλής επίδοση της τυφλής απεργίας, έτσι έστω γα ξεκάρφωμα.

H Μαρία Γκίκα από την ΚΕΔ μαζί με ‘άλλους συναδέλφους προσπαθούν να διαχειρισθούν με δική τους πρωτοβουλία τα πλέον επείγοντα ζητήματα της κρίσης που τώρα κορυφώνεται.
Το δίδυμο των εκτελεστών Στουρνάρα-Κεδίκογλου επιμένοντας στο αρχικό σχέδιο για λουκέτο στην ΕΡΤ, εμφανίζει την υπουργική απόφαση ως δήθεν καταγγελία σύμβασης.
Στην επιδίωξη μάλιστα να δημιουργήσουν τετελεσμένα κατέθεσαν μέσω της Τραπέζης Ελλάδος από ένα ποσό στους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός μεγάλου αριθμού συναδέλφων, εμφανίζοντας ότι είναι δήθεν δύο μισθοί για να θεωρηθεί ότι η κυβέρνηση -εργοδότης τηρεί το τελευταίο νόμο για αποζημιώσεις μισθωτών.

1ον Δεν προκύπτει από πουθενά ότι το ποσόν που κατετέθη, αντιστοιχεί σε δύο μισθούς. Άρα ελέγχεται αν αντιστοιχεί ως αποζημίωση. Οπότε δεν υφίσταται και εξ αυτού του λόγου καταγγελία σύμβασης, δηλαδή απόλυση.
2ον Είσπραξη των χρημάτων αυτών σημαίνει αποδοχή , άνευ εταίρου της λύσης της σύμβασης εργασίας, για την οποία όμως δεν καταβάλλεται αποζημίωση αλλά κάποια οφειλόμενα (πχ δεδουλευμένα).
3ον Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αναγγέλλεται κάποιος ως άνεργος , αν δεν τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (1η διεύθυνση πρώην ΤΣΠΕΑΘ). Δηλαδή αν δεν έχει καταγγελία σύμβασης και αν ο εργοδότης ΕΡΤ δεν έχει πληρώσει όσα οφείλει να καταβάλλει στο ειδικό λογαριασμό ανεργίας.

Προτείνουμε: 1ον Την άμεση κοινοποίηση εξωδίκου με επιφύλαξη δικαιωμάτων στον μέχρι πρότινος εκπρόσωπο της ΕΡΤ καθώς και στο δίδυμο της συμφοράς Στουρνάρα-Κεδίκογλου. Ανάλογο εξώδικο να στείλει και η ΕΣΗΕΑ αλλά και οι περιφερειακές ενώσεις.
2ον Την άμεση παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ σε όσα προωθεί η κυβέρνηση.
3.Την πραγματοποίηση σύσκεψης τη Τρίτη η Τετάρτη στα γραφεία τα ΕΣΗΕΑ για καθορισμό πλαισίου των απαραίτητων νομικών και συνδικαλιστικών ενεργειών.

Μέχρι τότε
-Να ζητηθεί από τον ΕΔΟΕΑΠ να συνεχίζεται η ασφαλιστική κάλυψη των συναδέλφων της ΕΡΤ και η διοίκηση του να αφήσει το καλαματιανό και να διασφαλίσει όσα της χρωστάει και η ΕΡΤ.
-Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην χάσουν άλλα ασφαλιστικά τους δικαιώματα οι εργαζόμενοι ( πχ ΤΑΙΠΕΡΤ κλπ)
-Να ενισχυθεί από τον ΟΑΕΔ ( πχ μέσω των αποθεματικών του ΔΛΟΕΜ), το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ώστε να καλύψει υποχρεώσεις που έχει το Δημόσιο απέναντι και στους εργαζομένους της ΕΡΤ.
Και πάντως κάποια και κάποιος, που παζαρεύουν την μοιρασιά 50-50 για τη θητεία τους στο θρόνο της ΕΣΗΕΑ, να μαζέψουν την ξεφτίλα τους και να ασχοληθούν με την πληγή που άνοιξαν στην ΕΡΤ. Άλλωστε είναι συνυπεύθυνοι.                                                                   
22/06/2013
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...