13/12/11

Ο πόλεμος της επικράτησης συνεχίζεται

Ως πότε θα επικρατεί το Διεθνές Άδικο;

Του Κ. Μπετινάκη
http://www.styx.gr/

Στις προεδρικές εκλογές του 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος Αλ Γκορ, πήρε περισσότερες ψήφους από τον αναγορευθέντα τελικά, 43ο πρόεδρο Τζορτζ W. Μπους. Περίμεναν και τις επιστολικές ψήφους (των απανταχού Γης ευρισκόμενων ψηφοφόρων) έκαναν απανωτές επανακαταμετρήσεις των ψηφοδελτίων ώσπου τελικά τον πρόεδο της Μητρόπολης της Δημοκρατίας εξέλεξε το Ανώτατο Δικαστήριο, που αποφάσισε πως θα πρέπει να σταματήσουν οι επανακαταμετρήσεις των ψηφοδελτίων…
Κι ο Αλ Γκορ έκανε την κουνέλα. Όπως και τα αμερικανικά Μήντια. Όπως και οι ψηφοφόροι παρόλο που ένοιωσαν ότι κάποιοι τους εμπαίζουν.
Πριν μια εβδομάδα, στις εκλογές που έγιναν στη Ρωσική Ομοσπονδία, το κόμμα της Γεντινάγια Ρασίγια (Ενωμένη Ρωσία) ήταν μακράν ο νικητής λαμβάνοντας το 52,88% των ψήφων αφήνοντας πολύ πίσω, το δεύτερο κόμμα, τους Κομμουνιστές που πήραν 20,46%.
Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους: Η Ενωμένη Ρωσία κέρδισε 238 από τις 450 έδρες της Δούμα έχοντας έτσι απόλυτη πλειοψηφία, με τους Κομμουνιστές να καταλαμβάνουν 92, τη «Δίκαιη Ρωσία» 64 έδρες, και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες 56. Τα κόμματα Γιάμπλοκο, Πατριώτες της Ρωσίας, και Σωστός Σκοπός δεν εξέλεξαν βουλευτές.
Η σπουδαία αμερικανιδα πολιτικός, (ας μην θυμίσουμε τώρα τι προηγήθηκε ώστε να κερδίσει την θέση του γερουσιαστή και το παζάρι ώστε να πάρει τη θέση της υπουργού Εξωτερικών…) Χίλαρυ Κλίντον, ζήτσε να διενεργηθεί πλήρης έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα στη Ρωσία, ήταν νόμιμο». Κάνοντας και τον ανόητο ισχυρισμό, ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέστη εκλογική ήττα, (λαμβάνοντας κάτι παραπάνω από 50% των ψήφων).
Η κυρία, που δεν έκρυψε τη χαρά της μόλις πληροφορήθηκε την στυγερή δολοφονία του Μοαμάρ Καντάφι έχοντας βοηθήσει στο έργο των δολοφόνων που αποτελούνται από τρομοκράτες και κατσαπλιάδες και πληρωμένους «επαναστάτες».
Η καλή αυτή κυρία, που δεν είχε να πει κουβέντα για τους επαναστατημένους συμπατριώτες της του κινήματος «Καταλάβετε την Γουόλ Στρητ» πήρε το μέρος των δυσαρεστημένων από το εκλογικό αποτέλεσμα Ρώσων διαδηλωτών. Οι περ5ισσότεροι από τους οποίους ανήκαν στο κόμμα Γιάμπλοκο, που δεν κατόρθωσε να εκλέξει (λόγω εκλογικού συστήματος) βουλευτές.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι γνωστή η γραφειοκρατική διαδικασία για να έχεις δικαίωμα ψήφου, (πρέπει κάθε φορά να πηγαίνεις και να εγγράφεσαι στους εκλογικούς καταλόγους) αλλά και ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών (με τις διάτρητες καρτέλες-ψηφοδέλτια, που δεν τρυπάνε καλά) δεν πέφτει λόγος για τον τρόπο που διεξάγονται οι εκλογές στη Ρωσία.
Η Ρωσία είναι μια χώρα που αποκτά δημοκρατική παράδοση και δεν περιμένει από ένα πουλημένο πρώην ηγέτη, διαφημιστή πίτσας να παίρνει το μέρος της Δύσης.
Μιας Δύσης, που απολαμβάνοντας τα οφέλη από την επικράτησή της στον ψυχρό Πόλεμο, δεν μπορεί πλέον να δαμάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια αρχίζοντας από τη Μέκα του Καπιταλισμού και προχωρώντας σπιθαμή-σπιθαμή στους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν η να αντιμετωπίσουν τώρα τον χειρότερο εχθρό τους: την Οικονομική Κρίση.
Αλλά για τις διεθνείς κρίσεις, οι κάτοικοι των δυτικών κρατών ούτε που ρωτήθηκαν για όσα συνέβησαν στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, το Πακιστάν, και τώρα στη Συρία και αύριο στο Ιράν. Ενημερώνονται με ό,τι επιθυμεί το Στέητ Ντηπάρτμεντ και το ΝΑΤΟ μια και τα Μ¨εσα Μαζικής Αποβλάκωσης της Δύσης είναι άρρηκτα διαπλεκόμενα με τις κυβερνήσεις.
Μόλις προκύπτει ζήτημα χρέους, πληθωρισμού, ανεργίας, αστέγων, υπάρχει οικονομική στενότητα για να αντιμετωπιστούν, ενώ πλουσιοπάροχα χορηγούνται κονδύλια για επιχειρήσεις στη Λιβύη και… βλέπουμε που η επόμενη «περιπέτεια».
Στην «πολιτισμένη» Δύση οι κοινωνικές παροχές εξαλείφονται, οι άνεργοι μπορούν να πεινάνε, οι άστεγοι να κοιμούνται στους δρόμους, όσοι δεν έχουν να πληρώσουν χαράτσια στη ΔΕΗ να ξεπαγιάζουν αλλά τα κονδύλια για τις πολεμικές μηχανές πάντα θα ρέουν…


Θυμίστε μου τα ευτυχισμένα νούμερα διαβίωσης όχι των πετρελαϊκών εταιριών, αλλά των απλών πολιτών, στη μετα-καντανταφική Λιβύη, και στην δημοκρατική πλέον Αίγυπτο (αν τελειώσει κάποτε η εκλογική διαδικασία και μάθουμε τα αποτελέσματα)...

4 σχόλια:

Μέφτιαξες φιλε! είπε...

Εδω ειναι τα πρατηρια που νοθευαν τα καυσιμα
και μας εκλεβαν:


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/12/blog-post_646.html#more

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ στους ΕΠΤΑ Αμερικανους
π ε ι ν α ε ι !!

ΔΕΙΤΕ:

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/12/blog-post_7493.html#more

Ανώνυμος είπε...

«Η Αντεπανάστασις απέτυχε πλήρως. Συνετρίβη. Από όλα τα σημεία της Ελλάδος καταφθάνουν επίσημοι αναφοραί ότι αι Ένοπλοι Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι παρά τω πλευρώ και εκτελούν τας διαταγάς αποκλειστικώς και μόνον της Εθνικής Επαναστατικής κυβερνήσεως της 21ης Απριλίου. Ησυχία απόλυτος επικρατεί εις ολόκληρον την Επικράτειαν. Οι συνωμόται και ο Κωνσταντίνος προσπαθούν να διαφύγουν κρυπτόμενοι από τον Στρατόν από χωρίου εις χωρίον. »

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι οπως τα λετε η ψηφοφορια στις ΗΠΑ - υπαρχουν διαφορες απο Πολιτεια σε Πολιτεια Για να λεμε τα συκα συκα