24/1/18

Σαν σήμερα

Το 1994 ο Ντράγκοσλαβ Αμπράμονβιτς,  σταθεροποίησε τη σερβική οικονομία εισάγοντας ένα σκληρό νόμισμα, και ανατρέποντας όλες τις θεωρίες των Τραπεζιτών. 
   Το νέο Δηνάριο είχε σταθερή ισοτιμία 1: 1 με τα γερμανικό Μάρκο , και ήταν άμεσα και ελευθέρα μετατρέψιμο.
Την πρώτη ημέρα όσοι πληρώθηκαν με δηνάρια έτρεξαν στα ανταλλακτήρια και αγόρασαν μάρκα και την επομένη κατάλαβαν ότι έχασαν το 2% των χρημάτων τους και ξαναέχασαν 2% όταν ξαναγόρασαν δηνάρια για να πάνε στο μπακάλικο. Το 1: 1 το κράτησαν σχεδόν για τρία χρόνια.

Την ίδια ημέρα έκλεισαν το στόμα Μιχάλη Βρανόπουλου που ειχε συμφωνήσει μαζί με τον Μητσοτάκη και τον Χριστοδούλου στη υποτίμηση της μετοχής της «Εθνικάρας» που έριξε το Χρηματιστήριο ώστε να πέσει η μετοχή της ΑΓΕΤ και να μπορεσει ο Μητσοτάκης να την πουλήσει στους Ιταλούς.
Το συμβόλαιο αυτό δεν φωτίστηκε στην «Δίκη».
Όλα τα γεγονότα της 24ης Ιανουαρίου θα τα διαβάσετε εδώ… http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2018/01/24.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Οι δημοσιογραφάρες της εποχής, τότε, αναλώνονταν σε εκθέσεις ιδεών σχετικά με το πού βρίσκονταν οι συζητήσεις μεταξύ της κυβερνήσεως Μητσοτάκη και του μαφιόζου Παντσαβόλτα, για τη εκχώρηση της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην …Καλτεστρούτσι.
Ένα μεσημέρι, λοιπόν, κοντά στις εκλογές του 1992, έσκασα στο στούντιο και άφησα σύξυλο τον Πορτοσάλτε, λέγοντας…
Σήμερα Άρη, έχω να κάνω μία συνταρακτική αποκάλυψη.
Η συμφωνία μεταξύ Μητσοτάκη και Καλτεστρούτσι για την εκχώρηση της ΑΓΕΤ έχει ολοκληρωθεί και εχθές, πήγαν στην Ζούγκερ Κάντοναλ Μπάνκ της Ελβετίας, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μανούσος Γρυλλάκης (σωματοφύλακας της οικογενείας) και η Μαρίκα και είσέπραξαν την μίζα, για λογαριασμό του ψηλού, ύψους ………12,5 δις δραχμών σε συνάλλαγμα.
Έχεις κάτι άλλο να προσθέσεις Νίκο, μου λέει κάτωχρος ο Πορτοσάλτε.
Όχι, του απαντώ, νομίζω ότι τα είπα όλα."

Ν. Ρουσσης

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...