10/12/22

10 Δεκεμβρίου 1946 το ελληνικό ζήτημα στον ΟΗΕ

Το Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στο οποίο συμμετείχαν Κίνα, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σοβιετική Ένωση η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Αίγυπτος, το Μεξικό, η Ολλανδία, και η Πολωνία συζήτησε το «Ελληνικό Ζήτημα» μετά από προσφυγή της Ελληνικής Κυβερνήσεως . 
 Η Σοβιετική Ένωση προωθούσε τις καταγγελίες για παρέμβαση των Βρετανικών Δυνάμεων στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και για τις εντάσεις που προκαλούντο με τις άλλες χώρες της περιοχής. 
Με το ψήφισμα 12, το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να κληθούν να συμμετέχουν στη συζήτηση η Ελλάδα και η Γιουγκοσλαβία χωρίς δικαίωμα ψήφου, και ότι η Αλβανία και η Βουλγαρία θα προσκληθούν να κάνουν δηλώσεις ενώπιον του Συμβουλίου σε μεταγενέστερο στάδιο. Δεν έγινε ψηφοφορία για το ψήφισμα στο σύνολό του.

Το ρεπορτάζ του "Ριζοσπάστη"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μεγάλη επιτυχία των Βενιζελικών στα χρόνια τής Μεταπολίτευσης ήταν που με τις «πλάτες» των Αμερικανών «φορτώθηκαν» στη Δεξιά. Στήνοντας μια «παράσταση» δήθεν «κόντρας» βενιζελικής «παραγωγής» μεταξύ Μητσοτάκη και Παπανδρέου, μπόρεσε ο πρώτος και «φυτεύτηκε» στην ηγεσία τής Δεξιάς. Οι Βενιζελικοί, με επικεφαλής τον μέγα συνωμότη Αποστάτη και παλιό δωσίλογο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, «φορτώθηκαν» στη Δεξιά και από τότε μέχρι τώρα προσπαθούν να την ελέγχουν με κάθε τρόπο. «Φυτεύουν» στον ηγετικό της «πυρήνα» —με όποιον τρόπο μπορούν— τους λεγόμενους «μητσοτακικούς», οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν είναι καν δεξιοί. Αυτούς χρησιμοποιούν, για να ελέγξουν το σύνολο της δεξιόστροφης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας μέσω του κόμματος της Ν.Δ. …Να την ελέγξουν με κάθε τρόπο …και εννοούμε με κάθε τρόπο …Από απλούς εκβιασμούς για διαφθορά και ανωμαλίες και στα όρια μέχρι και με θανάσιμες απειλές και άρα αίμα.
____
https://traianou.gr/2022/12/proves_anomalias.html

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάστε γελοιότητα και ξετσιπωσιά. Παραμύθια της Χαλιμάς που ούτε χαχολοι δεν μπορούν να πιστέψουν.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/k-mitsotakis-gia-tin-ellada-oi-germanikes-apozimioseis-eksakolouthoun-na-vriskontai-sto-trapezi/

Ανώνυμος είπε...

Μύγα σε τσίμπησε Χατζάρα; Πως το ‘παθες και δημοσίευσες το κομμάτι του Ριζοσπάστη για τις δολοφονίες των μελών του ΚΚΕ;

104 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Στις 14/27 Ιουλίου 1922 καιγόταν η Κινέττα. Μεταξύ Λονδίνου και Παρισίων είχε ήδη συμφωνηθεί ότι η διάσκεψη των τριών Συμμάχων για την Ανακωχή, μετά την συμφωνημένη «ταχεία εκκένωση» της Μικράς Ασίας, που θα είχε ολοκληρωθεί σε 60 ημέρες περίπου και σύμφωνα με την Γαλλική πρόταση για τη διαδικασία, οι Σύμμαχοι θα συμφωνούσαν πρώτα με την Τουρκία και μετά θα καλούσαν την Ελλάδα να τις ανακοινώσουν τους όρους. Έτσι και έγινε. Οι Σύμμαχοι πρότειναν στον Κεμάλ την διάσκεψη στις 10/23 Σεπτεμβρίου. (Σε 56 ημέρες). Ο Κεμάλ την αποδέχτηκε στις 16/29 Σεπτεμβρίου. (Σε 62 ημέρες).Η διάσκεψη στα Μουδανιά άρχισε στις 20 Σεπτεμβρίου/3 Οκτωβρίου και η συμφωνία των τριών με τους Τούρκους έκλεισε στα Μουδανιά , στις 28 Σεπτεμβρίου/ 11 Οκτωβρίου. Και η Ελλάδα την αποδέχτηκε την 1η/14 Οκτωβρίου.

Ο απεσταλμένος του Λονδίνου στρατηγός Τάσουσεντ συζητούσε στην Άγκυρα όλες τις λεπτομέρειες της λύσεως που θα έφερνε η συμφωνημένη "Νίκ...