8/10/15

Russia‬ please stop killing the world's peaceful 'rebels' in ‪ Syria‬...

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ασφαλείας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Κροάτης Μίγιο Κρέσιτς, τόνισε στο διεθνές συνέδριο με θέμα «ξένοι τρομοκράτες - Πρόκληση για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη» στο Σεράγεβο ότι η Β-Ε ναι μεν δεν εμπλέκεται άμεσα στην κρίση των προσφύγων, αλλά, «η άφιξη τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων χωρίς έγγραφα, κοντά στα σύνορα της, , αυξάνει την προσοχή και ωθεί τις Αρχές , σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες ,να εντείνουν τους ελέγχους για να διασφαλιστεί ότι μεταξύ των προσφύγων δεν βρίσκονται μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, γιατί υπάρχει πιθανότητα αυτός ο δρόμος να χρησιμοποιείται από άτομα με κακές προθέσεις για να εισέλθουν στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ο κ. Kresic απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι , «δεν αποκλείει την πιθανότητα να υπάρχει στρατόπεδο εκπαίδευσης των τρομοκρατών εξτρεμιστές στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη». «Είναι γεγονός», είπε, « ότι οι άνθρωποι από εδώ πηγαίνουν στις εμπόλεμες περιοχές και ότι εκεί πραγματοποιούν συγκεκριμένες τρομοκρατικές δραστηριότητες, και αυτό σημαίνει ότι κάπου, έχουν εκπαιδευτεί για αυτό το έργο». «Εάν υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης κάπου στη Β-Ε, νομίζω ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας μας τα παρακολουθούν με στόχο την εξάλειψή τους», εξήγησε. (Σιγά μην έλεγε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας και η Cia εκπαιδεύουν τους «μετριοπαθείς» τρομοκράτες.
Ο Βλάντο Αζίνοβιτς, καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών στο Σεράγεβο, τόνισε ότι το φαινόμενο των διεθνών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι περίπου 30.000 άτομα από περισσότερες από 90 χώρες μάχονται σήμερα στο Ιράκ και τη Συρία.
 Ο καθηγητής Αζίνοβιτς, είπε ότι περίπου 220 πολίτες της Β-Ε πολεμούν για το Ισλαμικού Κράτους, ότι 46 έχουν σκοτωθεί και ότι περίπου 50 έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους κατά τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο, για σένα:

http://s27.postimg.org/3woxz682r/image.jpg