5/12/11

Ο Ρωσικός Λαός ψήφισε ξανά Πούτιν

….και τραπεζιτική Χούντα τζογάρει πάλι με το πετρέλαιο

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ρωσική Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, η «Ενωμένη Ρωσία» του Β. Πούτιν έλαβε το 49,54%, των ψήφων στις χθεσινές εκλογές και αναμένονται τα οριστικά και επίσημα αποτελέσματα για να δούμε αν η «Ενωμένη Ρωσία», θα έχει 226 βουλευτές στη Νέα Δούμα, δηλαδή την απόλυτη πλειοψήφια των 450 εδρών. Το τρίτο κόμμα, η Δίκαιη Ρωσία του Μιρόνωφ, που είναι υποστηρικτής του Πούτιν, αλλά αποχώρησε από την «Ενωμένη Ρωσία», διαφωνώντας με ορισμένες «φιλελεύθερες επιλογές» και τον Μεντβέντεφ, συγκέντρωσε 13,66%. Επομένως τα δυο κόμματα του συνασπισμού του 2007, συγκέντρωσαν 62,76%, δηλαδή 1,64% μόλις, λιγότερο . Οι κομμουνιστες του Ζουγκάνωφ πήραν 19.16% και ο Ζιρινόφσκι 11,66%. Το επιδοτούμενα από το εξωτερικό κόμματα εξαφανίστηκαν.
Οι «αναλυτές» επιασαν από χθές δουλειά, και θεωρούν ότι αυτά τα αποτελέσματα, που είναι προσωπικός θριάμβος του Πούτιν, ως πλήγμα για την προσπάθεια του να επανέλθει στην προεδρία της τον Μάρτιο του 2012, αλλά και για τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ που θα έπαιρνε τη θέση του πρωθυπουργού, η οποία πλέον είναι επισφαλής.  Η επανεκλογή του Πούτιν στην προεδρία στις εκλογές της 4ης Μαρτίου θεωρείται μάλλον βέβαιη, γεγονός που θα του δώσει τη δυνατότητα να παραμείνει στην εξουσία τουλάχιστον για έξι χρόνια και σε περίπτωση δεύτερης επανεκλογής να κυβερνήσει μέχρι το 2024.


Ταυτόχρονα οι προσπάθειες των επενδυτών να αυξήσουν την αξία της επένδυσης τους σε στοκ πετρελαίου συνεχίζονται μέσω της κρίσης με το Ιραν. Η Τεχεράνη
απειλεί να βάλει «φωτιά» στην τιμή του μαύρου χρυσού ως απάντηση στις απειλές της Δύσης για επιβολή πετρελαϊκού εμπάργκο στο Ιράν. Εκπρόσωπος του Ιράν διαμήνυσε με απόλυτη σαφήνεια: «Μόλις αυτό το ζήτημα τεθεί σοβαρά, η τιμή του βαρελιού θα φτάσει τα 250 δολάρια το βαρέλι», και σημείωσε ότι η επιβολή κυρώσεων στην εξαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί να ληφθούν υπόψη οι επιπτώσεις.
Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε ομόφωνα την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στο Ιράν που έχουν στόχο την πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας, παρά τις προειδοποιήσεις ότι η κίνηση αυτή μπορεί να έχει επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά. Βάσει των κυρώσεων απαγορεύεται στις ξένες εταιρείες να έχουν συναλλαγές με την κεντρική τράπεζα του Ιράν.

Σπ.Χατζάρας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γεωπολιτικα υποστηριζω τον Βλαντυ αλλα τον τελευταιο καιρο το επαιζε πολυ rock star! Παρτυ με μοντελες και ολιγαρχες,τη νεα γενια ολιγαρχων, ενω απο την αλλη δεν προχωρησε σε κοινωνικο κρατος! Ιδεολογικα ειμαι πιο κοντα στο εθνικιστικο "Rodina",
στα ρωσικα σημαινει πατριδα! Ελπιζω ο Βλαντυ να πηρε το μηνυμα και ν'αλλαξει πορεια! Οταν πηγαινε στη Τσετσενια και εκανε μπαρμπεκιου με τα Σπετσναζ και οταν καβαλλαγε την Ural,με τους μηχανοβιους επαιρνε 60% ανετα!Το "life style" βλαπτει σοβαρα την ,πολιτικη, υγεια και τα εκλογικα αποτελεσματα!

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΥΡΟ ΘΕΛΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ.ΟΝΤΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ Η ΝΕΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ?
http://www.xrimanews.gr/oikonomia/21006-h-lysh-sthn-krish-xreoys-1-drx-1000-eyrw

Ανώνυμος είπε...

Ο Ησαΐας Κωνσταντινίδης
της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα"
έγραψε στο φύλλο της
Τετάρτης 2 Νοεμ. 2011,
σελίδα 4 (προβάλλεται
όμως πρωτοσέλιδα ως
κύριο θέμα της πρώτης
σελίδας) το άρθρο
"Ο ΓΑΠ δούριος ίππος
του ευρασιατικου άξονα",
δείτε το :

http://www.elora.gr/portal/images/stories/pdfs/daily/2011/11/1457.pdf

Φαίνεται ότι ο Η.Κ. απο τον
πολυ συλλογισμο έχασε τον
λογαριασμο.

Είναι και αντιρώσος,
αμερικανόδουλος,δυτικόδουλος ο
Η.Κ.

Πιθανα,ως προς το τι λέει για τον
ΓΑΠ,προσποιείται,για να τσιμπήσουν
κάποιοι αφελεις...

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...