16/7/15

Η Ισλαμική απειλή στα Βαλκάνια

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube με τίτλο «στο δρόμο του Χαλιφάτου», επιβεβαίωσε τις ρωσικές πληροφορίες , για επικείμενες τρομοκρατικές ενέργειες των σουνιτών μουσουλμάνων στα Δυτικά Βαλκάνια.
 Το βίντεο που αφαιρέθηκε από το YouTube καλούσε για την κατάκτηση της Σερβίας, και τη δημιουργία ενός ισλαμικού χαλιφάτου στα Δυτικά Βαλκάνια και την καταστροφή της δημοκρατίας.
Στον ίδιο λογαριασμό προηγουμένως είχε ανέβη σειρά βίντεο που εξυμνούσαν το «Ισλαμικό Κράτος» και τους σαλαφιστές, και έκαναν έκκληση για «ιερό πόλεμο». Το Βίντεο ζητούσε να εκδηλωθούν τρομοκρατικές Ενέργειες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία, την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο και τη πΓΔΜ, και πάνω απ 'όλα Σερβία και καλούσε για την καταστροφή της δημοκρατίας στις χώρες αυτές και επικράτηση του νόμου της σαρία.
Το νέο βίντεο, το οποίο άρχιζε με αποσπάσματα από το Κοράνι, στη συνέχεια είχε ένα αραβικό ποίημα που έλεγε «Ανθρωποι από τα Βαλκάνια να είστε χαρούμενοι. Οι καλύτερες μέρες πλησιάζουν. Οι μουσουλμάνοι έρχονται. Είμαστε το ισλαμικό χαλιφάτο».
Τον περασμένο Ιούνιο ένα άλλο βίντεο καλούσε τους πιστούς στα Βαλκάνια να ακρωτηριάσουν, να δηλητηριάσουν και να σκοτώσουν τους άπιστους στις χώρες καταγωγής τους. «Όσοι από εσάς δεν μπορείτε να έρθετε εδώ, πολεμήσουμε εκεί. Αν χρειαστεί, βάλτε εκρηκτικά κάτω από τα αυτοκίνητά τους.
Εάν μπορείτε, πάρτε δηλητήριο και το βάλτε το στο νερό και στην τροφή τους. Ας τους αφήσουμε να πεθάνουν. Σκοτώστε τους σε κάθε χώρα, όποτε μπορείτε. Στη Βοσνία, στη Σερβία, στη Σαντζάκ», έλεγε το βίντεο, την οδηγία του οποίου προσπάθησαν να εφαρμόσουν τις προηγούμενες μέρες οι οπαδοί του Ισλαμικού κράτους στο Κοσσυφοπέδιο.
Στο τέλος, και των δυο βίντεο γινόταν η εξής αναφορά στον Μπαράκ Ομπάμα. «Ομπάμα, η νίκη ανήκει σε εμάς. Εμείς είμαστε οι γιοι του Ισλάμ, είμαστε το Ισλαμικό Χαλιφάτο» Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες βρίσκονται υπό παρακολούθηση περίπου 600 μαχητές από τη Βοσνία, τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο, που έχουν ταξιδέψει στη Συρία από το 2012, και έχουν επαναπατριστεί .
Οι «ειδικοί» λένε ότι απαιτείται στενότερη συνεργασία μεταξύ των περιφερειακών υπηρεσιών ασφαλείας, και η διαρκής επικοινωνία τους με τις κορυφαίες παγκοσμίως μυστικές υπηρεσίες. Στη Βουλγαρία συνελήφθησαν χθες και αμέσως απελάθηκαν για λόγους εθνικής και ευρωπαϊκής ασφάλειας, ένας Σύριος και ένας Αφγανός, μετά από επιχείρηση της Κρατικής Υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας και της Αστυνομίας της και σε συνεργασία με υπηρεσίες άλλων χωρών.
Ο Σύριος είναι μέλος ομάδας μεταφοράς λαθρομεταναστών από την Μ Ανατολή προς την Δ Ευρώπη. Ο Αφγανός ήταν «Ταλιμπάν», και έχει λάβει μέρος στις ένοπλες συγκρούσεις στην χώρα του . Και στους δυο απαγορεύτηκε η εκ νέου είσοδος στην Βουλγαρία…. για μια πενταετία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/galleries/2015/07/15/25016/photos/full/15548725.jpg


http://cdn1.bbend.net/media/com_news/galleries/2015/07/15/25016/photos/full/15548724.jpg