ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

15/1/23

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 1941. 80η ημέρα του Πολέμου. Ο Μεταξάς σε τρείς ημέρες θα αρρώσταινε. Ήδη αισθανόταν κατάκοπος . Το βράδυ της 15ης στα ημερολόγιο του του έγραψε:

 Στο μέτωπο, σε μάχες "χωρίς  ιδιαίτερη σημασία" , σκοτώθηκε βόρεια της Κλεισούρας στο Ροντέν ο στρατιώτης   Δημήτριος Αλεξόπουλος του 33ου Συντάγματος  Πεζικού από την Ευρυτανία και  στο ύψωμα 997 εξαφανίστηκε  ο στρατιώτης Κωνσταντίνος Αλιούρης του 90ού  Σύνταγματος  Πεζικού από τη Βέροια.

Το Αρχηγείο των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε με το Ανακοινωθέν 222 ότι στις 15 Ιανουαρίου 1941 στο ελληνικό μέτωπο, υπήρξαν   τοπικές δράσεις «που δεν είχαν σημασία», και σημείωνε:

«Στην Κυρηναϊκή δράση πυροβολικού και περιπολίες στην περιοχή του Τομπρούκ και σε εκείνη του Τζιαραμούμπ. Τα αεροπλάνα μας έσπασαν θωρακισμένα αυτοκίνητα και βομβάρδισαν το εχθρικό πυροβολικό. Ο εχθρός πραγματοποίησε επιδρομές σε ορισμένες τοποθεσίες στη Λιβύη προκαλώντας κάποιες ζημιές σε κτίρια.‎ Στην Ανατολική Αφρική, εχθρικά οπλισμένα οχήματα που πλησίαζαν τη θέση μας στα σουδανικά σύνορα απωθήθηκαν με θύματα. Η αεροπορία μας βομβάρδισε και πολυβόλησε  εχθρικά οχήματα και στρατεύματα. Εχθρικά αεροπλάνα βομβάρδισαν το Γκοράι, το Τερτάλε, το Μοϊάλε, το Μέγα προκαλώντας μικρές ζημιές».‎

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ένας ακόμα πλήρως ασφαλής πέθανε ξαφνικά. και δεν θα πάει στην Κάλπη

  Θλίψη σκόρπισε στον αυτοδιοικητικό κόσμο της Κέρκυρας αλλά και στους Κερκυραίους η είδηση ότι έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο αντιπεριφερειάρχη...