9/3/17

πΓΔΜ-BJRM : H κρίση δεν αφορά πλέον μόνο στα κόμματα και τον διεθνή παράγοντα

Η «Πρωτοβουλία Πολιτών για Ενωμένη Μακεδονία», διοργάνωσε χθες διαδηλώσεις, εκτός από τα Σκόπια σε 22 άλλες πόλεις, με τους διαδηλωτές να «απαιτούν μια ενωμένη Μακεδονία», και να καταδικάζουν την «πλατφόρμα των Τιράνων».Οι διαδηλωτές με πανό και συνθήματα άρχισαν να επιτίθενται και στους «ψευτοπατριώτες», που ο ξένος παράγοντας επέβαλε στην ηγεσία του VMRO-DPMNE. Μόνο ο πρόεδρος Ιβάνοφ βρίσκεται στο «απυρόβλητο».

Στο συλλαλητήριο των Σκοπίων κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μπόγκνταν Ιλιέφσκι που είπε ότι. «η πλατφόρμα των Τιράνων προσβάλλει τα θεμέλια, και την ουσία αυτής της χώρας», και ζήτησε από τα αλβανικά κόμματα και την Σοσιαλδημοκρατική Ένωση «να την εγκαταλείψουν». Χαιρετισμούς έκαναν μια τραγουδίστρια, μια πιανίστα και ένας παίκτης χάντμπολ.
Η λαϊκή κινητοποίηση, δεν επιτρέπει στον Ζάεφ να βγάλει στον δρόμο τους δικούς του, που κάθονται στα σπίτια τους και βλέπουν τους «άλλους» στην τηλεόραση, που μεταδίδει τα σχόλια των κομμάτων και των «διεθνών», τα οποία όμως που «δεν τα ακούνε» οι διαδηλωτές.

Από το «εξωτερικό» », το Παρίσι κάλεσε όλες τις πλευρές «να ακολουθήσουν τις δημοκρατικές αρχές». (δηλαδή να δοθεί η εντολή στον Αγκίμ (Ζάεφ).

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Εμίλ Ντιμίτριεφ που εξακολουθεί να υφίσταται δήλωσε ότι «οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα οργανωθούν μαζί με τις τοπικές, είναι η μόνη λύση για την πολιτική κρίση», και τόνισε ότι η μετεκλογική αντιπαράθεση για την «αλβανική πλατφόρμα» αφορά σε ζητήματα για τα οποία δεν εκφράστηκαν οι πολίτες αφου η αλβανικη πλατφόρμα δεν ήταν μέρος της προεκλογικής εκστρατείας.

Από την πλευρά των Αλβανών μίλησε η αντιπρόεδρος του DUI, Τεούτα Αρίφι, (η οποία έχει βγει μπροστά, (υποκαθιστώντας ουσιαστικά τον Αχμέτι), που είπε ότι «η πλατφόρμα των Αλβανών είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα ,το νόμο και τη Συμφωνία Πλαισίο της Αχρίδας», ότι «οι Αλβανοί δεν είναι το πρόβλημα στη χώρα», ότι «την κρίση θεσμών προκάλεσε ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ» και ζήτησε να αναβληθούν οι προγραμματισμένες τοπικές εκλογές.
Ο εκπρόσωπος του Αχμέτι Μπουγιάρ Οσμάνι, δήλωσε χθες στο ενημερωτικό πόρταλ «Plus Info» ότι «τα κόμματα που απαρτίζουν το νέα πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ έχουν συμφωνήσει ότι μπορούν να συγκαλέσουν το Κοινοβουλίο», «εν ονόματι του λαού», και να εκλέξουν τον πρόεδρο του σώματος και, ενδεχομένως, μια νέα κυβέρνηση. «Έχουμε συμφωνήσει ότι τα θέματα θα πρέπει να ακολουθήσουν την εξής σειρά: Πρώτα να συγκληθεί η Βουλή, να συγκροτηθεί σε Σώμα και να περιμένουμε και να δούμε αν ο Ιβάνοφ ανακαλέσει την απόφασή του», είπε.

Η αντιπρόεδρος της SDSM, Ραντμίλα Σεκερίνσκα σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι όπως πληροφορήθηκε το κόμμα από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ποπόσκι, «προσπάθησε να πείσει τις ευρωπαϊκές αρχές για την αναγκαιότητα να παραμείνει του το VMRO-DPMNE στην εξουσία ή στην διακυβέρνηση της χώρας». Το VMRO-DPMNE απάντησε ότι , «η διψασμένη και πεινασμένη για εξουσία, Ραντμίλα Σεκερίνσκα είναι έτοιμη να ξεπουλήσει το έθνος και τα κρατικά συμφέροντα».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μόλις κυκλοφόρησε:

http://www.lulu.com/shop/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82/shoah-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%AE/paperback/product-23081115.html