10/12/22

10 Δεκεμβρίου 1946 το ελληνικό ζήτημα στον ΟΗΕ

Το Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στο οποίο συμμετείχαν Κίνα, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σοβιετική Ένωση η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Αίγυπτος, το Μεξικό, η Ολλανδία, και η Πολωνία συζήτησε το «Ελληνικό Ζήτημα» μετά από προσφυγή της Ελληνικής Κυβερνήσεως . 
 Η Σοβιετική Ένωση προωθούσε τις καταγγελίες για παρέμβαση των Βρετανικών Δυνάμεων στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και για τις εντάσεις που προκαλούντο με τις άλλες χώρες της περιοχής. 
Με το ψήφισμα 12, το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να κληθούν να συμμετέχουν στη συζήτηση η Ελλάδα και η Γιουγκοσλαβία χωρίς δικαίωμα ψήφου, και ότι η Αλβανία και η Βουλγαρία θα προσκληθούν να κάνουν δηλώσεις ενώπιον του Συμβουλίου σε μεταγενέστερο στάδιο. Δεν έγινε ψηφοφορία για το ψήφισμα στο σύνολό του.

Το ρεπορτάζ του "Ριζοσπάστη"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μεγάλη επιτυχία των Βενιζελικών στα χρόνια τής Μεταπολίτευσης ήταν που με τις «πλάτες» των Αμερικανών «φορτώθηκαν» στη Δεξιά. Στήνοντας μια «παράσταση» δήθεν «κόντρας» βενιζελικής «παραγωγής» μεταξύ Μητσοτάκη και Παπανδρέου, μπόρεσε ο πρώτος και «φυτεύτηκε» στην ηγεσία τής Δεξιάς. Οι Βενιζελικοί, με επικεφαλής τον μέγα συνωμότη Αποστάτη και παλιό δωσίλογο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, «φορτώθηκαν» στη Δεξιά και από τότε μέχρι τώρα προσπαθούν να την ελέγχουν με κάθε τρόπο. «Φυτεύουν» στον ηγετικό της «πυρήνα» —με όποιον τρόπο μπορούν— τους λεγόμενους «μητσοτακικούς», οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν είναι καν δεξιοί. Αυτούς χρησιμοποιούν, για να ελέγξουν το σύνολο της δεξιόστροφης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας μέσω του κόμματος της Ν.Δ. …Να την ελέγξουν με κάθε τρόπο …και εννοούμε με κάθε τρόπο …Από απλούς εκβιασμούς για διαφθορά και ανωμαλίες και στα όρια μέχρι και με θανάσιμες απειλές και άρα αίμα.
____
https://traianou.gr/2022/12/proves_anomalias.html

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάστε γελοιότητα και ξετσιπωσιά. Παραμύθια της Χαλιμάς που ούτε χαχολοι δεν μπορούν να πιστέψουν.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/k-mitsotakis-gia-tin-ellada-oi-germanikes-apozimioseis-eksakolouthoun-na-vriskontai-sto-trapezi/

Ανώνυμος είπε...

Μύγα σε τσίμπησε Χατζάρα; Πως το ‘παθες και δημοσίευσες το κομμάτι του Ριζοσπάστη για τις δολοφονίες των μελών του ΚΚΕ;

Ο Σι Τζινπίνγκ πρότεινε στον φαλακροκαγκελάριο να πάψεινα κάνει τον καμπόσο

  Ο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η Κίνα είναι υπέρ της σύγκλησης διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, στην ...