18/1/23

18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1945. Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΖΗΤΗΜΑ"

Ο ΤΣΏΡΤΣΙΛ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΞΟΠΛΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΟΥΝΙΤΣΕΣ   ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΠΛΑ      ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΆΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΚΑΙ       Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΡΟΤΣΚΙΣΜΟΥ.

 ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ"




 




Παρά την «ανακωχή» την αποκατάσταση της ομαλότητας και τα συνομιλίες με τους Αγγλους οι εκτελέσεις των «αντιδραστικών συνεχιζόντουσαν». Για τους στρατιωτικούς που υπάρχουν στοιχεία αναφέρονται: 

 Στις 18 Ιανουαρίου 1945 εκτελεστήκαν δυο: Στο Μαυροβούνιο Σκύδρας ο Αγωνιστής Σαρραπαπάς Αργύριος του Κων/νου, Είχε γεννηθεί στη Καλή Γιαννιτσών το 1903 και ο Αντάρτης: των Ε.Ο.Ε.Α. – Ε.Δ.Ε.Σ. Βασιλειάδης Χαράλαμπος του Ευαγγέλου. Είχε γεννηθεί στην Πετραία Έδεσσας το 1900, Εκτελέσθηκε έξω από την Σκύδρας . 
Στη Μαρούδα Θεσ/νίκης εκτελέστηκε στις 17 Ιανουαρίου 1945 ο Αντάρτης των Ε.Α.Ο.-Π.Α.Ο Χαραλαμπίδης Ιωάννης του Χαραλάμπους, Είχε γεννηθεί στο χωριό Ισώματα Κιλκίς το 1925. Στην περιοχή Φιλιππιάδας στις 17 Ιανουαρίου 1945 εκτελέστηκε, ο αγωνιστής των Ε.Ο.Ε-ΕΔΕΣ Νούσιας Αρίστιππος του Χρήστου. Γεννήθηκε στο Ζάλογγο Νικοπόλεως Πρέβεζας το 1897. Σε χωριό Πέλλας εκτελέσθηκε στις 16 Ιανουαρίου 1945, λόγω της ιδιότητάς του ως Μόν. ΥπΑξιωματικού ο Μόν. Λοχίας: Αδαμάκης Ελευθέριος του Γεωργίου. Γεννήθηκε στη Ζήρου Σητείας Λασιθίου το 1919.. Στην Παλαιοπαναγιά Θηβών εκτελέσθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1945, λόγω της ιδιότητάς του ως Αξιωματικού ο Ανχης (ΠΒ) ε.α. Χρήστου Γεώργιος του Ιωάννη,που ειχε συλληφθεί ως Ομηρος. Γεννήθηκε στο Κασκαβέλι Θεσπιέων το 1890.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...