24/1/20

Το σκληρό δηνάριο του Αμπράμοβιτς που έστειλε το ΔΝΤ αδιάβαστους

Το 1994 ο Ντράγκοσλαβ Αμπράμοβιτς, σταθεροποίησε τη σερβική οικονομία,  εισάγοντας ένα σκληρό νόμισμα, και ανατρέποντας όλες τις θεωρίες των Τραπεζιτών.
Το νέο Δηνάριο, είχε σταθερή ισοτιμία 1: 1 με τα γερμανικό Μάρκο , και ήταν άμεσα και ελευθέρα μετατρέψιμο. 
Την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας , στις 24 Ιανουαρίου 1994, όσοι πληρώθηκαν με δηνάρια έτρεξαν στα ανταλλακτήρια και αγόρασαν μάρκα και την επομένη κατάλαβαν ότι έχασαν το 2% των χρημάτων τους και ξαναέχασαν 2% όταν ξαναγόρασαν δηνάρια για να πάνε στο μπακάλικο. 
Το 1: 1 , το κράτησαν σχεδόν για τρία χρόνια. Μετά άρχισε η υποτίμηση, λόγω υπερπροσφοράς δηναρίων.

 Την ίδια ημέρα, το 1994, έκλεισαν το στόμα Μιχάλη Βρανόπουλου που είχε συμφωνήσει μαζί με τον Μητσοτάκη και τον Χριστοδούλου στη υποτίμηση της μετοχής της «Εθνικάρας» που έριξε το Χρηματιστήριο ώστε να πέσει η μετοχή της ΑΓΕΤ και να μπορέσει ο Μητσοτάκης να την πουλήσει στους Ιταλούς της Καλτερστρούτσι. Το «συμβόλαιο» αυτό δεν φωτίστηκε στην «Δίκη»


5 σχόλια:

Ποπι-Τοπι στο Κατοπι είπε...

ΠΩΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΤΕΙ;
ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕΓΜΝΟ ΤΟ ΔΡΑΚΟΥΛΌΣΟΓΟ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ "ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ" ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"Λόγω της εξειδικεύσεώς μου στα αποκλειστικά θέματα, ο Πορτοσάλτε συνήθιζε να με φωνάζει, πριν ν΄ αρχίσει την εκφώνηση του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων και να με ρωτάει on air, τι έχουμε σήμερα Νίκο!

Οι δημοσιογραφάρες της εποχής, τότε, αναλώνονταν σε εκθέσεις ιδεών σχετικά με το πού βρίσκονταν οι συζητήσεις μεταξύ της κυβερνήσεως Μητσοτάκη και του μαφιόζου Παντσαβόλτα, για την εκχώρηση της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην …Καλτσεστρούτσι!

Ένα μεσημέρι, λοιπόν, κοντά στις εκλογές του 1992, έσκασα στο στούντιο και άφησα σύξυλο τον Πορτοσάλτε, λέγοντας…

Σήμερα Άρη, έχω να κάνω μια συνταρακτική αποκάλυψη! Η συμφωνία μεταξύ Μητσοτάκη και Καλτσεστρούτσι για την εκχώρηση της ΑΓΕΤ έχει ολοκληρωθεί και χθες, πήγαν στην Ζούγκερ Κάντοναλ Μπανκ της Ελβετίας, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μανούσος Γρυλλάκης (σωματοφύλακας της οικογένειας) και η Μαρίκα και εισέπραξαν την μίζα, για λογαριασμό του ψηλού, ύψους 12,5 δις δραχμών σε συνάλλαγμα!

Έχεις κάτι άλλο να προσθέσεις Νίκο, μου λέει κάτωχρος ο Πορτοσάλτε!

Όχι, του απαντώ, νομίζω ότι τα είπα όλα!

Στα χέρια μου δεν είχα κανένα στοιχείο. Μόνο τη διαβεβαίωση της Αντιμάφια της Ιταλίας που, παρακολουθώντας τον Παντσαβόλτα για να τον στριμώξει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έπεσαν επάνω στην οικογένεια Μητσοτάκη που έπαιρνε τα …τουλά!

Αν χρειασθεί, θα σου στείλουμε το “εξτρέ” της συναλλαγής και θα ΄λθουμε να καταθέσουμε ως μάρτυρες υπερασπίσεώς σου, μου είπαν!

Για την ιστορία να πω, ότι τότε δεν κουνήθηκε ουδεις αριστεροδεξιος πούστης, δεν υπήρξε καμιά αγωγή εναντίον μου, ο Μητσοτάκης έχασε τις εκλογές του 1992 και αμέσως μετά εγώ απολύθηκα…

Το Σύστημα όταν το ενοχλείς, εκδικείται…

Με φώναξε ο κάργα αριστερός διευθυντής ειδήσεων του σταθμού, ο Κώστας ο Κιμπουρόπουλος και μου είπε ότι λυπάται πολύ αλλά θα έπρεπε εγώ και τρεις τεχνικοί να πάρουμε την άγουσα προς την ανεργία, καθόσον, όπως είπε, “μας άγγιξαν οι περικοπές”!

Εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές “άντε γαμήσου κι εσύ και η αριστερά που εκπροσωπείς” και εγώ, για μια ακόμη φορά, έπεσα στα θολά νερά της ανεργίας, με την υπερηφάνεια ότι κατόρθωσα να ρίξω μια κυβέρνηση!

Αν δεν καταλάβατε κάτι, για την τρέχουσα σημερινή κατάσταση, ρωτήστε με…

Αν μπορώ θα σας εξηγήσω…»!

Μου φαίνεται πως εξηγήσεις άλλοι οφείλουν να δώσουν! Τουλάχιστον όσοι από τους παραπάνω αναφερόμενους βρίσκονται εν ζωή"!!


ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το σχόλιό σου σημαίνει πώς θα ήσουν σύμφωνος να γυρίσουμε στην δραχμή με ισοτιμία 1:1 με το ευρώ; Διότι αυτό το έχει προτείνει ο Κωνσταντίνος Κολμερ!!!

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα δεν βλέπω να γράφεις τίποτα για τη σύναξη του Ισραήλ. 45 παγκόσμιοι ηγέτες, μεταξύ αυτών κι ο Πούτιν, πήγαν να υποβάλλουν τα σέβη τους, υποτίθεται για το "Ολοκαύτωμα"...

ΥΓ. Η Σακελλαροπούλου δεν πρόλαβε φέτος, θα πάει του χρόνου...

Ανώνυμος είπε...

Χατζαρα, έχεις υποθέτω υπόψη σου την δημοσκόπηση που παρουσίασε ο παλιο-Σκαι για την αποδοχή που έχει η μανδαμ-"πρόεδρος"! Έβγαλε λοιπόν ότι το 73% του ελληνικού λα(γ)ου-"στιφάδο" συμφωνεί με αυτή την επιλογή και επιδοκιμαζει το γεγονός ότι η νέα πρόεδρος δεν είναι πολιτικό πρόσωπο! Και μόνο το 23%(αν θυμάμαι σωστά) δεν την εγκρίνει! Μπορείς σε παρακαλώ να γράψεις κάτι για να καταλάβει ο λα(γ)ος-στιφαδο ότι οι Αθεατοι λανσάρουν στον λα(γ)ο την νέα "μόδα" των μη πολιτικών προσώπων τα οποία όμως είναι ολόψυχα δοσμένα σε Αυτούς και υπηρετούν τα σκοτεινά σχέδιά τους; Και πρόσεξε τί δήλωσε ο... "πατριώτης" Πλευρης, όπως αναφέρεται σε σημερινό πρωτοσέλιδο εφημερίδας(νομίζω της Ελ
Ωρας)! Ότι θα αποποιηθει,λέει, την ελληνική υπηκοότητα επειδή δεν του αρέσουν αυτά που γίνονται στην χώρα, με τους λαθρο, την προδοσία της Μακεδονίας κ.τ.λ.!Αντί να σχολιάσει και να απαιτήσει την αποποίηση της ελλ.υπηκοοτητας από την μανδαμ-"πρόεδρο" π.χ. και όλους εκείνους που προδωσαν τον Λαό και την Πατρίδα, θα αποποιηθει ο ίδιος την υπηκοότητα! Προσέξτε "συμβουλή" στοας! Και πού θα μας αφήσεις μπάρμπα-Πλευρη όλους εμάς τους φτωχούς και ταπεινούς Ελληνες; Γιατί να αποποιηθεις εσύ την ελληνική υπηκοότητα; Για να λιγοστεύουμε οι πατριώτες και να πληθαίνουν οι προδότες; Αυτά σας λένε στο "εθνικόν περιστύλιον";

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 10.38 πμ

Είναι αλήθεια ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο υπερεθνικιστής, δεν έχει πει ποτέ καμμιά κακή κουβέντα για τις μασονικές Στοές, σα να μην υπάρχουν... Είναι γεγονός επίσης, ότι ο γιός του ο Θάνος, κόντεψε να πεθάνει από μια περίεργη μόλυνση και μετά την επιβίωση του γιού του δεν έχει ξαναμιλήσει για τους Εβραίους όπως συνήθιζε παλιά... Ξέρει κανείς αν το βιβλίο του "Οι Εβραίοι" πωλείται ακόμη;

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...