3/8/10

Θεωρίες Συνωμοσίας

Μην βάζετε το μυαλό σας να δουλεύει…Απλώς χάφτε όσα εύπεπτα σας σερβίρουν


του Κώστα Μπετινάκη
http://www.styx.gr

Βάλτε το χέρι στην καρδιά και πέστε μας. Τι πιστεύετε περισσότερο σε κάποια ζητήματα, εκείνο που προβάλλεται από τα επίσημα χείλη της κυβέρνησης (οποιασδήποτε χώρας) ή εκείνο που σχολιάζεται από κάποιους «αμφιλεγόμενους» αμφισβητίες της επίσημης άποψης, με ατράνταχτα επιχειρήματα;

Αν απαντήσετε το δεύτερο, είσαστε συνωμοσιολόγος. Αν απαντήσετε το πρώτο, είσαστε καλός υπάκουος και ευνομούμενος πολίτης. Τέτοιους μας θέλουν εξ άλλου. Όχι περιττές σκέψεις, βρε αδερφέ…

Παράδειγμα πρώτο: Ποιος δολοφόνησε τον πρόεδρο Τζον Κένεντι;

Το πόρισμα της επιτροπής Γουόρεν, λέει ο Λη Χάρβευ Όσβαλντ.

Η ταινία του Όλιβερ Στόουν περιλαμβάνει τις κυριότερες πτυχές συνωμοσιολογίας. Με μελέτες, σχεδιαγράμματα στοιχεία που αμφισβητεί τα συμπεράσματα της επιτροπής Γουόρεν.

Άλλο παράδειγμα: Στον πόλεμο του Ιράκ, τόσο ο τότε πρόεδρος Μπους, όσο και ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας ξέσκιζαν τα ιμάτιά τους και υποστήριζαν ότι ο πόλεμος επείγει, επειδή το Σαντάμ Χουσεΐν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής.

Τους είχατε πιστέψει; Παρόλο που η άποψη αυτή είχε έντονα αμφισβητηθεί όχι μόνο επίσημα από αξιωματούχους αμερικανικών υπηρεσιών που έκαναν επιτόπου επιθεωρήσεις, ο πόλεμος έγινε, ο Σαντάμ εκτελέστηκε και το Ιράκ βρίσκεται υπό αμερικανική κατοχή.

Να μην ασχολιόμαστε καλύτερα
Μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, δύο ένθετα του ελληνικού Τύπου ασχολήθηκαν με την «Συνωμοσιολογία»!

Και οι δύο προσπάθειες είχαν σκοπό να γελοιοποιήσουν το ζήτημα, να παραπέμψουν σε μύθους τύπου Χ-files και σε τελική ανάλυση να μας πουν: «Η συνωμοσιολογική ερμηνεία που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα, θέλει τις πολιτικές εξελίξεις να αποφασίζονται από την αμερικανική κυβέρνηση». ( Μάρκος Καρασαρίνης, ΒΗΜΑΜΕΝ –ΑΥΓ 2010)

Ερώτημα: Εσείς τι λέτε;

Ας δούμε όμως τι λέει το βιβλίο «Θεωρίες Συνωμοσίας & Μυστικές Οργανώσεις –Για πρωτάρηδες», που διανεμήθηκε μαζί με το ΕΘΝΟΣ δωρεάν. Το βιβλίο πραγματικά απευθύνεται σε αφελείς. Και προσπαθώντας να μας πείσει ότι «με απλά λόγια, μια θεωρία συνωμοσίας είναι η αντίληψη ότι κάποιο άτομο, ή μια οργανωμένη ομάδα ανθρώπων ενεργεί μυστικά με άνομες προθέσεις».

Έχετε ακούσει ποτέ να γίνεται κάτι τέτοιο; Απα-πα!

Ας πάρουμε την περίπτωση της χούντας των συνταγματαρχών. Αφού επρόκειτο για «επανάσταση» ορισμένων «πατριωτικώς» κινούμενων αξιωματικών, τότε γιατί ο πρόεδρος Κλίντον όταν είχε επισκεφτεί τη χώρα, μας ζήτησε συγγνώμη;

Αλλά ας δούμε τη διασημότερη συνωμοσιολογική ερμηνεία των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου που οδήγησαν στον πόλεμο του Αφγανιστάν, με πρόσχημα τον πόλεμο «εναντίον της τρομοκρατίας». Τι μας είπαν τα επίσημα χείλη. Πως μια ομάδα Σαουδαράβων τρομοκρατών, μέλη της οργάνωσης αλ-Κάιντα του Οσάμα μπιν-Λάντεν, κάρφωσε τα δύο μπόινγκ στους Δίδυμους Πύργους –στο «Παγκόσμιο εμπορικό κέντρο της Νέας Υόρκης». Μα είπαν και τα ονόματά τους, αφού «βρέθηκαν τα διαβατήριά τους στα συντρίμμια». Μας είπαν δηλαδή ότι μέσα από την κόλαση της φωτιάς που προκλήθηκε από την πρόσκρουση των αεροσκαφών, και της θερμοκρασίας που έλιωσε τις χαλύβδινες κολώνες των ουρανοξυστών, διασώθηκαν τα διαβατήρια των τρομοκρατών, που προφανώς ήταν κατασκευασμένα από κρυπτονίτη (*).

Ποια είναι λοιπόν θεωρία συνωμοσίας. Αυτή που μας σερβίρισαν ή αυτή που δεν πιστέψαμε;

Στο βιβλίο του «Συνωμοσιολογία για πρωτάρηδες», o Ελευθεροτέκτονας–όπως αυτοδιαφημίζεται- Christopher Hoddap, αμφισβητεί όλα όσα έχει αποκαλύψει το «Κίνημα της Αλήθειας» για «το σύνδρομο του Περλ Χάρμπορ» και ότι η «κυβέρνηση των ΗΠΑ γνώριζε».

Στο βιβλίο του Ο Thierry Meyssan «11 Σεπτεμβρίου 2001 –Η τρομακτική απάτη – Κανένα αεροσκάφος δεν συνετρίβη στο Πεντάγωνο» γράφει: «Η επίσημη εκδοχή δεν είναι τίποτε άλλο από προπαγάνδα. Παραμένει γεγονός ότι 125 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Πεντάγωνο και ότι ένα αεροπλάνο που μετέφερε 64 επιβάτες εξαφανίστηκε. Ποια είναι η αιτία της έκρηξης που έπληξε το Πεντάγωνο; Τιέγινε στη πτήση 77 της Αμέρικαν Αιρλάινς; Οι επιβάτες σκοτώθηκαν; Αν ναι, ποιος τους σκότωσε και γιατί;».

Εδώ και σαράντα χρόνια, υπηρετώντας το Εξωτερικό Δελτίο, έχω γράψει για εκατοντάδες αεροπορικά δυστυχήματα. Από το νοτιοκορεατικό Τζάμπο ως την τραγωδία του Λόκερμπι, ή τη σύγκρουση των δύο τζάμπο σε ισπανικό αεροδρόμιο. Πάντοτε οι φωτογραφίες ήταν συγκλονιστικές. Ιδίως τα τεράστια κομμάτια από την ουρά κυρίως του αεροσκάφους, ή τις ρόδες ανάποδα, κλπ κλπ.

Είδατε μήπως τη φωτογραφία από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που έπεσε στο Πεντάγωνο; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ συντρίμμια αεροσκάφους. Το αποδεικνύει και η φωτογραφία που μετέδωσε το Ασοσιέιτεντ Πρες, που είχε τραβηχτεί λίγα λεπτά μετά την πρόσκρουση στο Πεντάγωνο. Και η τρύπα που άνοιξε η άτρακτος πλάτους 38 μέτρων, στην πρόσοψη του Πενταγώνου ήταν μόλις 19 μέτρα…

Αυτό θα πει θεωρία συνωμοσίας!

Να ο σουρεαλιστικός διάλογος με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου:

Δημοσιογράφος: Τι έχει απομείνει από το αεροσκάφος;

Αρχηγός Πλόγκερ: Κατ΄αρχήν στο θέμα του αεροσκάφους υπάρχουν κάποια κομμάτια; Του σκάφους τα οποία ήταν ορατά από το εσωτερικό στη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς, αλλά δεν πρόκειται για ογκώδη συντρίμμια. Με άλλα λόγια δεν υπάρχουν τμήματα της ατράκτου ούτε τίποτε άλλο παρόμοιο… Ξέρετε θα ήθελα να μην τοποθετηθώ επί του θέματος…Έχουμε πολυάριθμους αυτόπτες μάρτυρες που είναι σε θέση να σας ενημερώσουν καλύτερα, όσον αφορά το τι συνέβη στο σκάφος κατά την διάρκεια της προσέγγισής του. Εγώ δεν γνωρίζω…

Ένας καλός φίλος μου, παλαίμαχος πιλότος της «Ολυμπιακής» πια, με πάρα πολλές ώρες πτήσης στα τζάμπο, μου είχε πει τότε, πως ο ελιγμός για την πραγματοποίηση της πρόσκρουσης «με την πρώτη κιόλας», είναι σχεδόν αδύνατος, Επειδή γύρω στο Πεντάγωνο υπάρχουν πολλά πανύψηλα κτίρια και ο «στόχος» είναι πολύ χαμηλός… «Ένα τζάμπο δεν είναι μαχητικό ώστε να μπορεί να κάνει απότομη βύθιση και αμέσως σε λίγα μέτρα να πάρει παράλληλη πορεία στο έδαφος…».

Αλλά εδώ οι κάμερες επιτήρησης του γύρω χώρου δεν μαγνητοσκόπησαν το τζάμπο να προσκρούει σ΄ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια των ΗΠΑ…

Αυτό κι αν είναι θεωρία συνωμοσίας!!!

«Ο μηχανισμός της διάδοσης και αποδοχής της συνωμοσιολογίας μοιάζει σαφής. Κατασκευάζουν ένα πιο απλό εύπεπτο αφήγημα κυρίως χαϊδεύοντας το εγώ μας:
ο βασικός κοινός παρανομαστής καθεμιάς από τις παραπάνω δολοπλοκίες, είναι ότι δεν μας ξεγέλασαν, τις πήραμε χαμπάρι και πήραμε τα σώβρακα των σκοτεινών δυνάμεων του τρίτου προσώπου πληθυντικού»…

Γράφει ο συντάκτης του κειμένου στο «ΒΗΜΑΜΕΝ»,

Είναι σα να μας λέει συνεχίστε να χάβετε μόνο την επίσημη εκδοχή, ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ εσείς, αφού μπορούν οι άλλοι, που ξέρουν να σας το σερβίρουν πιο βολικά…

(*) Το υλικό που παρέλυε τον Σούπερμαν

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Σήμερα φτάσαμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Ο κόσμος αρκετός. Παρά την οικονομική κρίση τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν πληρότητα σχεδόν 100 %. Πριν έρθουν όμως έχουν παζαρέψει τις τιμές που είναι πιο οικονομικές από πέρυσι. Για τους περισσότερους Έλληνες οι φετινές διακοπές είναι λιτές. Πάνε για μπάνιο, τρώνε μια φορά την ημέρα σε εστιατόριο ή ψησταριά και αγοράζουν από μπακάλικα και φούρνους προμήθειες προκειμένου να περάσουν το υπόλοιπο της ημέρας καθώς και το πρωϊνό. Τα υπόλοιπα καταστήματα δεν έχουν αρκετή δουλειά. Τα είδη λαϊκής τέχνης δεν έχουν καθόλου ικανοποιητικές εισπράξεις, τα ζαχαροπλαστεία και οι καφετέριες παραπονιούνται για τα αδειανά τραπέζια τέτοια εποχή. Φέτος πολλοί παραθεριστές πέφτουν έξω στον προγραμματισμό τους και επιστρέφουν νωρίτερα.

Τυχεροί όσοι έχουμε σπίτι ή μπορούμε να φιλοξενηθούμε κάπου ή να ανταλλάξουμε το σπίτι μας με κάποιου συναδέλφου για καμιά εβδομάδα ή δέκα μέρες, ώστε να μπορούμε να πάμε κι αλλού μοιράζοντας τις ημέρες της άδειάς μας μεταξύ της ιδιαίτερης πατρίδας και ενός άλλου προορισμού.

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζοντας την ανεργία που μαστίζει τους Έλληνες τη στιγμή που δουλεύουν κάθε εθνικότητας λαθραίοι μετανάστες σε δουλειές που μπορούσανε να εργάζονται δικοί μας, προσπαθήσαμε, όποτε βγαίναμε έξω να καθόμαστε σε καταστήματα Ελλήνων..ενώ προσέχαμε να μην εργάζονται μέσα ξένοι. Όχι μόνο από αντίδραση αλλά και για θέμα υγείας δικής μας εφ όσον κανένας από αυτούς δεν έχει βιβλιάριο υγείας κι όλοι γνωρίζουμε τι είδους νοσήματα κουβαλούν επάνω τους με κυριότερο τη φυματίωση που βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας. Παράλληλα φροντίσαμε να γνωστοποιήσουμε σε Έλληνες γνωστούς μας καταστηματάρχες την αιτία αυτής της αποχής από τα μαγαζιά τους, διαφορετικά δεν έχει νόημα η ίδια αποχή. Πιστέψτε με, αν το έκαναν όλοι οι παραθεριστές τότε θα δούλευαν πολύ περισσότερα Ελληνόπουλα σε τέτοιες δουλειές.

Συναντήσαμε έναν ιδιοκτήτη πιτσαρίας που κάθε χρόνο μάζευε εκεί το κάθε καρυδιάς καρύδι, από γραφεία ευρέσεως εργασίας. Φέτος είχε αποκλειστικά και μόνο Ελληνόπουλα στο μαγαζί τους κι αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Τον ρωτήσαμε πώς κι έτσι αυτή η αλλαγή και μας απάντησε ότι «είχε πάθει πολλά από τους ξένους» γι αυτό πέρυσι τον Οκτώβριο αποφάσισε την επόμενη σαιζόν να προσλάβει μόνο Έλληνες. Μας είπε ότι τον κλέψανε επανειλλημένως αλλά αυτός δεν το έβαζε κάτω επειδή …είναι οπαδός Σύριζα κι έπρεπε να βοηθάει τους ξένους!!!!!

Πέρυσι είχε πάθει ένα ρεζιλίκι που ακόμα δεν το έχει ξεπεράσει. Είχε προσλάβει τρεις Αλβανίδες (οι δύο έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα) οι οποίες δούλευαν όλες μαζί στην πρωϊνή βάρδια. Αργά το απόγευμα επέστρεφαν στο σπίτι που είχε διαθέσει ο εργοδότης για να μένει το προσωπικό, ενώ τις αντικαθιστούσε η επόμενη βάρδια, επίσης μετανάστες που έμεναν στο ίδιο σπίτι.

Ε, λοιπόν οι Αλβανίδες είχαν μετατρέψει το σπίτι σε οίκο ανοχής, εν αγνοία του ιδιοκτήτη!!!! Έπαιρναν βίζιτες έχοντας η κάθε μία ένα δικό της δωμάτιο αφού απουσίαζαν οι υπόλοιποι.!!!! Κάποιος δυσαρεστημένος «πελάτης» που είχε κολλήσει κάποιο σκολαμέντο από αυτές (πιθανόν βλενόροια) τις κάρφωσε στο γιατρό κι αυτός τις «έδωσε» στην Αστυνομία. Όταν τις έπιασε η αστυνομία, οι «κυρίες» αυτές κατήγγειλαν ότι τις προωθούσε ο εργοδότης τους σε αυτή τη δουλειά!!!!! Ο άνθρωπος μέχρι να ξεμπλέξει είδε κι έπαθε. Ιδροκοπάει καθημερινά από το πρωΐ ως το βράδυ στο φούρνο της πιτσαρίας του γιατί όλα τα ζυμάρια και το ψήσιμο περνάνε από τα χέρια του, ειδικά το καλοκαίρι δεν βρίσκει χρόνο ούτε να κοιμηθεί καλά καλά και να βρεθεί παρ ολίγον κατηγορούμενος για μαστρωπεία!!! Έτρεξε όλος ο κόσμος να τον υπερασπιστεί αλλά μέχρι να ξεμπλέξει του φυγε η ψυχή του ανθρώπου.

Αυτό του έγινε μάθημα. Φέτος εργάζονται στο μαγαζί του αποκλειστικά Έλληνες κι όπως μας είπε χαρακτηριστικά:

« Καλύτερα είναι τα λεφτά μας να μένουν στην Ελλάδα. Τον ξένο νομίζεις ότι τον πληρώνεις λιγότερο αλλά στην πραγματικότητα σου κοστίζει χρυσάφι επειδή τα λεφτά του τα στέλνει έξω, αλλά και στην Ελλάδα να τα κρατήσει, πάλι εσύ είσαι χαμένος. Είναι αχάριστοι, αγνώμονες, τουλάχιστον όταν δίνεις δουλειά σε Έλληνα, έχεις και τη συνείδησή σου ήσυχη».

Ελευθερία Λόγου.

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/08/blog-post_1380.html

Ανώνυμος είπε...

Πακιστανοί κλέφτες καλωδίων του ΟΣΕ

Συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες της 02-08-2010, στην περιοχή Λιβαδειάς Βοιωτίας, ένας (1) αλλοδαπός πολίτης Πακιστάν, ηλικίας 24 ετών και αναζητείται ένας ακόμα ομοεθνής του, ηλικίας 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, κλοπή καλωδίων ηλεκτροκίνησης απ’ το σιδηροδρομικό δίκτυο, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στα πλαίσια της πρόληψης εγκληματικών πράξεων σε βάρος του Ο.Σ.Ε., αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ..δύο (2) άτομα, να κινείται πλησίον του σιδηροδρομικού δικτύου. Με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών το εν λόγω αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε πλην όμως οι δύο επιβαίνοντες τράπηκαν πεζοί, σε φυγή. Καταδιώχθηκαν με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ένας εξ αυτών, ενώ ο δεύτερος, παρά τις επισταμένες έρευνες, κατάφερε να διαφύγει.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι (20) κομμένα τμήματα εναερίου χάλκινου καλωδίου ηλεκτροκίνησης του Ο.Σ.Ε. συνολικού βάρους τετρακοσίων (400) κιλών τα οποία είχαν αφαιρέσει – κόψει πρό ολίγου από το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής, στο ύψος του Χ/Σ 137,000.

Κατά την προανάκριση προέκυψε, ότι ο συλληφθείς βρίσκεται παράνομα στην χώρα μας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλαστό διαβατήριο Πακιστάν. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, είχε αφαιρέσει ο δεύτερος εξ αυτών, ο οποίος και αναζητείται, από έτερο ομοεθνή του την 28-07-2010, στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα Αττικής.

Ανωτέρω συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς. .

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/08/blog-post_5351.html