18/3/11

Τα παρασκήνια της προδοσίας

Βουλευτής του ΔΗΚΟ, ανέγνωσε ενώπιον της Ολομέλειας της Κυπριακής Βουλήγς έγγραφο το οποίο εμπλέκει τον Χρ. Λαμπράκη στο εγχείρημα ανατροπής του Μακαρίου.

Τον ιδιοκτήτη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και εκδότη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» Χρήστο Λαμπράκη, κατονόμασε ως ιθύνοντα νου του πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου στις 15 Ιουλίου 1974, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας.
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο συζήτησης για το Φάκελο της Κύπρου, ο Ζαχαρίας Κουλίας ανέγνωσε έγγραφο που κατέθεσε στην at hoc Επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου, ο Χάρης Βωβίδης, γραμματέας του τότε προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, σύμφωνα με το οποίο, τρεις μέρες πριν το πραξικόπημα στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα σύσκεψη των ηγετών του εγχειρήματος ανατροπής του Μακαρίου.
Συγκεκριμένα η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, στην εξοχική έπαυλη του Χρήστου Λαμπράκη στον Πόρο. Επικεφαλής της συσκέψεως, σύμφωνα με το έγγραφο, ήταν ο εκδότης Χρήστος Λαμπράκης, τον οποίον ο κ. Κουλίας χαρακτήρισε ως πολιτικό νου του πραξικοπήματος και σε αυτή μετείχαν ο δικτάτορας Δημήτρης Ιωαννίδης και επιτελείς του, o εφοπλιστής Ποταμιάνος, ενώ από την Κύπρο πήγε στον Πόρο και συμμετείχε στη σύναξη ο Νίκος Σαμψών, ο οποίος ανέλαβε «πρόεδρος» της πραξικοπηματικής κυβέρνησης μετά την ανατροπή του Μακαρίου στις 15 Ιουλίου του 1974.

Ο Χρήστος Λαμπράκης πέθανε στις 21 Δεκεμβρίου του 2009 στην Αθήνα, σε ηλικία 75 ετών.


Πηγή www.kathimerini.com.cy

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

!
ΚΟΠΕΛΕΣ, αλλοδαπές [!!!!!!], 25-40 ετών ζητούνται, να γνωρίζουν ελληνικά (γραφή & διάβασμα)[sic ...], για εργασία πόρτα-πόρτα. Οχι πλασιέ, ποσοστά πολύ καλά, ελεύθερο ωράριο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6980 575616 - 6980 576343

Ώρες επικοινωνίας : 09:00 - 20:00





http://www.2hand.gr/?page=view_ad&ad_id=7821189

Ανώνυμος είπε...

http://www.scmagazineus.com/microsoft-prevails-rustock-botnet-shut-down/article/198652/

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Χατζάρα, υπάρχει και το σχετικό βίντεο από το ΡΙΚ, αν θέλετε να το ανεβάσετε, γιατί την έχουν θάψει την είδηση όλοι οι αργυρώνητοι δηοιογράφοι
Θα το βρήτε στην διεύθυνση
http://www.youtube.com/watch?v=S7ruOqAdy0A

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΖΩΝΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα ο Κουρής αναμετάδωσε μιά ιστορία ενός Κύπριου βουλευτή. Και πες ότι είναι αλήθεια. Γιατί βγήκε τώρα; Όσο ζούσε ο Λαμπράκης όλοι σούζα. Τι εξυπηρετεί αυτή η χρονική στιγμή; Μήπως να τσακωθούν οι Ελλαδίτες με τους Ελληνοκύπριους και να μην προχωρήσει το θέμα ΑΟΖ; Όσο για το θέμα της Κύπρου, το 1964 έμεινε στην ιστορία η περίφημη δήλωση του Γέρου της Δημοκρατίας "Μακαριότατε άλλα συμφωνήσαμε και άλλα πράτετε" για το σχέδιο Άτσεσον. Ποιός μετέπεισε τον Μακάριο; Ο πνευματικός σου πατέρας ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! Περαστικά μας..

Ανώνυμος είπε...

Ο Ποταμιανος που άνηκε;...σε ποιο σύλλογο;...σε ποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα;

Μιλάμε για τον "πρόεδρο της συσκέψεως" εκείνης...τον τοπάρχη....

Θα μας πει κανένας;...η θα ασχολούμαστε με φιλιππινέζες τύπου Λαμπράκη, Βαρδινογιάννη, Κόκκαλη, Αλαφούζαίους και διαφόρους άλλους μεγιστάνες με δανεικό πλούτο και δανεικές ζωές (τώρα πούλα Μοτορ Όιλ....τώρα πάρε Μότορ Οιλ....τσακίσου...γρήγορα...Φύγε εσύ...έλα εσύ....χα,χα,χα) και πειναλέους και φιλόδοξους κλητήρες τύπου Παπανδρέου, Σαμαρά, Παγκάλου...και των προκατόχων τους;

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...