2/3/17

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ

Επιτέλους σήμερον εις τούς 4,7 βαθμούς Κελσίου ψηφίζεται σήμερον η επαναφορά της στρατιωτικής θητείας εις τήν Σουηδίαν. Ενώ μαθαίνομεν ότι ανήλθαν αι μετοχαί της Σουηδικής Αγοράς εις 6,479 (+400εκατομμ.) δις ευρώ. 40% οι έξωθεν επενδυταί καί 48% τά... Ινστιτούτα.

«Λεφτά Υπάρχουν» λοιπόν. Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι τάς υπογραφάς τού Εουκλείδη Τσαλακώτου, καί τών άλλων. Η Τσακαλωτή Ελληνική Οικονομία λοιπόν Τσαλακώνεται ακόμη πιό πολύ.
Ο λόγος διά τόν οποίον αναφέρομαι εις τό «Λεφτά Υπάρχουν», είναι η συζήτησις πού είχα μέ κάποιον φίλον. Καταλήξαμε ότι η δανειοδότησις εκ της Ελλάδος μέ συνέπεια τήν ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΙΝ τών Ελλήνων εις τά γνωστά τρελλά ποσά των 233 δις κλπ μέ τελευταίον το δάνειον τών 86 δις, επιφέρει ΙΚΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣΟΔΟΥΣ, δηλαδή μίζα εις «κάποιους».
Δηλαδή πρέπει νά αναζητήσωμεν ποίοι εκαρπώθηκαν τό 1% ή τό 2,5%... πού πιθανόν νὰ διεκδικεί πρώην πρωθυπουργός.
«Λεφτά Υπάρχουν» λοιπόν υπάρχουν. Όχι όμως διά τούς Έλληνας.
Γεωργάκης Παπανδρέου, είχα ακούσει, ότι έλεγεν εις τους συν-τρόφους του, εις κάποιαν Πασοκικήν Συνεδρίαν, νά σπεύσουν νά αγοράσουν παράγωγα.
«Κάνετε τήν κρίσιν ευκαιρία!»
Τώρα ποίοι πρόλαβαν καί ποίοι όχι είναι άλλο θέμα. Κ
άποτε, είχα ερωτήσει έναν καθοδηγητήν της K.K.E Limited, πότε θά καταργηθεί τό Κύριον Επιτόκιον; Εννοώ ο τόκος, ο τοκισμός δανείων.
Μού απήντησεν όπως πάντα, ότι «εμείς θά τά καταργήσωμεν όλα αυτά τά καπιταλιστικά κόλπα!».
Είδατε όμως νά ομιλούν ή νά έχει γραφεί κάπου η ΚΑΤΑΡΓΗΣΙΣ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ εις αριστερά καί κομμουνιστικά συνέδρια καί παρασυνέδρια;
Εγώ πάντως όχι!
Η Κατάργησις τού επιτοκίου ή όπως κοινώς λέγεται τού «συντρόφου» Τόκου, θεωρώ ως τό πρώτον βήμα πρός τόν εξανθρωπισμόν μίας ανθρωπίνης κοινωνίας. Θεωρώ επίσης ότι η Κατάργησις τόκων καί επιτοκίων, παραγώγων κλπ σημαίνει όχι μόνον τό τίναγμα εις τόν αέρα τών Ινστιτούτων, τών γνωστών ιμπεριαλιστών Rotschilds, Goldman Sachs κλπ αλλά καί τήν ΔΙΑΛΥΣΙΝ όλων τών αριστεροκομμουνιστικών, πρασίνων κλπ παραοργανώσεων.
Τέλος καλώ τούς Μωραϊτας νά εορτάσωμεν τήν Εθνικήν Εορτήν τού Μωρέως.       Γεώργιος Κανελλόπουλος
Ουψάλα

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι ο Μωρηάς; Ανεξάρτητο κράτος;

Ανώνυμος είπε...

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/antichristianikh-proklhsh-sto-panteio-panepisthmio.-diorganwnetai-hmerida-o

τα κρατικα πανεπιστημια ειναι ιδιοκτησια των μερξιστων

τα πληρωνουν ολοι υποχρεωτικα με την κρατικη κατασταλτικη βια της αυθαιρετης ως προς το υψος , συλλογης φορων και τα χρησιμοποιουν οι μαρξιστες για την ατζεντα τους και για εργοδοσια τους ως γνησιοι κρατιστες και κοινωνικα παρασιτα.

η λυση ειναι

1. ιδιωτικοποιηση τους,οποτε θα λειτουργησουν με δικα τους κεφαλαια και θα αναγκαστουν να απομαρξιστοποιηθουν για να επιβιωσουν


2. κλεισιμο και οριστικη παυση λειτουργιας τους,ωστε να παψει ο ελλην να καταπιεζεται με κομμουνιστικους φορους υπερ καθε λογης αληταραδων συμμοριτων και βλαμμενων της κοινωνιας που τα λυμαινονται


3.διακοπη κρατικης επιδοτησης ωστε να αναγκαστουν να λειτουργουν με καπιταλιστικα και επιστημονικα εκπαιδευτικα κριτηρια μανατζμεντ οπως ολα τα πανεπιστημια επι γης ακομη και στην υποσαχαρια αφρικη,πλην ελλαδας γαλλιας και λοιπων κρατων τσιρκο

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ

ΕΠΟΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΟΧΙΛΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ Ο ΕΠΟΙΚΟΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΙΟΥΔΕΣ ΙΣΚΑΡΙΩΤΕΣ

ΚΙΣ OUR ASS


ΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ...ΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ,

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΜΕ ΤΟΥΣ KOΠΡΙΤΕΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΡΑΤΟΣ?


Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ...ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ?

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΟΙ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΡΟΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ?


ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΣΤΗ

Α. Ζερβός: Που θα φιλοξενήσουμε 700 πρόσφυγες;

https://www.youtube.com/watch?v=TI1t8aoDNiA


ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΣ

ΠΙΠΙΛΕΣ ΚΡΗΤΙΚΟΙ




Η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΞΑΝΑ

ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΚΤΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΕ ΠΗΓΑΔΕΣ .

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑΚΗ, 1η Μαρτίου 1959: Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος επιστρέφει στην Κύπρο, μετά από τρία χρόνια εξορίας(στα...κατεργα των Σευχελλών) από τους Άγγλους

Λϊγες ημέρες πριν είχε βάλει στο Λονδίνο την κόκκινη υπογραφή του κάτω από τις Συμφωνίες της Ζυρίχης

Ο όρκος για την Ένωση ξεπουλήθηκε από τον μέχρι τότε Εθνάρχη και το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού κατέστη άδηλο


ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ των Συμφωνιών σκόπιμα παρέμειναν κρυμμένα στα συρτάρια, αντί δε της παραμικρής ενημέρωσης του λαού για το περιεχόμενό τους, ο Μακάριος έμπλεος χαράς και αγαλλίασης από τον εξώστη της Αρχιεπισκοπής, να πληροφορήσει το λαό ότι «νενικήκαμεν»! Ότι η Ζυριχη ήταν στον υπερθετικό βαθμό νίκη για τον κυπριακό Ελληνισμό. Ω, της παραπλάνησης και του ψεύδους! Ω, της υποκρισίας και της υπουλότητας!

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, όμως, του Μακαρίου στην Κύπρο δεν μετέφερε μόνο στο νησί τη Ζυρίχη, αλλά και τη συμφωνία του Αρχιεπισκόπου με τους Άγγλους – σε συνεννόηση και με την Τουρκία – για την ταυτόχρονη εκδίωξη του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, του Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Εκείνου που εμπνεύστηκε, οργάνωσε και διεξήγαγε με απόλυτη επιτυχία για τεσσεράμισι χρόνια τον ένοπλο αγώνα για την απαλλαγή της Κύπρου από την αποικιοκρατία και Ένωσή της με την Ελλάδα. Εμπόδιο στην εφαρμογή της Ζυρίχης ο Διγενής και η στρατιά των συναγωνιστών του, οι οποίοι με τους αγώνες και τις θυσίες τους έτυχαν του θαυμασμού της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Ο ΗΓΕΤΗΣ και νικητής του αγώνα, ο θρύλος της κυπριακής και ελληνικής Ιστορίας, ο δαφοστεφανωμένος Αρχηγός της ΕΟΚΑ να φύγει από την Κύπρο, χωρίς να τον δει κανείς! Πρωτοφανές στην παγκόσμια Ιστορία γεγονός, που έγινε όμως πραγματικότητα στην Κύπρο, για την οποία ο Γρίβας έδωσε νικηφόρα τον υπέρ πάντων αγώνα .


Το μόνο που ζήτησε ήταν να αναχωρήσει χωρίς να μειωθεί το γόητρό του ως διά βίου εθνικού αγωνιστή, ως τροπαιούχου ηγέτη ανταρτών. Αυτό, όμως, μόνο σε μικρό βαθμό ίσχυσε. Οι Άγγλοι, σε συνεννόηση με τον Μακάριο, κατάρτισαν ειδικό σχέδιο, με πρώτιστη πρόνοιά του, ότι «ο στρατηγός Γρίβας δεν θα εμφανισθή δημοσίως προ της αναχωρήσεώς του εις την Ελλάδα».


Ο Μακάριος συμφώνησε όπως ο Διγενής μεταβεί στην Ελλάδα. Δεν τον ήθελε στην Κύπρο, ενώ ήταν οι αγώνες του στρατηγού Γρίβα και των συναγωνιστών του που δημιούργησαν – χωρίς οι ίδιοι να το θέλουν – την Κυπριακή Δημοκρατία, χάρη στην οποία κατέστη δυνατή και η επιστροφή Μακαρίου στην Κύπρο !



Αχαριστος οπως το αλτερ εγκο του ο Καραμανλής,που και αυτος προδωσε στρατο και βασιλια που τον ευεργέτησαν!

Και οι δυο σημερα ,με το φωτοστεφανο που τους εντυσε η μαρξιστικη και η εγγλεζικη προπαγανδα και ο φερετζες της δημοκρατιας!


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ, όμως, για τις προθέσεις Μακαρίου έναντι του Διγενή και αν και πόσο τον ενημέρωσε για το περιεχόμενο των Συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου, είναι και τα πιο κάτω, που λέχθηκαν από τον ίδιο τον Μακάριο, σε δημοσιογραφική διάσκεψη, που έδωσε στη Λευκωσία στις 3.3.1959.




«ΕΡ: Γνωρίζετε μήπως τας απόψεις του Γρίβα εις την Συμφωνίαν του Λονδίνου;

ΑΠ: Δεν γνωρίζω εις την συγκεκριμένην περίπτωσιν τας προσωπικάς απόψεις του Διγενή, αλλ’ εκείνον που γνωρίζω, είναι ότι η ΕΟΚΑ δεν είναι πολιτικόν Σώμα και, συνεπώς, θα αποδεχθή την Συμφωνίαν την οποίαν απεδέχθη ήδη η πολιτική ηγεσία.

ΕΡ: Εδηλώσατε ότι δεν είχατε ακόμη οιανδήποτε επαφήν μετά του κ. Γρίβα και ότι δεν γνωρίζετε ποίαι είναι αι απόψεις του δια την Συμφωνίαν του Λονδίνου. Δύναται συνεπώς να συμπεράνη τις, ότι διεπραγματεύθητε εν Λονδίνω τα της Συμφωνίας δια την Κύπρον και τους όρους αμνηστίας δια την ΕΟΚΑ και τον Γρίβαν χωρίς να συμβουλευθήτε αυτόν;

ΑΠ: Ναι, αυτό εννοούσα με ό,τι είπα σχετικόν.

ΚΑΘΑΡΗ εδώ η παραδοχή του Μακαρίου, ότι υπέγραψε τη Συμφωνία στο Λονδίνο χωρίς να ζητήσει τις απόψεις του Αρχηγού της ΕΟΚΑ. Υποβάθμισε επίσης και εκμηδένισε το ρόλο της ΕΟΚΑ στις όποιες συζητήσεις για το Κυπριακό, «διότι δεν είναι πολιτικόν Σώμα»!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ...
ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ.
ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ...
ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Η ΣΧΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΠΟΛΥ

KAI H Χριστίνα Κουλούρη συμμετεχει στο προγραμμα γενοκτονιας της ελληνικης φυλης




Ένα από τα βιβλία που έχει εκδώσει το εν λόγω κέντρο ανθελληνισμού είναι το «Διδάσκοντας Ιστορία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη», του οποίου τον πρόλογο έχει γράψει η καρακατσούλα Χριστίνα Κουλούρη, "καθηγήτρια Ιστορίας" στο Πάντειο "Πανεπιστήμιο".

Ας δούμε ένα απόσπασμα από τον πρόλογο της ρουφιάνας , για να αντιληφθούμε τον πνεύμα που διατρέχει το εν λόγω «βιβλίο»:

«Κάποιοι όροι που έχουν επιβληθεί για την περιγραφή ιστορικών γεγονότων ή ιστορικών περιόδων αντανακλούν αρνητικές νοοτροπίες. Αυτή είναι η περίπτωση των όρων «Οκτωβριανή επανάσταση» ,«Ολοκαύτωμα» , «Γερμανική Κατοχή» ,«τούρκικος πολιτισμός» - που σταδιακά εξαφανίζονται από τα βιβλία – αλλά και άλλων όρων που δεν μπορούν να συζητηθούν εδώ».


Στο ίδιο σοροβιβλίο, σημειωτέον, έχει αρθρογραφήσει και η ΡΟΥΦΙΑΝΑ Θάλεια Δραγώνα…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-dol-diafhmizei-organwsh-tou-soros-gia-thn-parapoihsh-ths-ellhnikhs-istori#ixzz4aTuPOGBr

Ανώνυμος είπε...

Ἡ Μεγάλη Στοά τῆς Ἀγγλίας ὁποία προετοιμάζει ὅ,τι πρόκειται νά γίνει στά Βαλκάνια καί στό Αἰγαῖο. Στόχος εἶναι, ἡ Ἀγγλία, νά ἐλέγξει ἀπόλυτα τό δρόμο πρός τίς Ἰνδίες. Γιά νά καταλάβουμε καλύτερα τίς προθέσεις τούς πρέπει νά ἀνατρέξουμε στήν Ἱστορία. Νά δοῦμε τί ἔκαναν οἱ Ἄγγλοι στήν Εὐρώπη, ἀπό τήν Γαλλική Ἐπανάσταση καί πρίν, γιά νά περάσουν στίς Ἰνδίες, καί τελικά στήν Κίνα γιά νά κάνουν ἐκεῖ τό 1840 τόν περίφημο "πόλεμο τοῦ ὀπίου". Αὐτό σήμερα, ἐν ὄψει τῆς ἀποχωρήσεως τῶν Ἀμερικανῶν ἀπό τήν Εὐρώπη, πρέπει νά τό ἐλέγξουν. Ἐπίσης εἶπα σέ κάποιες ἐκπομπές μου πώς οἱ Ἄγγλοι βύθισάν το Samina, καί ἐπιμένω σ' αὐτό. Οἱ Ἀμερικανοί εἶναι θύματα κι ἐκτελεστικά ὄργανα τῶν Ἄγγλων οἱ ὁποῖοι προκάλεσαν τόν πόλεμο στό Κόσοβο. Πρίν ἀπό χρόνια, τό 1976, στό περιοδικό "Ταξίδι" τοῦ Δουλγεράκη εἶχα γράψει γιά τίς ἀνακατατάξεις στά Βαλκάνια. Προέβλεπα πώς θά γινόταν διάσπαση τῆς Γιουγκοσλαβίας καί δημιουργία τοῦ "Μακεδονικοῦ Κράτους τοῦ Αἰγαίου".

Ιστορικά Μαθήματα από παλαιά συνέντευξη του ερευνητού Ιωάννου Φουράκη . Η ιστορία είναι ένα σύνολο οργανικό και μή διακοπτόμενο.
Η συνεχόμενη μελέτη της διευρύνει τους ορίζοντες των ανθρώπων και 'καταστρέφει' τις εμμονικές ιδεοληψίες.