16/7/15

Ενώ εμείς κοιτάμε αλλού οι «Μεκεντότσι» δουλεύουν

Άρχισε σήμερα στην Λερίν (Φλώρινα), «επιστημονικό τριήμερο συνέδριο» των Σλαβομακεδόνων που θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Ιούλιου. Διοργανωτές είναι η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των «Μεκεντότσι» της Μελβούρνης, Το «Ουράνιο Τόξο», το κόμμα της σλαβομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία από τις Βρυξέλλες, το OMO Ίλιντεν του Πιρίν και το Διεθνές Κίνημα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των «Μεκεντότσι» του Καναδά.
Το Συνέδριο στην «Λερίν» είναι η δεύτερη «επιστημονική συνάντηση» της χαφιεδοπαρέας . Η πρώτη πραγματοποιήθηκε το 2013 στο Πανεπιστήμιο «Monash» της Μελβούρνης, με αφορμή την 100η επέτειο από τη λήξη του Β 'Βαλκανικού Πολέμου και της διαίρεσης της «Μακεδονίας» με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου. Τ
α πρακτικά εκείνου του «συνεδρίου» δημοσιεύτηκαν , από τον γερμανικό ακαδημαϊκό εκδοτικό οίκο Verlag Otto Sagner.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης είναι ο Victor Friedman από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, η Grace Fielder από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ο Andrew Rosos από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, ο Άκης Γαβριηλίδης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Βλάχοβ της "La Trobe University" της Αυστραλίας, ο Vasco Nastevski από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, η Κάθριν Κολοζόβα από το Ινστιτούτο για κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, και η Μαρία Μίτρεβα από το Μακεδονικό Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας στα Σκόπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: