28/6/13

To «Αγγελιόσημο» είναι εργοδοτική εισφορά

Επιστολή Δ. Τσαλαπάτη προς ΔΣ της ΠΟΕΣΥ

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Κοινοποίηση: ΔΣ ΠΟΕΣΥ

Από δημοσιεύματα εφημερίδων αλλά και αναρτήσεις στο διαδίκτυο πληροφορούμεθα ότι την Τρίτη πραγματοποιείται στα γραφεία της ΠΟΕΣΥ, συνάντηση εκπροσώπων των ενώσεων και των ταμείων γα το αγγελιόσημο. Όπως ασφαλώς γνωρίζετε το θέμα υφαρπαγής , παράλληλα με τις αρπακτικές διαθέσεις των βαρόνων της διαπλοκής και των ανθρώπων τους, επιχειρήθηκε να μπει στην τελική ευθεία, με την ένταξη τομέων ασφαλισμένων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ΕΟΠΠΥ και απλώς τώρα πέφτουν οι μάσκες..
Ο κίνδυνος για τα Ταμεία Συντάξεων για τους αυτοδιοικούμενους οργανισμούς (ΕΔΟΕΑΠ, ΤΕΑΣ) και για τους τομείς αλληλοβοηθείας των ενώσεων είναι ήδη εντός των τειχών.   
Η αποδόμηση τους ασφαλιστικού συστήματος των δημοσιογράφων και όλων των εργαζόμενων στην ενημέρωση που μεθοδεύτηκε από το 2008, τώρα τείνει να ολοκληρωθεί.   
Με ιδιαίτερη έκπληξη όμως διαπιστώνουμε ότι ανακοίνωση της ομοσπονδίας για την αναγγελία της σύσκεψης (για εγρήγορση του κλάδου) αποδέχεται- και μάλιστα δημοσίως- την μνημονιακή παραδοχή χαρακτηρίζοντας κοινωνικό πόρο το αγγελιόσημο (εισφορά του ΑΝ 248/67) το οποίο όμως στην ουσία αποτελεί οιονεί εργοδοτική εισφορά.
Αντιλαμβάνεσθε ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες, δεν υπάρχει πολυτέλεια για άλλα σφάλματα, όταν μάλιστα κρίνονται ζητήματα ζωής.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Δημ. Ι. Τσαλαπάτης
π. Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: