16/7/10

Το Deal Σάλλα-Παπανδρέου είναι η απάτη του αιώνα

Το πράσινο Colpo Grosso είναι χειρότερο από τον Κοσκωτά και την Τράπεζα Κρήτης .

Του Σπύρου Χατζάρα

Η Τράπεζα Πειραιώς , του «πράσινου Τραπεζίτη», έχει ενισχυθεί από τον προϋπολογισμό, με 3,170 δισ. ευρώ, και το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ενισχύσεων έχουν δοθεί μετά την 4η Οκτωβρίου 2009, επί υπουργίας Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο , δάνεισε πρόσφατα, στην Τράπεζα Πειραιώς, για να αντιμετωπίσει την δική της έλλειψης ρευστότητας , 350 εκ. ευρώ!!!

Επομένως , ο «πράσινος Τραπεζίτης» , αφού γέμισε τα ταμεία του, με δικά μας κεφάλαια και με ρευστότητα από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προσφέρεται «ευγενώς», να μας απαλλάξει από τις δύο τράπεζες που ελέγχει το Δημόσιο, (Αγροτική και Τ. Τ), με το ποσό των 701 εκατ. ευρώ(!!!), και την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους «διεθνείς οίκους αξιολόγησης» , η Τράπεζα Πειραιώς, βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την «Αγροτική» και το «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο».
Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν ο ασθενέστερος και ευρισκόμενος σε φάση διαρκούς υποβάθμισης να καταθέτει πρόταση για την εξαγορά του ισχυρότερου και ευρισκόμενου σε καλύτερη θέση, χωρίς μάλιστα να έχει επιστρέψει πρώτα τα δάνεια που έλαβε; Πως και με ποια λογική θέλει κάποιος να μας αγοράσει με τα χρήματά μας ;

Η απάντηση βρίσκεται στο ρεπορτάζ του «Βήματος» της 8ης Σεπτεμβρίου 2009, με τίτλο, «Ομάδα κρούσης» για την οικονομία συγκροτεί ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου».

Έγραφε το Βήμα. «Πρόκειται για τους καθηγητές Ι. Στουρνάρα (επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ), Ηρ. Πολεμαρχάκη (διατηρεί μακρά φιλία με την οικογένεια Παπανδρέου), Β. Ράπανο (πρόεδρος του ΟΠΕΚ), Γκίκα Χαρδούβελη, (πρώην σύμβουλος του κ. Κ. Σημίτη και του διοικητή της Εθνικής Θόδωρου Καρατζά και στέλεχος της Εurobank) και Κ. Παπαδόπουλο (συνεργάτης του κ. Παπανδρέου από το υπουργείο Εξωτερικών). Κάποιον ρόλο παίζει και ο κ. Μιχ. Σάλλας, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Επίσης ο κ. Ν. Καραμούζης, αναπληρωτής διευθυντής της Εurobank, και ο κ. Απ. Ταμβακάκης , ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση». Η «ομάδα κρούσης», κάνει τώρα,την κρίση ευκαιρία.


Η «αγορά» εκτίμησε ότι «το deal είναι θετικό για τους μετόχους της Τρ. Πειραιώς».
Μεγάλοι μέτοχοι είναι οι Βαρδής Βαρδινογιάννης, Θεόδωρος Βασιλάκης (Aegean Airlines) , Κων/νος Αγγελόπουλος και ο πολυεθνικός κολοσσός της ING.
Μέτοχοι της Πειραιώς ,είναι και ο κ. Πανταλάκης διοικητής της Αγροτικής, και ο κ.
Προβόπουλος της ΤτΕ.

Για αυτό ,ο σύλλογος των εργαζομένων στην ΑΤΕ, λέει: «Οι επίδοξοι εκποιητές να γνωρίζουν, πως το δρομολόγιό τους θα έχει κατεύθυνση απ΄ ευθείας τον Κορυδαλλό, χωρίς να περνάει, καν, από την Ευελπίδων!», και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, τόνισε ότι, «κινδυνεύουμε να μπούμε στην ουρά του Ειδικού Δικαστηρίου, και δυστυχώς αυτή τη φορά δεν θα είναι σκευωρία ».
Το πράσινο Colpo Grosso είναι εκατο φορές μεγαλύτερη απάτη από το Σκάνδαλο Κοσκωτά - Τράπεζας Κρήτης.

ΥΓ.
Τον Πράσινο Τραπεζίτη, τον κατασκεύασε ο Θ .Καρατζάς της Εθνικής , με εγγυητικές επιστολές .Έτσι αγόραζε τις τράπεζες. Με αέρα κοπανιστό . Τον χειμώνα του 2000, σε προεκλογική περίοδο, είχε προβλέψει ότι στο τέλος του έτους, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, θα έφτανε στις 7.300 μονάδες, ξεπερνώντας κατά πολύ το μέγιστο της «φούσκας» του 1999.

S&P: Υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση η Τράπεζα Πειραιώς

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διεθνούς οίκου Standard & Poor΄s, όπως μεταδίδει το Reuters , η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της τράπεζας τίθεται υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση («on watch negative»).
Σύμφωνα με την S&P, η απόκτηση ποσοστών ελέγχου στο ΤΤ και την ATEbank από την Πειραιώς και η συγχώνευσή τους θα αποδυναμώσει το οικονομικό προφίλ της Πειραιώς.
«Σχεδιάζουμε να λύσουμε το καθεστώς CreditWatch, όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Πειραιώς και ελληνικού Δημοσίου, και αν καταλήξουν σε συμφωνία για την πώληση, αφού εξετάσουμε τους όρους της συμφωνίας και αναλύσουμε τις επιπτώσεις της στις δραστηριότητες και το οικονομικό προφίλ της Πειραιώς», τονίζει ο οίκος αξιολόγησης.

«Ενδέχεται να επιβεβαιώσουμε την αξιολόγηση για την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Πειραιώς ή να την υποβαθμίσουμε κατά μία ή περισσότερες βαθμίδες», σημειώνει.

NAFTEMPORIKI.GR, 16 Ιουλίου 2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χριστοδουλάκης – Σάλλας το τέλειο δίδυμο
Μαζί και οι δυο τάξανε τον κοσμάκη ότι θα πάει 7000 μονάδες το χρηματιστήριο και έτσι αγόραζε ο κοσμάκης μετοχές και αυτοί πουλούσαν και οικονομαγάνε και ο κοσμάκης δεν είχε τι να τις κάνη και τις έβαζε στον κάλο του ……..
Τώρα λένε δια των παπαγάλων θα γίνει συγχώνευση τραπεζών και αγοράστε μετοχές γιατί θα ανέβουνε και τα τα οικονομήσετε .
Αυτοί θα τις ξεφορτωθούν τις μετοχές με μεγάλο κέρδος ,
Και ο κοσμάκης θα τις βάλει πάλι στον κάλο του .
Η ίδια ιστορία .
Ξεχάστε τα ασφαλιστικά και πιάστε τα χρηματιστηριακά ……………..

Ανώνυμος είπε...

Τον Σάλλα τον έφτιαξε ο θ .Καρατζάς της Εθνικής τράπεζας δώνοντας του εγγυητικές επιστολές
και έτσι αγόραζε ο πράσινoς Σάλλας τις τράπεζες
με αέρα κοπανιστό

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΡΙΣΑΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΧΡΙΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ . . . . . . .

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ο Σαλλας Ελληνας ειναι; Γιατι περιτεμνω το καυλι μου οτι ειναι κατι αλλο...

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...