Το Brookings Institution επιβεβαιώνει ότι ο Τζέφρυ Papaevraiou δουλεύει για την πατρίδα του
Το Brookings Institution, που φημίζεται για τις σχέσεις του με το Λευκό Οίκο ανεξαρτήτως εάν ο πρόεδρος είναι Δημοκρατικός ή Ρεπουμπλικανός, και όχι μόνον, εξέδωσε δυο αναλύσεις σχετικά με την Ελλάδα σε διάστημα ελαχίστων ημερών.
Στην πρώτη, με ημερομηνία 17 Ιουνίου, αναφέρεται στα κοινά συμφέροντα των κ.κ. Παπανδρέου και Ομπάμα - και φέρει το εύγλωττο τίτλο «Ο συνεταίρος του Ομπάμα στην Αθήνα» και στη δεύτερη, με ημερομηνία 29 Ιουνίου, γίνεται ανάλυση της κατάστασης μετά την ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και φέρει τον τίτλο ¨Γιατί οι Έλληνες είναι Θυμωμένοι, Φοβισμένοι και Παγιδευμένοι».
Η ανάλυση του Brookings Institution αποκαλύπτει ότι, « ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ασυνήθιστα πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες το τελευταίο διάστημα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου», και ότι , «η άμεση εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών , στη διαχείριση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους , υπαγορεύεται καθαρά από το συμφέρον που έχει η Ουάσιγκτον να υπάρχει σταθερότητα στην ευρωζώνη, να μη υποτιμηθεί το ευρώ και να μην πυροδοτηθεί μια νέα διεθνής οικονομική κρίση εξ αφορμής της ελληνικής υπόθεσης».
Η ανάλυση του Brookings Institution , υπογραμμίζει ότι ο «Ομπάμα χρειάζεται τον Παπανδρέου για να ηρεμήσει τις διεθνείς αγορές, εφαρμόζοντας ένα βιώσιμο σχέδιο για τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας. Δε μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάκαμψη στις ΗΠΑ όσο οι αγορές είναι εξαιρετικά αβέβαιες για τη μοίρα του δεύτερου σε σημασία νομίσματος στον κόσμο. Κι ο Παπανδρέου χρειάζεται τον Ομπάμα, διότι μια αμερικανική στήριξη - και μερικές φορές πίεση - υπήρξε ουσιαστική για την υποστήριξη του ΔΝΤ και της Ένωσης, που απαιτείται για να ξεπεραστεί η κρίση...», και επισημαίνει ότι, «η μοίρα του προέδρου Ομπάμα μπορεί να εξαρτάται, εν μέρει, από τον ομόλογό του στην Αθήνα,…. διότι, πριν από ένα χρόνο, η αμερικανική οικονομία ήταν έτοιμη να πάρει το δρόμο της ανάκαμψης , αλλά συνάντησε το εμπόδιο της πρώτης κρίσης δημοσίου χρέους της Ελλάδας και τώρα, η υπόθεση επαναλαμβάνεται».
Όπως απεκάλυψαν η επικοινωνιακή «ναυαρχίδα» των «αγορών», οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» , και ο Μπερνάκι , (22/06/2011), οι αμερικανικές τράπεζες είναι ευάλωτες στην κρίση του ελληνικού χρέους επειδή είναι μεγάλοι παίκτες στις αγορές παραγώγων, όπως αυτές των ασφαλίστρων κινδύνου έναντι χρεοκοπίας, των οποίων εγγυητής είναι η American International Group, και ότι, «η χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλούσε οικονομικό πανικό , αντίστοιχο με αυτόν που επακολούθησε την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008», ενώ όπως έγραφε το Σπίγκελ την ίδια μέρα , «η στάση πληρωμών της Ελλάδας λοιπόν, θα επέβαλλε μια τέτοιου μεγέθους πληρωμή ασφαλίστρων κινδύνου, (CDS), που θα κατέστρεφε τους Ευρωπαίους τραπεζίτες, και θα οδηγούσε σε παγκόσμια κατάρρευση, καθώς οι πιστώσεις θα στέρευαν σε ολόκληρο τον κόσμο»,ενώ η Wall Street Journal, την ίδια ημέρα έγραφε ότι «η Lehman Brothers ήταν ένα βαρύ σοκ για τις αγορές , όμως μια ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία θα οδηγήσει σε παγκόσμια κατάρρευση».
Η ανάλυση του Brookings Institution, επιβεβαιώνει αυτές τις αναλύσεις.
Ο Ομπάμα έχει να ηρεμήσει τις διεθνείς αγορές, για να πάρει η αμερικανική οικονομία το δρόμο της ανάκαμψης , και για το λόγο αυτό η κατοχική κυβέρνηση στην Ελλάδα ,διετάχθη να εφαρμόσει ,» ένα βιώσιμο σχέδιο για τα δημόσια οικονομικά της».
«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις στην Ελλάδα, κάνοντας το πατριωτικό μας καθήκον για τη διάσωση της χώρας μας», ομολόγησε κατά την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο «πρωθυπουργός»,(01/07/2011), και επανέλαβε το χοντρό ψέμα ότι οι «αποφάσεις ήταν αναγκαίες, για να σωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί», ενώ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, με ειλικρίνεια ομολόγησε ( 29/06/2011), ότι «Η μεσοπρόθεσμη στρατηγική δεν έχει σχέση με το μνημόνιο και τους απαράδεκτους και απεχθείς όρους του. Με το μνημόνιο λύσαμε το πρόβλημα του δανεισμού. Με το Μεσοπρόθεσμο θα λύσουμε το πρόβλημα εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους».
Η ανάλυση του Brookings Institution , δείχνει ακόμα τον άλλο διαπραγματευτικό δρόμο, που μπορούσε να ακολουθήσει μια ελληνική κυβέρνηση.
«Εάν η Ελλάδα δεν καταβάλει αυτές τις πληρωμές, οι τράπεζες της Ευρώπης θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Οπότε η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια επιλογή - να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της ώστε να κάνει αυτές τις πληρωμές ή να αρνηθεί να πληρώσει και να θέσει σε κίνδυνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρώπης».
"Πολλοί Έλληνες είναι διατεθειμένοι να κηρυχθεί στάση πληρωμών μέχρις ότου η Ευρώπη επεξεργαστεί περισσότερα δάνεια ή ίσως αναπτυξιακά πακέτα", διότι "γνωρίζουν πως η Ευρώπη φοβάται μια χρεοκοπία", επισημαίνει το Brookings Institution ,που προσθέτει ," εκείνο που δεν κατανοούν αυτοί οι Έλληνες είναι πως ο τρόπος που κρατούν όμηρο την Ευρώπη είναι απειλώντας να αυτοκτονήσουν".
Το «χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρώπης», θα παρέσυρε το «χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ », και ο «Αρμαγεδδών» θα ερχόταν ….κάπως νωρίτερα.
Η πράσινη διακυβέρνηση, η γαλάζια αντιπολίτευση, οι Κόκκινοι, οι Ρόζ, οι πατριώτες εργολαβικοί, και τα άλλα παιδιά του ελληνικού πολιτικού συστήματος, δεν έχουν στο μυαλό τους την προστασία του ελληνικού λαού, αλλά της άλλης «μητέρας Πατρίδας».
Σπύρος Χατζάρας
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
22 Ιανουαρίου 1941. Η 87η ημέρα του ΕλληνοΙταλικού Πολέμου. Η μεγάλη είδηση στις εφημερίδες ήταν η τελική επίθεση των Άγγλων για κατάληψη του Τομπρούκ. Οι Ιταλοί βομβάρδισαν τα Ιωάννινα .Ο Μεταξάς χαροπάλευε. Το Δράμα του υψώματος 1630. Ο Διαγγελέας ανακοίνωσε τοπικές επιτυχίες και 150 αιχμαλώτους
Στις 22 Ιανουαρίου 1941, στο Ύψωμα 1630 στα Νοτιοανατολικά του Τεπελενίου , που το είχε καταλάβει το 39 ο Σύνταγμα Ευζώνων του Μεσολογγίου...
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου