24/10/22

H Βρώμικη Βόμβα του Κιέβου

 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ δήλωσε μετά από τις συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα θέσει το ζήτημα της προετοιμασίας της Ουκρανίας για χρήση «βρώμικης βόμβας» σε διεθνείς δομές, και  κυρίως στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη»

Οι ουκρανικές αρχές προετοιμάζουν την έκρηξη μιας "βρώμικης βόμβας", η οποία θα χρεωθεί  στη Ρωσία. 

Μετά τη δημοσίευση αυτών των πληροφοριών, η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο τις  χαρακτήρισαν ομόφωνα ψέμα. 

Ωστόσο, η Ουκρανία βρίσκεται τώρα σε κρίσιμη κατάσταση και η ηγεσία της βρίσκεται σε υστερία.  Η Ρωσία έχει μόνο μία διέξοδο: να καταστρέψει την επικίνδυνη παραγωγή. 

Η "βρώμικη βόμβα" είναι ένα μάλλον σοβαρό όπλο με σοβαρές συνέπειες. Βασίζεται στη χρήση ραδιενεργών ουσιών: απόβλητα από την παραγωγή ατομικών κεφαλών, επεξεργασμένα σε μικρά σωματίδια ή υγρό που μπορεί να ψεκαστεί ως αεροζόλ.

Το κύριο καθήκον αυτών των όπλων είναι να προκαλέσουν μόλυνση μιας αρκετά μεγάλης περιοχής. 

 Οι άνθρωποι που εισπνέουν αυτά τα απόβλητα αναπτύσσουν καρκίνο. 
Η περιοχή στην οποία σημειώθηκε μια τέτοια έκρηξη καθίσταται ακατοίκητη για δεκαετίες ή απαιτεί μια πολύ περίπλοκη, δαπανηρή διαδικασία επεξεργασίας κτιρίων, γης και οτιδήποτε άλλο. 

 Κανείς στον κόσμο δεν την έχει χρησιμοποιήσει ποτέ, αν και υπήρξε προετοιμασία δύο παρόμοιων τρομοκρατικών επιθέσεων. Και τις δύο φορές, οι μαχητές εκτέθηκαν και εξουδετερώθηκαν εγκαίρως.  

Όταν τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, βρήκαν αρκετή ποσότητα ραδιενεργού υλικού.

 Βρέθηκαν περίπου 30 τόνοι πλουτωνίου και 40 τόνοι εμπλουτισμένου ουρανίου – αν και όχι σε πολύ υψηλό επίπεδο, όχι για την παραγωγή ατομικής βόμβας. 

 Τώρα οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στη Σχολή Πυρηνικής Φυσικής του Ινστιτούτου Φυσικής και Τεχνολογίας του Χάρκοβο και στην περιοχή του Ντνιπροπετρόφσκ, στο εργοστάσιο εξόρυξης και επεξεργασίας, δημιουργείται αυτή η "βρώμικη" πυρηνική βόμβα ή ένα πυρηνικό όπλο χαμηλής ισχύος.

 Το έργο επιβλέπεται από πυρηνικούς επιστήμονες του Κιέβου και του Χάρκοβο. 

 Υπάρχει κίνδυνος η βόμβα να χρησιμοποιηθεί στην περιοχή του Χάρκοβο εναντίον ενός φιλορωσικού πληθυσμού και η Ρωσία θα κατηγορηθεί για χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων. 

Αυτό μπορεί να χρησιμεύσει ως πρόσχημα για παρέμβαση στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

 Τώρα η Ουκρανία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Στη χώρα, έως και το 40% της ενεργειακής δυναμικότητας είναι εκτός λειτουργίας, σε ένα ή δύο μήνες θα είναι ήδη 70%, και αυτό σημαίνει την κατάρρευση της οικονομίας και το κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων. 

Επιπλέον, το σημείο καμπής λαμβάνει χώρα στο μέτωπο: η Ρωσία συσσωρεύει πόρους για μια αντεπίθεση. 

 Εάν ο ρωσικός στρατός καταφέρει να απενεργοποιήσει τα κέντρα διοικητικής μέριμνας – δρόμους, γέφυρες, σήραγγες στα σύνορα της Πολωνίας και της Δυτικής Ουκρανίας – το καθεστώς του Κιέβου θα καταρρεύσει. 

Το καταλαβαίνουν αυτό και επομένως η συμπεριφορά τους μοιάζει περισσότερο με ξέσπασμα. Προσπαθούν πάση θυσία να παρασύρουν τους δυτικούς συμμάχους τους σε έναν πόλεμο εναντίον της Μόσχας. 

Ένα κερδοφόρο σενάριο για τη Δύση Ωστόσο, υπάρχει μια άλλη απειλή: οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να μεταφέρουν απευθείας στην Ουκρανία τα τακτικά πυρηνικά τους όπλα. Θα δοθούν σε μικρούς αριθμούς, για να προστατεύσουν τον πληθυσμό και να αντεπιτεθούν υπό τον έλεγχο των Αμερικανών.

 Έτσι, η πυρηνική αντιπαράθεση θα ξεκινήσει στο έδαφος της Ουκρανίας και στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας.

 Ταυτόχρονα, η Δυτική Ευρώπη, σε αντίθεση με την Ανατολική Ευρώπη, δεν θα υποφέρει, καθώς και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 

Μετά τα πυρηνικά πλήγματα, η Ρωσία θα αποδυναμωθεί σε μεγάλο βαθμό, και η Ουκρανία, αλλά κανείς στο εξωτερικό δεν ενδιαφέρεται για την τελευταία. 

Αυτό το σενάριο είναι το πιο ελκυστικό για τις δυτικές χώρες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ρωσική πλευρά προειδοποίησε τους υπουργούς Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας ότι το καθεστώς του Κιέβου προετοιμάζει μια τέτοια πρόκληση.

Η Ρωσία έχει δεδομένα ότι η παραγωγή της «βρώμικης βόμβας» φτάνει στη γραμμή τερματισμού. Είναι απαραίτητο να δοθεί ένα ισχυρό χτύπημα από τις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις απευθείας στην ίδια την επιχείρηση, όπου κατασκευάζεται, προκειμένου να καταστραφεί τόσο η ίδια η παραγωγή όσο και τα προϊόντα της. 

 Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας γνωρίζουν για την τρομοκρατική επίθεση Ίσως, μετά τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών, η Ουκρανία να αναβάλει προσωρινά τη «βρώμικη βόμβα» υπό δημόσια πίεση. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ απέρριψαν τους ισχυρισμούς και είπαν ότι δεν συνέβαινε τίποτα τέτοιο μιλάει για συμπαιγνία. 

Πιθανότατα γνωρίζουν τι συμβαίνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ