19/7/10

Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια (Κ. Μπετινάκης)

Ξεχάστε το ΔΝΤ, τις περικοπές συντάξεων κλπ.

Εδώ έχουμε δολοφονία δημοσιογράφου



Αποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλεί η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Κάποιοι εφάρμοσαν το νόμο των άγριων θηλαστικών για να αφαιρέσουν με τη βία μια ανθρώπινη ζωή. Θλίψη και απογοήτευση για την κατάντια μιας χώρας, που πλέον θρηνεί άλλο ένα θύμα σ’ έναν πόλεμο που δεν φαίνεται να έχει τελειωμό.
Η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια, μ’ έβαλε σε πολλές σκέψεις, καθώς είχα ν’ ακούσω για δολοφονία δημοσιογράφου στη χώρα, από την ταραγμένη εποχή του Εμφύλιου: Από τη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Πολκ. Που ουδέποτε διαλευκάνθηκε, παρόλο που είχαν γίνει προσπάθειες να αμαυρωθούν υπολήψεις.

Στην εποχή μας, στην μετα-σοβιετική Ρωσία, με ανάλογο τρόπο επιλύουν τις διαφορές τους κάποια άλλα συμφέροντα. Η Ένωση Συντακτών στη Μόσχα, έχει εκδώσει ένα μακρύ κατάλογο δημοσιογράφων που «εκτελέστηκαν» για λόγους που παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστοι.

‘Εναν διαφορετικό πόλεμο παρακολουθούμε στην μπλογκόσφαιρα, από το πρωί, αμέσως μετά τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, με αξιόλογη πορεία στην δημοσιογραφία.

Στέκομαι στο κομμάτι της σιβυλλικής ανακοίνωσης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, που αποχαιρετά με αυτήν ένα πρώην συνεργάτη του:

Ο ξεχωριστός για μένα Σωκράτης, ο μοναχικός Σωκράτης, ο Σωκράτης της ηρεμίας και της φουρτούνας, ο δικός μου Σωκράτης πέρασε σε αντίπαλα στρατόπεδα, διαφορετικής φιλοσοφίας και πρακτικής. Χωρίς υπογραφή και πρόσωπο.
Το τελευταίο είναι το σημείο στο οποίο οφείλουν να σταθούν όσοι επιθυμούν να μάθουν την αλήθεια για ό,τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Σωκράτη.
Ακούγοντας τις γελοιότητες ορισμένων Μέσων και τις ανακρίβειες, με το Τμήμα… ανθρωποκτονιών να αναζητά τους δράστες, αντιλαμβάνομαι πόσο μακριά είναι νυχτωμένοι όλοι αυτοί, μέσα στη χειμερία νάρκη ή τη θερινή τους ραστώνη.

Τι λέει η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια:

Από τις εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας σε 16 κάλυκες διαμετρήματος 9mm PARABELLUM, που βρέθηκαν στον τόπο της σημερινής ανθρωποκτονίας στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη, διαπιστώθηκε ότι έχουν πυροδοτηθεί από δύο όπλα, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».
Συγκεκριμένα:
• Δεκατρείς έχουν πυροδοτηθεί από το...
ίδιο όπλο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στην ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009.
• Τρεις έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο (διαφορετικό του προαναφερόμενου), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στις παρακάτω ενέργειες:
- Ένοπλη επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού την 03-02-2009.
- Ένοπλη επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER» την 17-02-2009.
- Ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009.
Επιπλέον ταυτίζονται με κάλυκα, που είχε βρεθεί επί του μνήματος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την 04-02-2009.
Την προανάκριση για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου, ανέλαβε και διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Από την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Ο Σωκράτης Γκιόλιας γεννήθηκε στο Κουξχάφεν της Γερμανίας το 1973. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από πολύ νεαρή ηλικία το 1993 στον τηλεοπτικό σταθμό « ALPHA », ως ελεύθερος ρεπόρτερ. Στη συνέχεια εργάστηκε στους Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ», « STAR », «ΣΚΑΪ», « NEW CHANNEL »και « ALTER », ως συντάκτης και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης στις εκπομπές «ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ» και «ΖΟΥΓΚΛΑ». Παράλληλα, από το 1995 εργάστηκε και στις αθλητικές εφημερίδες «ΝΟΚ ΑΟΥΤ», «ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ», «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», « SPORTIME », « GOAL NEWS » και «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ», καλύπτοντας το ρεπορτάζ του στίβου, ενώ από το 2009 ήταν Γενικός Διευθυντής του Ρ/Σ «ΘΕΜΑ 98,9».
Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι:
Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια».

---
στυξ:
Συγκλονισμένοι οι απλοί πολίτες από το νέο έγκλημα, απαιτούν την διαλεύκανσή του. Και όχι την απόδοση ευθυνών σε φαντάσματα. Ευνομούμενο κράτος είναι εκείνο που αποτρέπει τις συνθήκες να εκκολαυθούν αυγά φιδιών.

Η δολοφονία του Σωκράτη Γκόλια
kavvathas 19/07/2010

Έγινε κι' αυτό. Άγνωστοι κουμπουροφόροι δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Σ. Γκόλια. Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου και, τα ελληνικά ΜΜΕ και ιστολόγια είναι γεμάτα με σχόλια. Δεν ξέρω τι προσπάθησαν να κάνουν. Να του κλείσουν το στόμα επειδή ήταν έτοιμος να "βγάλει" κάποιο μεγάλο θέμα ή επειδή κάποιοι θέλουν να στείλουν ένα μύνημα σε όλους τους ανθρώπους του Τύπου; Επειδή οι δολοφόνοι ΔΕΝ πρόκειται να βρεθούν ας προσέχουμε όταν μας χτυπάνε το κουδούνι...
http://kavvathas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...