22/3/17

Βουλγαρία : Mπλόκo στα σύνορα από τους Ηνωμένους Πατριώτες

Πέντε ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές ο προεκλογικός αγών στρέφεται γύρω από την τουρκική ανάμιξη και στα δυο κόμματα της Βουλγαρίας, που έχουν με στενούς δεσμούς με ψηφοφόρους που ζουν στην Τουρκία .
Οι «Ηνωμένοι Πατριώτες» οργάνωσαν ένα λαϊκό Χάπενινγκ για την τηλεόραση στα σύνορα και απέκλισαν όλες συνοριακές διαβάσεις για να μην περάσουν «τα λεωφορεία με τους ψηφοφόρους του DOST και του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών που στέλνει η Άγκυρα».
Ο αρχηγός του ΓΚΕΡΜΠ Μπόικο Μπορίσοφ, για να μην υπερφαλαγγισθεί από τα δεξιά, επανέλαβε τη δέσμευσή του να μην σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού, ούτε με το MRF ούτε με το DOST, μίλησε για επιδείνωση των κακών σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και επανέλαβε ότι «η παρέμβαση της Άγκυρας στις εκλογές της Βουλγαρίας είναι απαράδεκτη».
Οι «Ηνωμένοι Πατριώτες» είπαν στα Κανάλια πως είχαν πληροφορίες ότι «1.000 λεωφορεία με ψηφοφόρους επρόκειτο να διασχίσουν τα σύνορα πριν την Κυριακή» και δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στα συνοριακά σημεία ελέγχου για περιφρούρηση μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.
Χθες το πρωί από τον τηλεοπτικό σταθμό «Nova Televizia» προβλήθηκε ρεπορτάζ σχετικά με τη δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία που παρέχεται από τα (τουρκικά) πολιτικά κόμματα για τους ψηφοφόρους που έρχονται από την Τουρκία στη Βουλγαρία. Τα λεωφορεία σύμφωνα με το ρεπορτάζ ξεκινούν από την Κωνσταντινούπολη και την Προύσα και μάλιστα η κάμερα έδειξε και τους χρόνους αναχώρησης των λεωφορείων. Επίσης το Κόμματα έδιναν στους ψηφοφόρους δωρεάν εισιτήρια για τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.
Οι «Ηνωμένοι Πατριώτες» ζήτησαν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση το κλείσιμο των συνόρων με την Τουρκία για να σταματήσει ο «εκλογικός τουρισμός».
Μετά από διαβουλεύσεις το βράδυ άρθηκε ο αποκλεισμός των συνόρων στον μεθοριακό σταθμό «Καπιτάν Αντρέεβο», αλλά ο συμπρόεδρος του Συνασπισμού «Ηνωμένοι Πατριώτες» , Βαλέρι Συμεόνοφ, δήλωσε ότι,, οι Ηνωμένοι Πατριώτες θα αποφασίσουν για νέο οδικό αποκλεισμό δύο ημέρες την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρίας Mediana, πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαρτίου, το 27,7% των βούλγαρων ψηφοφόρων θα υποστηρίξει το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βουλγαρίας και το 26,6% το κόμμα GERB.
Η έρευνα παραδέχεται ότι η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων πολιτικών δυνάμεων βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους και ότι πρακτικά υπάρχει ισοπαλία.
Η Ερευνά διαπιστώνει ισοπαλία και μεταξύ των τριών μικρότερων συνασπισμών που παλεύουν για την τρίτη θέση . Στο MRF δίνει 11,1% στους Ηνωμένους Πατριώτες 10,2% και στο Βόλια 9,6%. Η έρευνα δίνει 5,1% στο «Μπλόκ Μεταρρυθμιστών-Φωνή του λαού».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπαρμπα-Σπυρο ενα απλο αρθρο που θα επρεπε να ειχες γραψει:
http://www.analyst.gr/2017/02/16/i-komatiki-diktatoria/

Για περισσοτερη αναλυση βλεπε εργα του Κοντογιωργη.

Αραγε τι απηχηση εχουν αυτα στην κοινη γνωμη;
Δεδομενου οτι οι υπερηλικες ειναι εκλογικη βαση κουληδων, φωφηδων, σαχλαμαρων, βουβουζελων και αλεξεων τι απηχηση περιμενεις να εχεις με εκπομπες στο διαδικτυο;
Μηπως πρεπει να παρετε καμμια ωρα εκπομπη στον σταθμο της Πειραικης για να διευρυνθει η επιμορφωση-επιγνωση των μαζων;

Ανώνυμος είπε...

ΟΜΕΡΤΑ ;

Το θέμα σεξουαλικής παρενόχλησης δημοσιογράφου της ΕΡΤ Aντζυ Μανουσελη από τον προϊστάμενό της ειδησεων, Φώτη Παπούλια «έπαιξε» σε κυριακάτικη εφημερίδα. Δεν θα σταθούμε στο αν ευσταθεί ή όχι η καταγγελία της, ή στην αντίδραση της διοίκησης της ΕΡΤ, αλλά σε κάτι άλλο που αφορά συγκεκριμένα τον κατηγορούμενο για σεξουαλική παρενόχληση.


Διαβάζουμε τα εξής για την περίπτωση ,στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που ανέδειξε το θέμα: “Από την άλλη πλευρά, ο προϊστάμενός της κύριος κ. Φώτης Παπούλιας έχει μακρά πορεία σε εφημερίδες του ευρύτερου ακροαριστερού χώρου, όπως η «Ελευθεροτυπία» και η «Εφημερίδα των Συντακτών». Πρόσφατα είχε καταγγελθεί ότι είχε κόψει on air δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Ψέριμο και θεωρείται από τους λεγόμενους «σκληροπυρηνικούς» στη νέα ΕΡΤ που ακόμα προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της.

LINK

http://www.newsbomb.gr/prionokordela/tromokraths/story/775732/poioi-ekopsan-apo-tin-ert-tin-paremvasi-toy-proedroy-tis-dimokratias



Μάλιστα στα χρόνια του λουκέτου της κρατικής τηλεόρασης σε άρθρα του στην εφημερίδα που εργαζόταν αναφερόταν σε «πραξικόπημα που η ΕΡΤ βιώνει εδώ και τρεις μήνες» χαρακτηρίζοντας δηλωσίες «όσους δέχθηκαν να εργαστούν στη ΝΕΡΙΤ». Επίσης παλιότερα είχε υπάρξει καταγγελία εκ του Μέσου στο οποίο εργαζόταν, καθώς δεν του είχε επιτραπεί η είσοδος στην έναρξη εργασιών του ΚΚΕ λόγω προηγούμενων σκληρών θέσεων που είχε εκφράσει, καθώς «έφτανε στο σημείο να κατασκευάζει ακόμα και τσακωμούς στελεχών με τον Χαρίλαο Φλωράκη».”


http://www.protothema.gr/greece/article/664044/-sexoualiki-parenohlisi-stin-ert/




Ένα από αυτά που προξένησαν την προσοχή σ’ αυτό το απόσπασμα είναι ότι ο “Παπουλιας έχει μακρά πορεία σε εφημερίδες του ευρύτερου ακροαριστερού χώρου, όπως η «Ελευθεροτυπία» και η «Εφημερίδα των Συντακτών».”

Δεν γνωρίζουμε αν ο τύπος αυτός συνεχίζει να εργάζεται ή όχι στην φυλλάδα των εθνομηδενιστών,εφημεριδα των τρομοκρατών και υπερασπιστριας κατηγορούμενου για παιδεραστία.

Μας κάνει εντύπωση, όμως, το ότι δύο ημέρες τώρα η φυλλάδα αυτή δεν έχει κάνει την παραμικρή αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα, παρότι αγγίζει ένα θέμα αυτό της σεξουαλικής παρενόχλησης, το οποίο έχει άμεση σύνδεση με τα ζητήματα της υπεράσπισης του φεμινισμού και της καταδίκης του «σεξισμού» που μονιμως επιδεικνύει η εφημερίδα αυτή.

Τι συμβαίνει; Γιατί αυτή η… μούγγα; Μήπως ο κατηγορούμενος προισταμενος ειδησεων στην ερτ συνεχίζει να εργάζεται ακόμη στην εν λόγω φυλλάδα; Και αν ναι, αυτό δικαιολογεί την σιωπή της; Γιατί δεν τοποθετείται επί του ζητήματος;


π.χ ...η Άντα Ψαρρά, εκτός από το να εκτίθεται ανεπανόρθωτα και να γελοιοποιείται με το να χαρακτηρίζει «νεαρούς» 40χρονους τρομοκράτες, «μωρά στο εδώλιο» άλλους ενήλικους τρομοκράτες και να υπερασπίζεται τον κατηγορούμενο για παιδεραστία Νίκο Γεωργιάδη, σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί δεν σχολιαζει με την ιδια ευκολία την «σεξιστική» φερομενη πράξη του ομοιδεατη προϊστάμενου της ΕΡΤ και δεν μας αναλύει την «κουλτούρα του βιασμού»;



Το γεγονός, όμως, είναι ότι η τόσο ευαίσθητη σε θέματα "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" φυλλάδα των Συντακτών δεν έχει βγάλει άχνα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα....

avdargor είπε...

πρεπει να διαλυθειαυτο το μπορδελοκρατιδιο κ να ανασυσταθει!!! δε το χετε εμπεδωσει καποιοι μαθουσαλλες του εθνικισμου.