ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

13/1/23

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 1941. 78η ημέρα του Πολέμου. Ο Μεταξάς σιγοπέθαινε , Σε 5 ημέρες θα αρρωστούσε .

Το Βράδυ της 13ης Ιανουαρίου εφθασε στην αθήνα ο Ουέϊβελ.              Ο Μεταξάς έγραψε στο ημερολόγιο του


Το Αρχηγείο των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων στις 13 Ιανουαρίου 1941 στο Πολεμικό ανακοινωθέν No. 220 ανέφερε: 
 «Στο ελληνικό μέτωπο, συνήθης δραστηριότητα περιπολιών και πυροβολικού. Τα αεροσκάφη μας προσέβαλαν και κατέστρεψαν στρατεύματα και φάλαγγες οχημάτων. Στην Κυρηναϊκή, δράση πυροβολικού στο μέτωπο του Τομπρούκ . Η εχθρική αεροπορία βομβάρδισε κάποια σημεία στην Κυρηναϊκή χωρίς να προκαλέσει θύματα. Στη δυτική Μεσόγειο, ένα από τα αεροσκάφη μας με πιλότο τον υποπλοίαρχο Capello, με παρατηρητή τον υποπλοίαρχο Olivari, τορπίλισε μια μεγάλη εχθρική μονάδα. Στην Ανατολική Αφρική, εχθρικές μονάδες επιχείρησαν να επιτεθούν σε δύο από τις θέσεις μας στο μέτωπο του Σουδάν: αποκρούστηκαν, με απώλειες, από πυρά και αντεπίθεση των στρατευμάτων μας. Η πολεμική μας αεροπορία βομβάρδισε οχήματα, στρατεύματα και αμυντικές προετοιμασίες σε ορισμένα μέρη του Σουδάν. Ο εχθρός πραγματοποίησε, τη νύχτα από τις 12 έως τις 13, αεροπορικές επιδρομές στο Τορίνο, με κάποιες ζημιές και μερικούς τραυματίες, στη Βενετία, με ζημιές, έναν νεκρό και μερικούς τραυματίες, στην Κατάνια, με κάποιες ζημιές και χωρίς θύματα. Στην Κατάνια, η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ένα αεροσκάφος που συνετρίβη στο έδαφος κοντά στην πόλη. Στη Βενετία ένα άλλο αεροσκάφος καταρρίφθηκε από το πυροβολικό της R. Marina: το πλήρωμα, αποτελούμενο από έξι αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, αιχμαλωτίστηκε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οἱ Πρέσπες τοῦ Αἰγαίου καί 700.000 κατασχέσεις Ἑλληνικῶν σπιτιῶν, εἶναι τά ἑπόμενα στήν λίστα τοῦ Ἀντινατιβιστή Κούλη καί τοῦ διαδόχου του καί ἐκλεκτοῦ τῶν Στοῶν, Δένδια.

Ὁ «Ἡγεμών» ἐδήλωσε: Στίς 21 Μαΐου 2023,  θά ἔχουμε, ΕΚΛΟΓΕΣ! Ὁ «κυρίαρχος» λαός θά κληθεῖ νά ἐκλέξει τούς ἑπόμενους σωτῆρες του. Τά τελευταῖ...