30/3/17

Ο «άγιος» Μπελογιάννης και η Ρόδος

Οι «δημοκράτες» τιμούν τον «άγιο» Μπελογιάννη, ο οποίος το Σεπτέμβρη του 1944 ήταν ο πολιτικός Κομισάριος της ΚΚΕ λτδ στην Μεσσηνία, και ήταν ο επικεφαλής της «λαϊκής εξουσίας» που επιτέθηκε ως «εκπρόσωπος των Συμμάχων» στην Καλαμάτα, τον Μελιγαλά και τους Γαργαλιάνους , και ο οποίος οργάνωσε τη «λαϊκή δικαιοσύνη», τα ανταρτοδικεία και τις χιλιάδες εκτελέσεις.

Ο «άγιος» Μπελογιάννης, ήταν ο πολιτικά υπεύθυνος για τις λεγόμενες από τον Ζαχαριάδη «αγριότητες». Το μαύρο καλοκαίρι του 1944, από τις 8 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου που αποβιβάστηκε στην Καλαμάτα ο Π. Κανελλόπουλος η εξουσία του (αγίου) Μπελλογιάννη εξετέλεσε 4000-5000 ανθρώπους .

Οι θαυμαστές του, φαντάζομαι, θα είναι υπερήφανοι για το πολιτικό του έργο. Αλλά , όλοι αυτοί οι θαυμαστές του «άγιου» Μπελογιάννη, δεν θα έχουν δυσκολία, φαντάζομαι, να προσυπογράψουν ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου μια αίτηση προς το αγγλικό κοινοβούλιο για να ανοίξουν τα αγγλικά αρχεία και να μάθουμε τα ονόματα όλων των πρακτόρων του δικτύου της SOE κατά την έναρξη του πολέμου το 1940 και τον κατάλογο των 4000 συνεργατών της SOE που συντάχθηκε μετά την απελευθέρωση.
Επίσης φαντάζομαι, δεν θα έχουν καμιά δυσκολία να προσυπογράψουν ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου μια αίτηση προς το αγγλικό κοινοβούλιο για να ανοίξουν τα αγγλικά αρχεία και να μάθουμε το συνολικό ποσό των χορηγιών εις χρυσό του αυτοκρατορικού θησαυροφυλακίου προς το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Τέλος φαντάζομαι ότι η αριστερή και Φιλελέ πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου, δεν θα έχει καμιά δυσκολία, να ζητήσει και να δημοσιευτούν όλα τα απόρρητα έγγραφα για την μεταφορά του «αγίου» Μπελογιάννη από τη FORCE 133 από την Καλαμάτα στο Καψάλι, για τη συνάντηση του εκεί με τον Π. Κανελλόπυλο , και για τη συμφωνία που έγινε στο Καψάλι μεταξύ Κανελλόπουλου και Μπελογιάννη, με την συμβολή των Άγγλων.
Διότι “Scripta manent”.

Σπύρος Χατζάρας

ΥΓ. Ιδού η Ρόδος αγαπητοί σύντροφοι!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Χατζάρα, γιατί δεν ζητάς να ανοίξουν και τα αμερικανικά αρχεία για τον Ανδρέα Παπανδρέου;