23/6/15

Αλβανικές εκλογές: Κώτσο Κοκδήμα -Ευάγγελος Ντούλες 1-0

Το ΚΕΑΔ, και ο πρόεδρος του, κ. Ευάγγελος Ντούλες απέτυχαν πανηγυρικά σε όλες τους τις επιλογές. Στη Χειμμάρα ο Φρέντης Μπελέρης πήρε μόνο 2.335 ψήφους, ενώ Γκιοργι Γκόρο του Κοκδήμα, με τη συμμαχία Σοσιαλιστών- Τσάμηδων πήρε 4.747 ψήφους, και εξελέγχει ,ενώ η Ελευθερία Πρίφτη που την κατέβασε το Δημοκρατικό Κόμμα έλαβε 596 ψήφους.
Στην Κονίσπολη ο Αναστάσης Γκούντας πήρε μόνο 999 ψήφους και ήρθε τρίτος με 19.55 %, ενώ κέρδισε ο Τσάμης SHUAIP BEQIRI (ASHE) με 2245 ψήφους ,(43.93 %).Δεύτερος ήταν ο ISMAIL MURTAJ του APPD με 35.83 %.
Στη Δρόπολη, νίκησε ο (αριστερός;) Αχιλλέας Ντέτσικας με 46,42% ενώ ο Κώστας Ζήσος του ΚΕΑΔ ήρθε τρίτος με 16.11 %.
Στην αρχαιότατη πόλη της Ηπείρου, τη Φοινίκη την πρωτεύουσα του Κοινού των Ηπειρωτών από το 234 π.Χ., νίκησε ο υποστηριζόμενος από τον Κώτσο Κοκδήμα, Λεωνίδας Χρίστου με 52.51 %. Τον Γιάννη Μπάμπη του ΚΕΑΔ, που πήρε 47.46 % στήριζε και ο Ιλίρ Μέτα. Δύο μέρες πριν από τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Ευάγγελος Ντούλες, μετά την παραίτηση του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος Λευτέρη Καραγιάννη στη Φοινίκη, εξέφρασε τη στήριξη του για τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος στους Αγίους Σαράντα, Κρεσνίκ Μπόζο, ελπίζοντας ότι οι ψηφοφόροι του Καραγιάννη θα ψήφιζαν τον δικό του. Ο Βαγγέλης Ντούλες, τον οποίο το Κόμμα των Τσάμηδων αποκαλούσε ως τον νέο «Ναπολέοντα Ζερβά», έχασε κατά κράτος, από τον μεγαλοεργολάβο και μιντιάρχη βουλευτή του Ράμα, Κωτσο Κοκδήμα, του οποίου η επιρροή στον Νότο μετά από την σύμπραξη των σοσιαλιστών με τους Τσάμηδες , είναι σχετικά μεγάλη. Ο «προοδευτικός» Κώτσο Κοκντήμα άλλωστε, έχει επισήμως ζητήσει τη νομιμοποίηση της κάνναβης στην Αλβανία και τον κατοχύρωση της «ονομασίας προέλευσης», «Λαζαράτι».
Μέχρι στιγμής ο αριστερός Ράμα κερδίζει 40-13 τους δεξιούς Αλβανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...