10/10/20

Δυστυχώς χάσαμε. Τίποτα άλλο.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλλά από ομάδα της Α2 ;!!

avdargor είπε...

χατζαρα;
οι 'χαβαναγκιλες' μας γλεντανε, ψιλο-γαζι.....
κ επερχεται,'καποια-στιγμη', οχι 'αυριο', το αιγαιο...
διαιρει κ βασιλευε καταστασεις.....

Μπογδάνος: «Μετά τη Χρυσή Αυγή να πάρουν σειρά και οι κόκκινοι φασίστες»

Ανώνυμος είπε...


Τον Δεκέμβριον του 1944, οι αιμμοσταγείς χρυσαυγίτες, δεν προέβησαν μόνον εις παντοειδείς καταστροφάς, λεηλασίας, αρπαγάς, βιασμούς, αλλά και με αφάνταστη μανία, εστράφησαν εναντίον όλων των τάξεων του ελληνικού λαού.

Επί πλέον κατέσφαξαν με αγριότητα εκλεκτούς ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης, όπως την μεγάλην μας τραγωδόν Ελένη Παπαδάκη, τον πρύτανιν του Πολυτεχνείου Τ. Θεοφανόπουλον, τον πανεπιστημιακόν υφηγητήν Ν. Ευσταθιανόν και πληθώρα άλλων εκλεκτών πολιτών. Εξετέλεσαν αναριθμήτους πολεμιστάς και αναπήρους πολέμου, πολεμιστάς του Έπους 1940—1941. Παραλλήλως προέβησαν σε συλλήψεις και ωδήγησαν σε ομηρεία χιλιάδας πολιτών, πολλούς εκ των οποίων εξετέλεσαν εν πορεία.

Μεταξύ των ομήρων εκείνων, ήτο και ο ε.α. ΕΛΑΣίτης στρατηγός Αγαμέμνων Μεταξάς, με τον γυιό του Νικόλαο 22 ετών, φοιτητή Ιατρικής. Ο μικρότερες γυιός του, είχε διαφύγει εις Μέσην Ανατολήν.

Κατά την πορεία, εχώρισαν τους άνδρες από τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους από τους νέους. Ύστερα από εξαντλητική πορεία ωρών, οι χρυσαυγίτες κάπου εστάθμευσαν διά να ξεκουραστούν. Φυσικά εστάθμευσαν και οι όμηροι.

Ένας βαθμοφόρος χρυσαυγίτης, πιθανως απ' την οικογένεια Μιχαλολιάκου, πλησίασε τον ΕΛΑΣίτη Αγ. Μεταξά και με την συνήθη βάρβαρη, ανάγωγη φρασεολογία και συμπεριφορά που τους διέκρινε, όπως εκείνεις που κλώτσησαν τα κουτιά των "μικροεμπόρων", τον ρώτησε:

– «Κουράστηκες γέρο;». Σημειωτέον ότι ο Μεταξάς ήτο μόλις 54 ετών.

– «Κουράστηκα παιδί μου», απήντησε περίλυπος ο ένδοξος ΕΛΑΣίτης πολέμαρχος, κοιτάζοντας ερευνητικά με την ματιά του τους ομήρους, μήπως αντικρύση το παιδί του.

– «Πεινάς;», τον ρώτησε πάλι ο χρυσαυγίτης.

– «Πεινάω…», ήταν η απάντησις.

– «Θέλεις να φας;», τον ξαναρώτησε ο πονόψυχος χρυσαυγίτης.

– «Αν σας περισσεύη τίποτε, δώστε μου», είπε ο Αγ. Μεταξάς.

Σε λίγο, έφεραν στον αιχμάλωτο για να τον περιποιηθούν, συκώτια ψημένα.

Όταν ο ΕΛΑΣίτης πολέμαρχος τα έφαγε ο ελεεινός και τρισάθλιος χρυσαυγίτης τον ρώτησε:

– «Καλός ο μεζές, γέρο;».

– «Καλός, παιδί μου, ευχαριστώ», ήταν η απάντησις του ταλαίπωρου ΕΛΑΣίτη αιχμάλωτου απελευθερωτή της πατρίδας..

Τότε, δύο άλλοι χρυσαυγίτες, σέρνοντας το νεανικό καταματωμένο πτώμα του φοιτητού υιού του το πέταξαν στα πόδια του ΕΛΑΣίτη πολεμιστή λέγοντάς του με σαρκασμό:


«Σκατόγερε, έφαγες τα σκώτια του γυιού σου…».


Και άρχισαν να γελούν χλευαστικά, τα ανθρωπόμορφα εκείνα χρυσαυγιτοτέρατα, διά το μέγα κατόρθωμά των… Οι αιμοσταγείς εγκληματίες αφού κατέσφαξαν τον 22 χρόνων νεαρό γυιό του αφήρεσαν τα εντόσθια του, τα έψησαν και τα προσέφερον, εις τον ανίδεο τραγικό πατέρα, να τα φάη. Ο δύσμοιρος γονιός, στο άκουσμα των φοβερών εκείνων λόγων και στο αντίκρυσμα του αγρίως κατασφαγιασθέντος παιδιού του, σύρθηκε ως το άψυχο σώμα του, το αγκάλιασε με σπασμωδικές κινήσεις και με γοερούς θρήνους κρατώντας το σφικτά, άφησε την τελευταία του πνοή στο καταξεσχισμένο, καταματωμένο νεκρό κορμί του.

Το τραγικό αυτό περιστατικό ανέφερε ο τότε Διοικητής της 94 Σ.ΔΙ. υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λουμάκης, εις το θερινόν θέατρον του ΚΕΕΜ Σπάρτης, στις 24 Ιουνίου 1966.

Υ.Γ.
Αυτοί ήσαν και είναι οι Χρυσαυγίτες και ν' αγιάσει το χέρι της εισαγγελέως, το χέρι της μαμάς Φύσσα που τους πέταγε μπουκάλια και το στόμα της Σοφίας Βούλτεψη που αγιοποίησε τον αθώο τραγουδοποιό από το Κερατσίνι.
Ας είναι ευλογημένη η μαρτυρική του θυσία για την "ελλάδα και τους έλληνες"

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρή πηγή έβαλες ρε φιλε. Το είπε ο Λουμάκης, άρα είναι γεγονός! Δεν νομίζεις ότι άμα κάτι τέτοιο είχε συμβεί θα υπήρχαν περισσότερες μαρτυρίες; Αλλά θα μου πεις τους φάγανε όλους και τους ξέφυγε ο Λουμάκης!

Ανώνυμος είπε...

Άγιος ο χασικλο-μαστούρας σκουλαρίκας...
Ό,τι θέλει η αριστερή χλέμπα...

Ανώνυμος είπε...

@Κυρ Οκτ 11, 01:06:00 π.μ.

Ό Μπάφος είχε παρενέργειες...

Ανώνυμος είπε...

Αν η ιστορία έχει και σεξ πουλάει περισσότερο...
Να, ας πούμε μια μέρα μπορεί να είχαν ρωτήσει κάποιον ελασιτη πόσο καιρό είχε να πάει με γυναίκα, να του έφερναν μια λιγερόκορμη που φορούσε μάσκα και αφού έκανε τη δουλειά του να του έλεγαν ότι είναι ο εγγονός του που είχε κάνει αλλαγή φύλου.
Έχουμε μπερδέψει τις βούρτσες σε αυτή τη χώρα, μιλάμε για δικαιοσύνη γλείφοντας το τυρί σόγιας και πατώντας στη φάκα.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ τον Λουμάκη πρέπει να τον ξέρεις πολυ καλά.
Ρε μήπως ήσουνα ο ψηστης;

Ανώνυμος είπε...

Καθώς λέει κι ο Γιουφτος του "δελτίου 11" είναι για να τα μαζεύουμε και δρόμο για Β. Κορέα.

Ανώνυμος είπε...

Όχι ακόμα.
Ο Δασκαλος πήρε τα ηνία.

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...