12/1/23

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν έως 230 στρατιώτες στα μέτωπα του Ντονέτσκ σήμερα το πρωί


 

ΜΟΣΧΑ, 12 Ιανουαρίου. Ο ρωσικός στρατός συνέχισε την  επίθεση προς την κατεύθυνση του Ντονέτσκ. Στο μέτωπο του Νότιου Ντονέτσκ καταμετρήθηκαν 100 πτώματα και καταστράφηκαν ένα άρμα μάχης, 4 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, και 6  οχήματα

Καταλήφθηκαν τα χωριά Νοβομιχαΐλοβκα και Πρετσίστοβκα. Στο μετωπο του Κουπιάνσκ

Εξαλείφθηκαν πέντε ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης στις περιοχές των οικισμών Κισλόβκα, Ολσάνα, Ταμπάϊβκα , Κραχμάλνογιέ, και Περσοτράβνεβε,

Στο Χάρκοβο, οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε περισσότερους από 30 στρατιώτες, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τρία οχήματα.

Στο μέτωπο  του Κράσνι Λίμαν Krasnolimansky, οι επιθέσεις των ρωσικών μονάδων στις περιοχές  Στελμάχοβκα , Νοβολιούμποβκα και Νιέφσκι  οδήγησαν στην καταστροφή περισσότερων από εκατό Ουκρανών στρατιωτών, τεσσάρων τεθωρακισμένων οχημάτων και τριών αυτοκινήτων.

Επίσης στην περιοχή της πόλης Ζαπορόζιε και το χωριό  Νοβοιβάνιβκα καταστράφηκαν από αεροπορικά, πυραυλικά πλήγματα  και επιθέσεις πυροβολικού, δύο αποθήκες πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημέρας, τρία οχήματα μάχης Grad, δύο αμερικανικά συστήματα πυροβολικού M777 και M109 Paladin, δύο αυτοκινούμενα 2S1 Gvozdika και ένα ραντάρ αντι-μπαταρίας AN / TPQ-50 εξαλείφθηκαν.

Οι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν ένα ουκρανικό Su-25, και κατέστρεψαν πέντε drones, και τρία HIMARS .

ΜΟΣΧΑ, 12 Ιανουαρίου. Ο Γιαν Γκάγκιν, σύμβουλος του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, δήλωσε οτι περίπου πέντε ταξιαρχίες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκαν στο Σολεντάρ. Ο Γκαγκιν διευκρίνισε ότι όταν μια μονάδα έχει απώλειες άνω του 70%, θεωρείται κατεστραμμένη. Στις απώλειες   δεν  υπολογίζονται οι μισθοφόροι.
Στις Στοές των Αλατορυχίων έχουν καταφυγει και κρύβονται εκταοντάδες ΟΥΚΟΙ και μισθοφόροι.

Μερικοί μικροί θύλακες αντίστασης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) παραμένουν στο Σολεντάρ  ανακοινώθηκε στις 12 Ιανουαρίου από τον αντισυνταγματάρχη της Λαϊκής Πολιτοφυλακής και βουλευτή του Κοινοβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR) Αντρέϊ Μπαέφσκι . «Υπάρχει πολλή δουλειά, η επίθεση είναι ενεργή» .«Τα παιδιά μας συνεχίζουν να συντρίβουν τον εχθρό σε αυτά τα μέρη. <... > τα δυτικά προάστια του Σολεδάρ είναι εντελώς υπό τον έλεγχό μας», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: