15/1/23

Μπράβο Μητσοτακένσκι . ΑΛΛΑΞΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΦΑ.Τo 86% των Ελλήνων δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του


Στο 86% φθάνει το ποσοστό των Ελλήνων που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του όσον αφορά τους λογαριασμούς, σύμφωνα με το «Ευρωβαρόμετρο»
Επίσης το αυξανόμενο κόστος ζωής ανησυχεί τους Έλληνες σε ποσοστό 100%, ενώ στην Ευρώπη γενικότερα το ποσοστό βρίσκεται στο 93%. Εκτός από την Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσοστά ανησυχία μεταξύ των χαζών τηλεθεατών καταγράφονται στην Κύπρο (99%), την Ιταλία και την Πορτογαλία (98%). 
 Η ανησυχία του κόσμου αφορά βέβαια στις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας που συνεχώς αυξάνονται. Ένα άλλο σημαντικό εύρημα δείχνει ότι η ακρίβεια αποτυπώνεται σε όλες τις κοινωνικές κατηγορίες ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία και τη μόρφωση. 
Η απειλή της φτώχιας είναι επίσης μια δεύτερη μεγάλη ανησυχία των Ευρωπαίων με τους Έλληνες να ανησυχούν σε ποσοστό 97%. Τρίτη πιο διαδεδομένη ανησυχία στη χώρα μας είναι η μετανάστευση, σε ποσοστό 86% και ακολουθεί η εξάπλωση του πολέμου στην Ουκρανία σε ποσοστό 81%, σε επίπεδο Ευρώπης γενικότερα.
 Σχετικά με την οικονομική κατάσταση των πολιτών, η έρευνα δείχνει ότι οι επιπτώσεις από τις αλλεπάλληλες κρίσεις γίνονται όλο και περισσότερο αισθητές. Σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της ΕΕ (46%) δηλώνει ότι το βιοτικό του επίπεδο έχει ήδη μειωθεί λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, των συνεπειών του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και του αυξανόμενου κόστους ζωής. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό φτάνει το 66%.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΕΦΤΑ ΟΜΩΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: