22/3/11

Το μπάχαλο της ΕΣΗΕΑ με την αργία της 25ης (ρεπορτάζ στυξ)

ΕΣΗΕΑ -αφεντικά: Συναίνεση...με χρηματικές απώλειες(πάντα)

Δεν φτάνει που οι 9 της ΕΣΗΕΑ κατέβασαν τα βρακιά τους στα αφεντικά με την αργία της 25ης Μαρτίου και για ξεκάρφωμα κάνανε την επομένη της ανακοίνωσής τους, εκείνη την προχθεσινή 24ωρη απεργία και την φιέστα στον «Πανελλήνιο»...

Τώρα -μέσα στο αδιέξοδο τους- ετοιμάζονται να πηδήξουν από το τρένο...

Στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ κουβεντιάζουν άρον-άρον ημερομηνίες για πρόωρες εκλογές, για να δείξουν ότι δήθεν τους ρίχνουν οι εκδότες και όχι η ανικανότητα τους.

Το μπάχαλο μετά την αποκάλυψη για το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από κατάργηση της αργίας της εθνικής γιορτής, τα χαμένα μεροκάματα και η αβάντα στην Κυβέρνηση (ό,τι γίνει στη σύνοδο κορυφής να παίξει μόνο στα κανάλια) έχει αποτέλεσμα να σφάζονται εκείνα τα αφεντικά που έχουν εκκρεμότητες με τις Τράπεζες.

Μετά την μεσημεριανή πληροφορία λοιπόν ότι κάποιες εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν κανονικά (επειδή υπάρχει και η διαμαρτυρία των αθλητικών), εστάλη επιστολή στην Ένωση Ιδιοκτητών από την ΕΣΗΕΑ, που ομολογεί για την κατάργηση της αργίας, αφού «επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πνεύμα καλής θέλησης …συμφώνησε με τις μέρες κυκλοφορίας , όπως στην επιστολή σας αναφέρονται».

Και…… απειλεί ότι αν δεν τα βρουν οι εργοδότες σ’ αυτά πού είχαν συμφωνήσει όλοι μαζί, η ΕΣΗΕΑ θα εφαρμόσει για την αργία της 25ης Μαρτίου ο,τι μέχρι σήμερα ίσχυε. Δηλαδή...θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι εφημερίδες!!!

Φαίνεται ότι ήδη μετά την διαδικασία που εφαρμόσθηκε προχθές για την έκδοση της «Αδέσμευτής Γνώμης» Νο3, θα χρηματοδοτηθεί από το απεργιακό ταμείο, ο γνωστός εκδότης που τύπωσε το φύλο της απεργίας. Μήπως καταφέρει έτσι και εξοφλήσει το μηνιάτικο που χρωστάει στους συναδέλφους και τα δεδουλευμένα τους.

Λίγο μετά τις οκτώ απόψε, ό Μπόμπολας ανακοίνωσε ότι κόβονται μαχαίρι τα κυριακάτικα, με τον ΔΟΛ να ακολουθεί και τον Αλαφούζο να ετοιμάζει τρίτο γύρο περικοπών.

Στο "Άλτερ" το θρίλερ οδηγείται σε απρόβλεπτες εξελίξεις όπως και στην Αυριανή. Στην ΕΡΤ πάλι, νεοπροσληφθέντες και ορισμένοι εκλεκτοί παίρνουν μισθό-ντάμπλ, με αποκλειστικές συμβάσεις ενώ στους υπόλοιπους μόλις κόπηκαν για τρίτη φορά σ’ ένα χρόνο, οι μισθοί.

www.styx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...