4/10/20

Ο ηγέτης του Καραμπάχ διέταξε να σταματήσει ο βομβαρδισμός στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Αζερμπαϊτζάν στην πόλη Γκάντζα , μέχρι νεωτέρας

 

Ο ηγέτης της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αραίκ Χαρουτιουνιάν, διέταξε τον τερματισμό του βομβαρδισμού των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Αζερμπαϊτζάν στην πόλη Γκάντζα. Ο Χαρουτιουνιάν τόνισε  ότι οι επιθέσεις με πυραύλους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιήθηκαν κατόπιν εντολής του και ήταν προειδοποιητικές. «Αν κάποιος δεν κατάλαβε την προειδοποίησή μου, δεν ήταν αστείο», ανέφερε στο διάγγελμα του και τόνισε πως , «αν ο εχθρός δεν βγάλει τα κατάλληλα συμπεράσματα, οι επιθέσεις θα συνεχιστούν».

Στη Μόσχα ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμιτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι για να αναπτυχθούν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ,  ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις απαιτείται η συγκατάθεση και της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι το Ερεβάν είναι έτοιμο να συζητήσει την ανάπτυξη  ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ.

 Η Τουρκία καταδίκασε  τον βομβαρδισμό της πόλης Γκάνια του Αζερμπαϊτζάν και την θεωρεί παραβίαση των Συμβάσεων της Γενεύης. 

Ο ανταποκριτής του TASS από τη Γκάνια μετέδωσε ότι το αεροδρόμιο της πόλης  δεν υπέστη ζημιές την Κυριακή από την πρωινή πυραυλική και ότι τα κτίριο του τερματικού σταθμού είναι εντελώς άθικτο, δεν υπάρχουν ζημιές σε αυτό.

Ένας βοηθός του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν ισχυρίστηκε ότι οι αρμενικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών «Σμερτς» στο βομβαρδισμό της πόλης Γκάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: