24/10/22

H 28η Οκτωβρίου και η πλαστογραφία των Κλεφτολουμπινέ

 

ΕΠΟΣ του "40: Η επίθεση των Γερμανών Αλπινιστών , στο Καπορέττο, δίδαξε τον Μπαντόλιο, και την αντέγραψε κάνοντας την επίθεση με τους Αλπινιστές της Τζούλια από την Πίνδο.
 Ο Διαγγελέας Παπάγος, όμως   δεν την είχε μελετήσει και άφησε την Πίνδο εντελώς αφύλαχτη 

Στις 24 Οκτωβρίου 1917 ,ξεκίνησε από το Κομπαρίντ της σημερινής Σλοβενίας, που οι Ιταλοί το λένε Καπορέττο, η μάχη, που δίδαξε στον Μπαντόλιο, την επίθεση από την Πίνδο. 

 Στις 2:00 π.μ. της 24ης Οκτωβρίου 1917, εξαπολύθηκε η επίθεση των Γερμανών και του Αυστροουγγρικού Στρατού στο Καπορέττο, που κατέληξε στην χειρότερη ήττα στην ιστορία του Ιταλικού στρατού. 

 Ο Μπαντόλιο, στη μάχη του Καπορέττο, διοικούσε το 27ο Σώμα Στρατού . 
 Ο Ρόμελ ήταν Λοχαγός στους Κυνηγούς της Βυρτεμβέργης. Τα τάγμα του έπιασε 9000 αιχμαλώτους σε τρεις ημέρες. 

 Ο Ιταλικός στρατός μελετούσε την ήττα στο Καπορέττο στην οποία συνέβαλαν τα μέγιστα οι Γερμανοί Αλπινιστές , που πλευροκόπησαν την Ιταλική αμυντική γραμμή διασχίζοντας τους Αλπικούς όγκους, του όρους Ερμάντα, του όρους Ορτιγκάρα, και του όρους Ματαζούρ. 

 Το μάθημα από την καταστροφή του Καπορέττο, το αφομοίωσε ο Μπαντόλιο, που έστειλε τους αλπινιστές της Τζούλια, στην Πίνδο. 

 Ο μπάσταρδος θείος του Γεωργίου Β, δεν είχε πάρει χαμπάρι το Καπορέττο, και είχε αφήσει να φυλάνε την Πίνδο 1000 φαντάροι. 

 Αλλά, ο Μπαντόλιο, δεν έπεσε πάνω στον Παπάγο.

 Έπεσε πάνω στον Βραχνό, που δεν ακολούθησε τις διαταγές του άκαπνου Διαγγελέα από τα υπόγεια της Μεγάλης Βρετανίας, και έκανε αντεπίθεση για να αποκόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού των Ιταλών, και άλλαξε την πορεία του πολέμου. 

 Το ΕΠΟΣ του 40 και της Πίνδου, έχει δυο ΠΑΤΕΡΕΣ. Χαράλαμπος Κατσιμήτρος, και Βασίλειο Βραχνός. Να τους μακαρίζουμε και να τους δοξάζουμε.

 ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

2 σχόλια:

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

Τιμή και δόξα στους Βασίλειο Βραχνό και Χαράλαμπο Κατσιμήτρο, αξίους της Ελλάδος! Πατέρες της νίκης.
ίσως με νόνο τον Ιωάννη Μεταξά; ιδιοφυία κατά ομολογία των ίδιων των Γερμανών στις σχολές των οποίων είχε σπουδάσει; που θεωρώ πως δεν ήταν εν αγνοία του το μέταλλο με το οποίο ήταν φτιαγμένοι Βραχνός και Κατσιμήτρος και τους είχε στις θέσεις κλειδιά; που είχε δώσει μια μαγγούρα στον Παπάργο και λίγα στολίδια λατέρνας και του είπε εντάξει τώρα καμάρωνε και κάμνε τον στρατάρχη ή στραβάρχη και στέλνε τις αναφορές σου στο Λουγδούνουμ κι εμείς ξέρουμε την δουλειά μας; που σκότωσαν αυτόν και τον αντικαταστάτη του οι οπισθογεμείς το λουγδούνουμ και του τζιού ες εη και το κυριότερο εξαπέλυσαν γενοκτονικό συμμοριτοπόλεμο λεγόμενο εμφύλιο κατά τον οποίο ο κύριος σκοπός τους ήταν να εξολοθρεύσουν την ηγετική τάξη των ικανών στελεχών κάθε αξιώματος στην Ελλάδα που τους είχε παρακούσει και πολέμησε όπως ήξερε τον εχθρό αλλάζοντάς τους τα σχέδια των πρωκτομαζόνον;
Δεν ήταν κορόιδο ο Μεταξάς...

ευθυμια είπε...

Είθε ο Τριαδικός Θεός να σας δίνει άπλετη υγεία κ.Χατζαρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Ντ. Αϊιζενχάουερ θα εγκαταλείψει την Ερυθρά Θάλασσα

Το πυρηνικό αεροπλανοφόρο Dwight Eisenhower, το οποίο συμμετείχε σε επιχειρήσεις εναντίον των Χούτι στην Υεμένη, εγκαταλείπει την Ερυθρά Θά...