25/1/23

Στα Τρίκαλα στα δυό στενά Χάζαροι Ούννοι και Στοά !!!


 

Δήμος Τρικκαίων: Διαθρησκευτικό – διαπολιτισμικό συνέδριο στα Τρίκαλα 

Ο Δήμος Τρικκαίων, η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα και το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδας συμφώνησαν  στη διοργάνωση ενός διαθρησκευτικού – διαπολιτιστμικού συνεδρίου στα Τρίκαλα.

 Η σχετική πρόταση που επεξεργάστηκε ο Δήμος Τρικκαίων, συζητήθηκε εκτενώς σε συνάντηση που είχε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, επισκεπτόμενος τον Γερμανό πρέσβη Δρ. Ερνστ Ράιχελ. Παρέστησαν επίσης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας και ο κ. Σέργιος Βοΐλας εκ του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
 Η κυρίαρχη ιδέα της διοργάνωσης αφορά στον ρόλο των θρησκειών γενικότερα και ειδικότερα στη σύγχρονη εποχή και τη σημερινή συγκυρία, με αφόρμηση την παρουσία πιστών από τις τρεις κυρίαρχες μονοθεϊστικές θρησκείες (χριστιανική, μουσουλμανική, ιουδαϊκή) στα Τρίκαλα, τους προηγούμενους αιώνες. 

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόταση αφορά και επεκτείνεται, εκτός από τις σχετικές επιστημονικές ομιλίες, σε εκθέσεις, εκδηλώσεις, σεμινάρια, διδακτικές προτάσεις κ.α. Η πρόταση έγινε ευμενέστατα αποδεκτή από τον πρέσβη της ΟΔ Γερμανίας, ενώ και το Διορθόδοξο Κέντρο μπορεί να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω ο νέος Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος. Ζήτω ο νέος Κόκκινος Στρατός. Ισοπέδωση τώρα του Βερολίνου. Χαζαροναζίδες έρχεται εξαέρωση. Καντίροφ σκίσε τα σατανοδυτίκια.

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...