20/4/11

Νέο σκάνδαλο 10 εκ ευρώ με το Μέγαρο της Φαυλοκτατίας

Το βράδυ στο Δελτίο των 11, οι λεπτομέρειες για τα κατορθώματα της Κλεπτοκρατίας

Παραχώρησαν και το Καστελόριζο στους Τούρκους!

Πηγή http://www.newstoday.gr/

Όλα τα έχουμε δει στην Ελλάδα, όμως η γκάφα του υπουργείου Πολιτισμού να αναρτήσει στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα τον χάρτη της επικράτειας χωρίς το Καστελόριζο, δεν έχει προηγούμενο! Πρόκειται για το μέρος από το οποίο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στους Έλληνες πολίτες ότι η Ελλάδα μπήκε κάτω από το ζυγό του ΔΝΤ.




Αυτές τις ημέρες όπου το μνημόνιο σύμφωνα με τους συνταγματολόγους έχει καταστρατηγήσει και έχει καταλύσει το Σύνταγμα και η Εθνική Κυριαρχία τίθεται υπό έντονη αμφισβήτηση, ενώ παράλληλα οι «γείτονες» Τούρκοι «γλυκοκοιτάζουν» τα νησιά και δη το Καστελόριζο, το υπουργείο Πολιτισμού επέλεξε να το… παραχωρήσει επιδεικτικά και οικιοθελώς!


Το λάθος του Υπουργείου (πατήστε εδώ και δείτε τον χάρτη), γιατί μόνο ως τέτοιο μπορούμε να το εξηγήσουμε, προκαλεί για μία ακόμα φορά πολλά ερωτηματικά και την αγανάκτηση του Έλληνα πολίτη, ο οποίος δοκιμάζεται καθημερινά, εκπλήσσεται και σοκάρεται.


Και εντάξει… Να δεχτούμε ότι ο τελευταίος που πάτησε το κουμπί «δημοσίευση» δεν γνώριζε κατά πού έπεφτε το Κοσταλέριζο και η νήσος Ρω. Κανείς στο υπουργείο, ούτε καν ο ίδιος ο Γερουλάνος δεν το παρατήρησαν; Τρίζουν τα κόκκαλα της ιστορικής και αείμνηστης Κυράς!


Στην τριάδα των «τουρκικών» νησιών, κατά το υπουργείο, είναι και η Στρογγύλη, η οποία προφανώς μαζί με τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και την Ρω, δίδεται δώρο κατά τη γνωστή τακτική για την προσέλκυση νέων πελατών… Στην περίπτωσή μας οι Τούρκοι ως πελάτες τι θα ψωνίσουν και σε ποια τιμή;


Όπως βλέπεται στον χάρτη όλη η ελληνική επικράτεια είναι σε φόντο άσπρη για να ξεχωρίζει. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Σε γκρι είναι όλα τα υπόλοιπα κράτη με τα οποία συνορεύουμε, όπως και η τριάδα των νησιών, η οποία είναι τόσο μακριά από την Ρόδο, που προφανώς θεωρείται… Τουρκία!
Να σημειώσουμε ότι η Τουρκία επί σειρά ετών αμφισβητεί τα θαλάσσια σύνορα, ενώ από το 1982 η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας ευνοεί τη χώρα μας προβλέποντας τη δημιουργία θαλάσσιας ζώνης ΑΟΖ. Αυτό το γεγονός επιτρέπει στην Ελλάδα να εκμεταλλεύεται μία θαλάσσια ζώνη πλάτους μέχρι και 200 μιλίων. Έτσι, τα νησιά με οικονομική δραστηριότητα, όπως και οι ηπειρωτικές περιοχές, να έχουν δικαίωμα ΑΟΖ.


Φυσικά, τη σύμβαση δεν υπέγραψε η Τουρκία αφού δεν έχει νησιά μπροστά της που να της ανήκουν και εκ των πραγμάτων διαθέτει περιορισμένη ΑΟΖ.


Το Καστελόριζο σύμφωνα και με τη σύμβαση εξασφαλίζει την επαφή της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ, οι οποίες παρεμβάλλονται μεταξύ τουρκικής και αιγυπτιακής περιορίζοντας σημαντικά την τουρκική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.


Να θυμίσουμε ότι στις αρχές Μαρτίου ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην Αθήνα έθεσε το ζήτημα εκ νέου επαναλαμβάνοντας ότι το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο διευκρινίζοντας, την επόμενη ημέρα και μετά τον θόρυβο που ξέσπασε ότι το νησί είναι ελληνικό.
Ντροπή σας !

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/44919/katebasan-thn-ellhnikh-shmaia-apo-ta-ierosolyma


Κατέβασαν την ελληνική σημαία από τα Ιεροσόλυμα

Ανώνυμος είπε...

μασονοι και ισλαμ θα μας γαμησουν μεσα στα σπιτια μας προσεχως..

ΑΛΗΘΕΥΕΙ κ.ΚΑΜΙΝΗ;ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΤΕ ΤΟ "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ" ΣΤΟΝ 9.84;



Το ακούσαμε στο "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ" και ΔΕΝ το πιστεύαμε. Τηλεθεατής κατήγγειλε, ότι με εντολή του Δημάρχου κ. Καμίνη, απαγορεύεται στους παραγωγούς εκπομπών του Δημοτικού ραδιοφώνου 9.84, στο κλείσιμο των εκπομπών τους , να εύχονται στούς ακροατές τους τις συνήθεις ευχές των Αγίων ημερών. Δλδ:"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ" !!
Με το επιχείρημα ότι έχουμε πολλούς αλλόθρησκους και δεν πρέπει να προκαλούμε το θρησκευτικό τους αίσθημα.
Αν ισχύει κάτι τέτοιο , ΤΙ να πούμε.... ΤΙΠΟΤΑ......
Πείτε εσείς ότι θέλετε, Άγιες μέρες πούναι.
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/04/984_19.html

Δημήτρης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=aRC3j2ro104&feature=related


Σπυρο δες τι λεει ο Θεοδωρακης για τον Σορος...

Ανώνυμος είπε...

O Λαθροκαμινης απαγορευει τη μεταδοση της Αναστασιμης Λειτουργιας απο τον 9.84 για να μην θιξει τους λαθρο-εποικους:

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=17875&category_id=0

Ανώνυμος είπε...

Προς Σπύρο Χατζάρα.

Λάβε υπ' όψιν σου αυτήν την άποψη περί αποχής.

Το πρόβλημα της αποχής Σπύρο έχει διπλή σύγχρονη ερμηνεία.


Από την μιά απορρίπτει την υπάρχουσα πολιτική πραγματικότητα ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΠΥΡΟ

αποκλείει την ύπαρξη μιας άλλης , αντίθετης πολιτικής πραγματικότητας λόγω της ίδιας της ΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΑ. Και αυτό Σπύρο, μπορεί να μην διατυπώνουν ρητά οι Πολίτες , αλλά να είσαι σίγουρος ότι ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΙΚΤΟ Η ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ , αυτό τους ψιθυρίζει.

ΑΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΠΥΡΟ , ΟΧΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΑΛΛΆΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ Πολιτική Διαδικασία, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΕΞ' ΑΡΧΗΣ ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΣΠΥΡΟ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ.

Αυτό Σπύρο, να μην έχει καμμία αμφιβολία, αργά ή γρήγορα , ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΠΥΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΘΑΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ Η ΟΙ ΑΤΙΜΟΙ, ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΤΗΣ Η ΘΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΟΥΝ.

Όσο πιο σύντομα το καταλάβετε , ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΣΕΤΕ ΝΩΡΙΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ, τόσο καλλίτερο για εσάς ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Πάντα καλά...

Ανώνυμος είπε...

Αυστραλία: Πιέζουν για να επιτραπεί η μετανάστευση από Ελλάδα

Συνάντηση με τον ομοσπονδιακό υπουργό Μετανάστευσης κ. Κρις Μπόουεν πρόκειται να έχει αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας για το θέμα μετανάστευσης Ελλήνων πολιτών στην Αυστραλία, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Έπειτα από επαφή που είχε η Κοινότητα με το γραφείο του υπουργού, ο κ. Μπόουεν δέχθηκε να γίνει η συνάντηση και να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα της μετανάστευσης από την Ελλάδα.

Στην διάθεση του κ. Μπόουεν τέθηκαν τα πρόσφατα δημοσιεύματα του "Νέου Κόσμου" που ανέδειξε το όλο θέμα μαζί με την σημείωση ότι αποτελεί αίτημα της ομογένειας να ανοίξουν οι πόρτες για Έλληνες που θέλουν να μεταναστεύσουν από την Ελλάδα.

Στη συνάντηση με τον κ. Μπόουεν θα συζητηθούν επίσης και άλλα θέματα, όπως αυτά που αφορούν Αυστραλούς πολίτες ελληνικής καταγωγής που ζουν στην Ελλάδα και αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν για μόνιμη εγκατάσταση στην Αυστραλία.

Στα προβλήματα αυτά συμπεριλαμβάνονται οι γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες που αντιμετωπίζουν.

Σημειώνεται ότι η Κοινότητα έχει ήδη συστήσει πολυπολιτισμική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς σε μεταναστευτικά θέματα και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα καλέσει και αντιπροσώπους παροικιακών οργανώσεων και άλλους ενδιαφερόμενους για να συμμετάσχουν στην προετοιμασία των προτάσεων προς την κυβέρνηση, δίνοντας έτσι έναν παμπαροικιακό χαρακτήρα στην όλη προσπάθεια.

Παράλληλα, το γραφείο της Κοινότητας συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με εξειδικευμένους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να έρθουν στην Αυστραλία και οι ειδικότητες των οποίων ικανοποιούν τις προϋποθέσεις του υπουργείου Μετανάστευσης. Επίσης έχει επαφές με ανώτερα στελέχη ειδικών γραφείων ευρέσεως εργασίας, εξετάζοντας τις δυνατότητες απασχόλησης εξειδικευμένων επαγγελματιών από την Ελλάδα, και οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ορισμένα επαγγέλματα.

http://dexiextrem.blogspot.com/2011/04/blog-post_5297.html

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε την κατάπτωση της κοινωνίας και γενικότερα την κατάπτωση που επικρατεί, θα αναφέρω μόνο ένα απλό γεγονός.

Για τις κυνοδρομίες που ο ΟΠΑΠ θέλει να διοργανώσει έχει σηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από τις φιλοζωϊκές οργανώσεις και από μερίδα πολιτικών... Το ανάστημά όλων αυτών μέχρι στην υπεράσπιση των σκύλων φτάνει...μέχρι εκεί...
Ανάστημα κανείς τους δεν μπορεί να ορθώσει για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα!
Ανάστημα καμία κωλο-φιλοζωϊκή οργάνωση δεν πρόκειται ποτέ να ορθώσει, όταν η Πίστη μας και η Πατρίδα μας, δέχεται χτυπήματα έσωθεν και έξωθεν.
Θα μου πείτε πως δεν είναι ο προορισμός της αυτός... Θα συμφωνίσω εν μέρει..

Το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Όσο ο άνθρωπος χάνει το πρώτο συστατικό του, το "άνω", τόσο ζωοποιείται ή αλλιώς αποκτηνώνεται.

Δεν εξηγείται αλλιώς Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΝΩ ΦΩΝΑΣΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΝΟΔΡΟΜΙΕΣ, ΣΙΩΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ 10.000.000 ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΟΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ...ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ...ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΑΜΑΞΙΑ!!! ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΝΤΑΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...

Για λύπηση είστε! Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο... Φωνάζετε για τους σκύλους, ενώ σιωπάτε για τον Άνθρωπο!!!

Ποια είναι τα πραγματικά ζώα τώρα;

Οι κυνοδρομίες με αφήνουν σχετικά αδιάφορο, γιατί γνωρίζω πως πχ. και στην Αγγλία, εκεί που τα στοιχήματα είναι η ζωή τους, υπάρχουν Κυνοδρομίες...
Αλλά μήπως, λέω μήπως εκεί, ο ΟΠΑΠ είναι μια ιδιωτική εταιρεία στοιχημάτων (που διοργανώνει όπως θέλει τα στοιχήματα), όπως θέλουν να γίνει και εδώ ο δικός μας ο ΟΠΑΠ και απλά δημιούργησαν το πρόβλημα, ώστε να κατευθύνουν ή να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη; Μή μου πείτε πως δε φαντάζονταν την ύπαρξη αντιδράσεων;

Αλλά, όλοι εσείς οι φιλόζωοι...αν δεν τα πιάνατε χοντρά απ τα αφεντικά σας και σας έλεγαν να "παίξετε" για τη φανέλα των ιδανικών, των αξιών και τον άνθρωπο ως σύνολο, άραγε θα διατηρούσατε τις οργανώσεις σας...;;;

Επίσης, όλο ακούμε για φιλοζωικές εταιρείες...αλλά δεν ακούσαμε ποτέ για Ενώσεις Προστασίας της Πανίδας, Δε βγήκε κανένας να μιλήσει για το νόμο της Μπιρμπίλη...μόνο υπάρχει κάποιος Αρκτούρος για να φυλάει το Ουράνιο...(εεε...συγνώμη τις Αρκούδες ήθελα να πω) και το WWF (που ας ψάξουμε καλύτερα τους χρηματοδότες του...).

Σταματώ εδώ εκφράζοντας την ΑΗΔΙΑ μου για την έλειψη σεβασμού στο ανθρώπινο πρόσωπο καθημερινά... και την ΑΗΔΙΑ μου για τον πακτωλό των χρημάτων που σπαταλούνται σε όλες αυτές τις Φιλοζωϊκές οργανώσεις για σκυλιά...ενώ σημαντικό μέρος της πατρίδας μας, ζεί κάτω απ το όριο της φτώχειας...

ΚΡΙΜΑ!

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Χατζαρα παραθετω ορισμενα πολυ χρησιμα links για να καταλαβει ο κοσμος που βαδιζουμε και τι εχει απφασισισει για εμας η Παγκοσμια Ιουδαικη Διακυβερνηση των εγχωριων (ΓΑΠ) και ξενων πρακτορων του Ροθτσιλντ. Τα θεωρω πολυ σημαντικα και αξιζει να διαβαστουν και να ακουστουν με μεγαλη προσοχη.

http://www.youtube.com/watch?v=0vAiLHEFXNI

http://www.thedailybell.com/1966/Anthony-Wile-Cultivating-the-New-World-Order.html

Ανώνυμος είπε...

http://3.bp.blogspot.com/-f-SDSCo2TP4/Ta_Z3yTFNlI/AAAAAAAAcJk/D-Aq-pf7-Ho/s1600/8.jpg

elora.gr

ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο παπανδρεου

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ,ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΦΟ!Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚTΑΤΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ...ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!!!

http://www.youtube.com/watch?v=CKpQLLlZcSc

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΙΠΛΩΜΑ, ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΑΖΕΥΕΙ!ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ 5 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ,ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΓΚΕΤΟ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ,ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΡΑΤΗ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΒΑΒΕΛ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΣΩΜΑΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ!ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΒΟΣΝΙΑ?ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ?

Στην αναγνώριση γλωσσικών μειονοτήτων και στον εκτουρκισμό των Πομάκων προχωρά έμμεσα η κυβέρνηση
21-04-2011 14:54:21

Στην αναγνώριση γλωσσικών μειονοτήτων προχωρά έμμεσα η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σε ερώτηση που πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Με ποιο ακριβώς σκεπτικό, ο κ Πρωθυπουργός εξήγγειλε στη Θράκη μας ότι οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, θα γίνονται στην τουρκική γλώσσα;».

Πιο συγκεκριμένα στα μέσα Φεβρουαρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφτηκε τα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης όπου και ανήγγειλε την εξέταση των υποψηφίων οδηγών που δεν ομιλούν καλά τα ελληνικά στην τουρκική-μητρική τους γλώσσα. Η δήλωση αυτή προκάλεσε αρχικά σύγχυση διότι η μητρική γλώσσα των Πομάκων είναι τα Πομακικά και όχι τα τουρκικά.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα ήρθε από το υπουργείο κατόπιν της ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής. Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου «Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με σκοπό τη διευκόλυνση όσων δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και για να μπορούν να δίνουν (θεωρητικές) εξετάσεις σε γλώσσα που κατανοούν εφαρμόζει σύστημα θεωρητικών εξετάσεων σε αγγλικά, αλβανικά και ρωσικά. Στο πλαίσιο αναθεωρήσεως της διαδικασίας χορήγησης διπλωμάτων οδήγησης εξετάζεται η επέκταση του συστήματος στην αραβική στη γαλλική και στη τουρκική γλώσσα κυρίως για τη χρήση του οπτικοακουστικού υλικού.»

Ανώνυμος είπε...

Με απλά λόγια η ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικά αναγνωρίζει την ύπαρξη γλωσσικών μειονοτήτων στην Ελλάδα, αφού όργανα του ελληνικού κράτους θα αποδέχονται να συνδιαλέγονται με τον πλέον επίσημο τρόπο σε γλώσσες εκτός της ελληνικής. Από αυτή την απόφαση θα μπορούσαν να προκύψουν σειρά προβλημάτων που προφανώς οι εμπνευστές της δεν έχουν υπολογίσει. Πρώτα από όλα δημιουργείται μία νέα κατάσταση, αυτή της υποχώρησης της ελληνικής πολιτείας όσον αφορά την γλώσσα την οποία αλλοδαπά άτομα ή πολίτες της θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να φέρουν εις πέρας μία συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Δεύτερο ποιός θα εμποδίσει στο μέλλον άτομα που ομιλούν την αγγλική, την αλβανική, τη γαλλική, την αραβική, τη ρωσική και την τουρκική γλώσσα να ζητήσουν την επέκταση αυτού του μέτρου και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου εκτός από την διαδικασία χορήγησης διπλωμάτων οδήγησης. Έχει κανείς υπολογίσει αυτή την πιθανότητα, τις δυσκολίες εφαρμογής αυτού του μέτρου και το κόστος εφαρμογής του.

Τρίτον ποιός θα μπορούσε να εμποδίσει αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα και ομιλούν άλλη γλώσσα εκτός από τις προαναφερθείσες, να διεκδικήσουν και αυτοί την εφαρμογή του μέτρου και για αυτούς. Δηλαδή ποιός θα μπορούσε να αρνηθεί μετά την εφαρμογή αυτού του μέτρου το αίτημα της πακιστανικής ή της αφγανικής κοινότητας ή της νιγηριανής κοινότητας να χρησιμοποιούνται από το ελληνικό Δημόσιο και οι γλώσσες τους.

Τέταρτο δυστυχώς με την απόφαση αυτή οδηγούμε του Πομάκους στην αγκαλιά της Τουρκίας, αφού ουσιαστικά ακόμα και σε αυτούς που δεν ομιλούν ελληνικά καλά (κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας) τους δίνουμε ως εναλλακτική λύση τα … τούρκικα

Και τέλος με ποιο τρόπο προσδοκούμε ως πολιτεία να εντάξουμε τους αλλοδαπούς στην ελληνική κοινωνία όταν ανοίγουμε το «παραθυράκι» για την διαφοροποίηση τους από τους υπολοίπους συμπολίτες τους, όταν το ελληνικό κράτος επιβραβεύει την ομαδοποίηση τους σε συγκεκριμένες εθνικές ή γλωσσικές κοινότητες.

Άραγε όταν οι Έλληνες εγκαταστάθηκαν νόμιμα ως μετανάστες στην Αμερική και στην Αυστραλία και έγιναν πολίτες αυτών των δύο χωρών οι εκεί αρχές ενέταξαν την γλώσσα τους στα πλαίσια της επίσημη λειτουργίας των οργάνων του κράτους. Δηλαδή με απλά λόγια οι Έλληνες μετανάστες στην Αμερική και την Αυστραλία έδωσαν εξετάσεις στα ελληνικα για να λάβουν το δίπλωμα οδήγησης. Από όσο γνωρίζουμε όχι.

Επομένως μήπως είμαστε λίγο πιο τολμηροί και μάλλον προσπαθούμε να φανούμε Βασιλικότεροι του Βασιλέως φοβούμενοι ότι δεν θα μας αποκαλέσουν προοδευτικούς. Μήπως χάνουμε την ουσία και εισερχόμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς για την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια των πολιτών μόνο και μόνο επειδή θέλουμε ως κράτος να φανούμε προοδευτικό και σύγχρονο με βάση μία θεώρηση που ήδη έχει εγκαταλειφτεί από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ .

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανώνυμος είπε...

Ακακιε,

ΟΤΑΝ ΣΦΥΡΙΖΕΙ Ο ΛΟΥΛΑΣ
...ΣΜΙΓΟΥΝ Η ΦΑΚΗ ΚΑΙ Ο ...ΤΡΑΧΑΝΑΣ

Γερο,
ΕΚΥΛΙΣΕΝ Ο ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ ΚΑΙ ΗΥΡΗΚΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙΟΝ.-


Υπευθυνη του τομεα παιδειας του κομματος ΔΗ.ΑΡΙ.Α του κ. Κουβελη ανελαβε με προσωπικη επιλογη αυτου η καινοτομος οσμανολογος-γαλλολογος κ. Ρεπουση;

"Εκανε διανα η δημοκρατικη αριστερα.Με προταση του Φ. Κουβελη αρμοδια του κομματος για θεματα παιδειας ορισθηκε η κ. Μ. ρεπουση,οι θεσεις της οποιας προκαλεσαν και εξοργισαν...

Το ωραιο της υποθεσης ειναι οτι ο κ. Κουβελης με την επιλογη της κ.Ρεπουση θελει- ως λεγεται απο την δ. αριστερα- ''να σηματοδοτησει ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΡΧΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ''.....

Παντως με τετοιες επιλογες προσωπων δεν θα πρεπει να εκπλαγει αν στις εκλογες δεν μπει στη βουλη"


(απο την εφημεριδα Παρον της κυριακης,σελις 3, 23-24 απριλη 2011,Λαμπρη)

υγ. φρονουμε κατοπιν και αυτου,αθροιζομενου με την φανατικα φιλαλλοδαπη-εποικιστικη στασιν του κομματος εις τον δημο αθηναιων,οτι:

Η δη.αρι.α δεν εχει θεση στο ελληνικο κοινοβουλιον,η θεσις της ειναι στις προσεχεις εκλογας του ιουνιου δια την μεγαλη τουρκικην εθνοσυνελευσιν oπου δυναται να κατεβει ως ...δημοκρατικος αριστερος (;) σχηματισμος...

Ανώνυμος είπε...

Γιατι παρακαλω ξενωνας ανεξαρτητως εθνικοτητας;δεν ειναι πολιτες νομιμοι ωστε να τιθεται ζητημα διακρισεων,ουτε σεις ο οηε,ειναι τουριστες και εποικοι,αραγε σας περιττευουν μεσα υποστηριξεως για τους ελληνες αναξιοπαθουντες και τα προσφερετε σε απροσκλητους λουμπεν τουριστες;H προσφορα στους αλλοδαπους τουριστες και εγκληματιες δεν ειναι οι υποδομες της χωρας μας για στρατειες εισαγομενων πειναλεων,αλλα ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΘΟΥΝ ΟΜΑΛΩΣ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΞΑΡΧΗΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΤΑΧΑ...

δεν μπορει να ζουν εις βαρος μας ολοι οι ασχετοι.

Αν τους νοιαζεστε μην τους δειχνετε το δρομο στη πλ. λαρισσης αλλα την διευθυνση της πρεσβειας της χωρας τους.

Αλλιως κανετε προσκληση σε αλλοδαπους τεμπεληδες και εν γενει με βεβαιοτητα μη απασχολησιμους να παρασιτοζωουν στην ελλαδα...

οποιος αγαπαει τους ξενους λουμπεν προσωρινα και αδιεξοδα δεν τους ταιζει,τους επαναπατριζει.

δωστε αυτα τα λεφτα να οργανωσετε προγραμμα για επαναπατρισμο,οχι σε βεβαιο παρασιτιλικι-κραχτη και αλλων απεξω...

Ξενώνας για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των αστέγων της Αθήνας πρόκειται να λειτουργήσει εντός του 2011,...Ο λογαριασμός του Μνημονίου

Ξενώνας για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των αστέγων της Αθήνας πρόκειται να λειτουργήσει εντός του 2011, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Εργασίας.
Ο ξενώνας θα προσφέρει σε αστέγους ανεξαρτήτως ηλικίας φύλλου και εθνικότητας, ασφαλή φιλοξενία, καταλύματα, σίτιση υπηρεσίες ατομικής υγιεινής, υγειονομική περίθαλψη και ιματισμό.
Το κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, παραχωρείται από το Δήμο Αθηναίων

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=21796&catid=7

Ανώνυμος είπε...

δεν ηρθα εδω για τουρισμο,ηρθα γιατι ο σημιτης ηθελε σαν παλαβος τον εποικισμο....

νταλαρα με ακους,τιβι με συνορα και διβανη εκει στην ερτ θα μας τα πρηξετε πολυ ακομη με τα 4 ευρω της δεη νταβατζοσημο της παγκοσμιοποιησης;

Ανώνυμος είπε...

Η λαθρομεταναστευσις ειναι δομικο εργαλειον του νεοφιλελευθερου ολοκληρωτισμου των αγορων.Επιβαλλεται απο τις αγορες και εκτελειται απο τα πειθηνια οργανα των τοπικων πολιτειων για να λειτουργησει ο διεθνης ανταγωνισμος μισθων προς τα κατω.

Οι πολιτικες ποινικοποιησης της εχθροπαθειας,δηλαδη η απαγορευση στους λαους της ευρωπης να μην την επιθυμουν και η επιλογη να μην ερωτωνται για αυτη,εχει διακρατικο κεντρο εκπορευσης και επιβαλλεται παντου.

Η δε εξτρεμιστικη αυτη πολιτικη των πολυεθνικων επιχειρησεων ερημην των λαων,ελεγχει τις κατα τοπους αρχες και αποφασιζει και διαταζει την καταπνιξη καθε λαικης αντιδρασης ως...εξτρεμιστικης !!!

Η αποδειξις;Στη ρωσια το δικαστηριο εθεσε εκτος νομου πανεθνικο συλλογο εναντια στην ...λαθρομεταναστευση!!!Ποινικοποιειται η λαικη αντιθεση σε παραλογες πολιτικες επιλογες!

Αυταρχισμος ελιτ που αποφασιζουν και διαταζουν ερημην των λαων τις πολιτικες των κερδοσκοπων για διαλυμενα συνορα και κοινωνιες ...

The Moscow City Court on April 18 banned in the territory of the Russian Movement Against Illegal Immigration

The Moscow City Court at the suit of the Moscow City Prosecutor Yury Semin in Monday, April 18, 2011, banned the activities of the Movement Against Illegal Immigration (DPNI) in the Russian Federation, recognizing it as an extremist organization.

http://translate.google.com/translate?hl=en&ie=UTF8&prev=_t&sl=
ru&tl=en&u=http://www.dpni.org/


http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=ru&tl=en&u=http://www.genproc.gov.ru/news/news-71716/&usg=ALkJrhhQ2f10fZ0npYp_iHFBvQuSzjJ6JQ

http://www.genproc.gov.ru/news/news-71716/

jajavax είπε...

Πολιτισμός, σημαίνει μην πηγαίνετε τουρίστες εκεί, έχουν τεταθεί οι σχέσεις.

Επομένως, πολιτισμός σημαίνει τουρισμός.

Άγιος Αντίνοος, ψαλμοί ζεστασιάς καρδίας.