26/4/11

Αμερικανική Σαλάτα: Τσερνόμπιλ, Φουκουσίμα, Λιβύη, Συρία (Κ. Μπετινάκης)

Πυρηνικός όλεθρος με σάλτσα από επιστροφή της αποικιοκρατίας

http://www.styx.gr/

Στις 26 Απριλίου 1986, την 01:23 (τοπική ώρα), ο αντιδραστήρας 4 του σταθμού του Τσερνόμπιλ εξερράγη κατά τη διάρκεια δοκιμής των μέτρων ασφαλείας έπειτα από σφάλματα χειρισμών, (έτσι ειπώθηκε πολύ αργότερα) προκαλώντας την έκλυση ραδιενεργών υλικών αντίστοιχη με τουλάχιστον 200 βόμβες της Χιροσίμα και μολύνοντας μεγάλο τμήμα της Ευρώπης.
Η επιστημονική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών, για τα αποτελέσματα της ακτινοβολίας δεν αναγνωρίζει παρά 31 νεκρούς. Κι αναφέρεται στους εργαζομένους στον σταθμό του Τσερνόμπιλ και τούς πυροσβέστες που πέθαναν από τα άμεσα αποτελέσματα της έκθεσής τους στη ραδιενεργό ακτινοβολία, ενώ η οργάνωση Greenpeace αναφέρει τουλάχιστον 100.000 νεκρούς.
----
Εγκλωβισμένοι στην εθνική μας μιζέρια που μας έσπρωξαν όλα αυτά τα χρόνια οι εθνοκάπηλοι πατέρες του έθνους, παραμελούμε το διεθνές περιβάλλον ομφαλοσκοπούντες.
Βοηθούν στο έργο και τα ξένα συμφέροντα εξυπηρετούντα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης και οι ανίκανοι να προσφέρουν ουσιαστικό έργο υπηρέτες τους.
Το διεθνές περιβάλλον… Αφού το ΝΑΤΟ δεν κατόρθωσε να νικήσει ακόμα τον Καντάφι, (προς όφελος ποιών;) φουντώνει η εξέγερση στη Συρία. Η ανακατωσούρα στον αραβικό κόσμο, ωφελεί έναν και μόνο το Ισραήλ. Που ανενόχλητο έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, ουδείς να ασχολείται με το καταστροφικό έργο του εναντίον των Παλαιστίνιων.
Όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφιζε την απόφαση 1973, πολλοί δεν είχαν καταλάβει ότι το no fly zone σήμαινε πως «πάμε για πόλεμο με τη Λιβύη».
Έτσι φτάσαμε τώρα, στην ώρα λοιπόν, που ο αποικιακός άξονας του διαβόλου προετοιμάζεται για άλλη μια ιμπεριαλιστική εισβολή στη Λιβύη. Κι όλοι εμείς, παραμελήσαμε ήδη την τραγωδία όχι μόνο της Ιαπωνίας, αλλά και της ανθρωπότητας στην Φουκουσίμα, ενώ ελάχιστοι θυμούνται την τραγική επέτειο –ακριβώς πριν 25 χρόνια στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας.
Η παγκόσμια κοινότητα ανέλαβε την υποχρέωση να χορηγήσει μισό δισεκατομμύριο ευρώ για τη νέα σαρκοφάγο που θα καλύψει τα ερείπια του πυρηνικού αντιδραστήρα στο Τσερνόμπιλ.
Ο Tobias Munchmeyer της γερμανικής Greenpeace σε συνέντευξή του στο SPIEGEL υποστηρίζει πως αυτή η σύναξη από τους δωρητές που έγινε στο Κίεβο, αποτελεί την απαρχή. Επειδή οι κίνδυνοι από τη ραδιενέργεια από το Τσερνόμπιλ θα είναι μαζί μας για χιλιάδες χρόνια!!!
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις από τον κόσμο, ανέλαβαν την υποχρέωση για την χορηγία 550 δισεκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή νέας σαρκοφάγου για τον αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ.
Ο Munchmeyer, χαρακτήρισε τη διάσκεψη εκείνη «σχιζοφρενικό γεγονός». Διότι από τη μια αποταμιεύονται τεράστια χρηματικά ποσά ενώ από την άλλη κλείνουν τα μάτια στα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφή: την πυρηνική ενέργεια.


Αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεταιι στις κατασκευάστριες εταιρίες παραγωγής πυρηνικών αντιδραστήρων. Που δεν θέλουν να χάσουν πελατεία διθαφημίζοντας τηην "όχι ακριβή ενέργεια".


Ας επιστρέψουμε όμως και πάλι στη Λιβύη


Τι ακριβώς συνέβαινε στη χώρα αυτή κάτω από το καθεστώς Καντάφι και πριν ξεσπάσει το χάος, στην κορύφωση του οποίου συμβάλλουν οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί;
Οικονομικά η Λιβύη κατατασσόταν 61η χώρα, κάτω μόλις από την Δημοκρατία της Τσεχίας. Είχε το μικρότερο ποσοστό παιδικής θνησιμότητας, από κάθε άλλο αφρικανικό κράτος και μόνο 5% του πληθυσμού της θεωρείτο πως υποσιτιζόταν, ενώ δεν υπήρχε καμμία σύγκριση με το εθνικό προϊόν της με κάποια άλλη αφρικανική χώρα, χάρη στο πετρέλαιο. Υπήρχε ισοκατανομή εισοδημάτων και στη Λιβύη, κάτω από το όριο της φτώχειας ζούσαν λιγότεροι κάτοικοι, σε σύγκριση με την Ολλανδία.
Ο Καντάφι, δεν επέτρεπε στις μεγάλες αδελφούλες να κλέβουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας –όπως στη Νιγηρία η SHELL για παράδειγμα, που μονοπωλεί την παραγωγή πετρελαίου και ο πληθυσμός της χώρας λιμοκτονεί.
Παρεμπιπτόντως, από το U-tube έχουν χαθεί όλα τα βιντεάκια των υποστηρικτών του Καντάφι. Αν και πολλοί Λίβυοι, δεν αμφισβητούν την ντε φάκτο κυριαρχία του ως δημιουργού των σύγχρονων κρατικών δομών, ένα μίγμα παναραβισμού, σοσιαλισμού και ισλαμικής διακυβέρνησης. (Μήπως οι Ιάπωνες αμφισβητούν τον αυτοκράτορα Ακιχίτο;). Οι περισσότεροι Λίβυοι, επιθυμούν να σταματήσει η δραστηριότητα της διεφθαρμένης κυβέρνησης θεωρώντας το ρόλο του Καντάφι τελετουργικό.
Όλα όσα συμβαίνουν τώρα στη Λιβύη, υπέβοσκαν από καιρό, λόγω της διαμάχης των διάφορων φυλών που ζουν στη χώρα. Οι ταραχές που ξέσπασαν στη Λιβύη, δεν είχαν σχέση με όσα ξεκίνησαν από τους νέους της Αιγύπτου και της Τυνησίας που ζητούσαν πολιτική αλλαγή. Αλλά από μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «Ισλαμικό Εμιράτο της Μπάρκα» (παλιά ονομασία της βορειοδυτικής Λίβύης).
Όπως έγραφε στις 10 Νοεμβρίου 2002 o Guardian η ΜΙ6, η γνωστή βρετανική μυστική υπηρεσία, είχε πληρώσει μεγάλα ποσά σε παρακλάδι της αλ-Κάιντα στη Λιβύη, προκειμένου να δολοφονηθεί, το 1996, ο Καντάφι.
To Εθνικό Μέτωπο για τη Σωτηρία της Λιβύης, που φαίνεται να κυριαρχεί τώρα στη Βεγγάζη, χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία, τη CIA και την γαλλική αντικατασκοπία. Αποτελεί μια ενοποίηση όλων των αντιπολιτευόμενων ομάδων και είχε κατορθώσει να διοργανώσει την «ημέρα της οργής» που δημιούργησε την χαοτική κατάσταση ξεκινώντας από την 17η Φεβρουαρίου 2011. Κι όλα ξεκίνησαν από τη Βεγγάζη, πόλη που πάντα είχε πολλές αντιθέσεις με το καθεστώς Καντάφι. Απόδειξη και οι χιλιάδες σημαίες που ξαφνικά εμφανίστηκαν, του παλιού καθεστώτος.
Τώρα γιατί τόσο μένος από τις ΗΠΑ εναντίον του Καντάφι; Μα είναι ο κύριος αντίπαλος της προσπάθειας για αμερικανική ηγεμονία στην Αφρική. Επανειλημμένες ήταν οι προσπάθειές του για Ένωση του αραβικού έθνους εναντίον των ΗΠΑ. Επανειλημμένες ήταν οι προσπάθειές να «ενώσει» τη Λιβύη με την Αίγυπτο και τη Συρία.
Δεν είναι μόνο ο τελευταίος από τους εθνικιστές Άραβες ηγέτες (αφού δεν υπάρχει πια ο Νάσερ ούτε ο Σαντάμ Χουσεΐν). Είναι εκείνος που έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ, ότι δημιούργησαν τον ιό HIV. Έχει καταγγείλει το Ισραήλ ότι βρίσκεται εναντίον της δολοφονίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και του Τζον Κένεντι. Έχει πει ότι οι αεροπειρατές της 11/9 είχαν εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ.
Αλλά η γεωστρατηγική πολιτική του Ισραήλ και των ΗΠΑ κάθε άλλο παρά θέλει ισχυρό αραβικό έθνος. Και επειδή είναι δύσκολη η «κατάληψη» της Λιβύης, προτίμησαν τη δημιουργία του χάους. Εκμεταλλευόμενοι ότι ο Καντάφι δεν κατόρθωσε απί 41 χρόνια της κυριαρχίας του να ομογενοποιήσει τις διαφορετικές φυλές που ζουν στη Λιβύη.
Ο εμφύλιος πόλεμος που έχει ξεσπάσει στη Λιβύη, δεν γίνεται αποκλειστικά για την ανατροπή του Καντάφι. Είναι ένα μίγμα φυλετικής αναταραχής, διαμάχης για τα κυριαρχικά δικαιώματα στις πετρελαιοπηγές που βρίσκονται κυρίως στα ανατολικά, αντίθεση ριζοσπαστικών ισλαμικών κινημάτων εναντίον της μετριοπαθούς ισλαμικής διακυβέρνησης από τον Καντάφι, και προσπάθειας γενικότερης αποσταθεροποίησης από τις μεγάλες ξένες δυνάμεις.


ΥΓ. Κύριε υπουργέ της ΕΘΝΙΚΗΣ Άμυνας: Πόσο μας έχει στοιχίσει ως τώρα η υποστήριξη των ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων στη Λιβύη; Θα δώσετε μήπως το λογαριασμό στους εκπροσώπους της Τρόικας;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρκετά με την δαιμονοποίηση της Δύσης. Άλλωστε η Δύση είναι χριστιανική όπως και η Ελλάδα και ανήκει στην λεγομένη λευκή φυλή όπως και οι Έλληνες. Το Ισραήλ καθόλου δεν επωφελείται από αυτήν την αραβική εξέγερση αφού βρίσκεται μέσα σε μια ισλαμική καταιγίδα. Ο Καντάφι, ο Σαντάμ Χουσεϊν και ο Νάσερ ήσαν τόσο εθνικιστές Άραβες ηγέτες όσο και ο αμερικανοεκπαιδευθείς Οσάμα μπιν Λάντεν.Η διογκούμενη οικονομικοστρατιωτική Κινεζική απειλή και η ραγδαία φονταμενταλιστική ισλαμοποίηση της Ευρώπης είναι τόσο σημαντικές απειλές που η Δύση θα είναι η μοναδική σανίδα σωτηρίας μας. Και επειδή ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου μπροστά στην επεκτατική βουλιμία της Τουρκίας το Ισραήλ φαίνεται για καλός σύμμαχος. Όσο δε για το Τσερνόμπιλ ήταν ένα λάθος της κομματικής γραφειοκρατικής λειτουργίας της παρηκμασμένης τέως Σοβιετικής Ενώσεως. Εάν ήταν αμερικανικός δάκτυλος να είστε σίγουροι ότι η αριστοπολεμική προπαγάνδα της πάλαι ποτέ κραταιάς Σοβιετίας θα το είχε πολλάκις δημοσιοποίησει. Πίσω από την συντονισμένη αραβική εξέγερση δεν υποκρύπτεται μόνο η Δύση και η Σαουδική Αραβία αλλά κυρίως η Τουρκία, το Σιϊτικό Ιράν και η Κίνα που προσπαθούν να σφυρηλατήσουν έναν ισλαμοκινεζικό μοχλό πίεσης από νότον προς τον υπερκείμενο Ευρωρωσσικό χριστιανικό κορμό. Αρκετά με την δαιμονοποίηση της Δύσης.Τώρα που και η Ρωσσία θα γίνει όπου να'ναι εταίρος του ΝΑΤΟ όπως συζητήθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Πορτογαλία τι θα λένε για την Ρωσσία του Πούτιν οι εγχώριοι θαυμαστές του ;;; Kαλές Ευχές σε όλους με μάτια ανοιχτά.

''Φως, περισσότερο Φως !''
Johann Wolfgang von Goethe

Με την προσήκουσα τιμή στο πάντα αξιέπαινο ιστολόγιο Σας

Αναστάσιος Καλαβάνος
Καθηγητής Πληροφορικής

Neptune είπε...

Καλησπέρα,

διαβάστε εδώ πως πλησιάζει και η ώρα της Σαουδικής Αραβίας βάσει στοιχείων με γραφήματα. Θα βρείτε την ανάλυση ενδιαφέρουσα πιστεύω.

http://center24.blogspot.com/2011/04/blog-post_29.html#axzz1KjDSTcnO

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...