18/6/15

Τσιφτετέλι-πάρτι οργάνωσε η Τρόικα της ΕΣΗΕΑ

Με πάρτι και τσιφτετέλια υποδέχτηκε, η τρόικα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με τους φίλους της, τις αποκαλύψεις στην επιτροπή της Βουλής για το δημόσιο χρέος, τον ρόλο της διαπλοκής στην επιβολή μνημονίων, και το καινούργιο τσουνάμι με τις απολύσεις. Με πρώτο τραπέζι πίστα, την «ασθενή» πρόεδρο του πειθαρχικού. Και τα «δημοσιογραφικά» σεμινάρια του ΔΝΤ να μένουν στον αέρα.
Είχαν τους λόγους τους να το γλεντήσουν.
Παραμύθιασαν τον κόσμο να τους ψηφίσει και τώρα κάνουν τα δικά τους με τα αφεντικά δίπλα.
1. Το τσουνάμι με τις απολύσεις αρχίζουν , αυτή την φοράαπό τον Αnt1 συνεχίζονται από αύριο Πέμπτη στον Πήγασο, ενώ στο ΔΟΛ μαγειρεύονται νέες ατομικές συμβάσεις με περικοπές μεγαλύτερες από 30%,χωρίς να ανοίγει μύτη Έχουν βάλει όμως τους δικούς τους να τις βαφτίσουν ως δήθεν «λύσεις συμβάσεων», για να τις κουκουλώσουν. Όπως ακριβώς τα έχουν ψήσει με τα αφεντικά.
2. Οι συνεταίροι της Αντωνιάδου (Τάτσης- Καρούτζος – Σταθάτου)στέλνουν τον ΕΔΟΕΑΠ στο πάτο. Βγάζουν στο σφυρί ότι έχει απομείνει από τα ασημικά του Ταμείου, πιστοί στην παρακαταθήκη της Τέως που έσπασε ομόλογα. Αρνούνται να απαιτήσουν τα 60 τόσα εκατομμύρια ευρώχρωστάνε εργοδότες μεσάζοντες διαφημιστικές και ΔΕΚΟ.
Στήνουν με τον τρόπο αυτό σκηνικό για καινούργιες περικοπές η και να προετοιμάζουν ενοποίηση και όποιον πάρει ο χάρος.. Χωρίς να αποκλείεται ότι πίσω από την ρευστοποίηση των αμοιβαίων να κρύβονται και άλλα , όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ( Ντελέζος- Αγγέλης- Χριστοδουλίδου ) που αρνήθηκαν να ψηφίσουν την εκποίηση.
3. Στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ «ψήνονται» αλλαγές για περικοπές στις συντάξεις και για το καταστατικό, ώστε να καταργηθεί η ασφάλιση που σήμερα γίνεται μόνο για μισθωτή εργασία. Ο στόχος είναι όλοι να δουλεύουμε με μπλοκάκι, χωρίς δώρα, άδεια και χωρίς αποζημιώσεις αφού οι απολύσεις έτσι θα είναι ελεύθερες. Θέλουν επίσης να πληρώνουν οι εργαζόμενοι την ασφάλιση από τη τσέπη τους.
Με τον τρόπο αυτό πάει περίπατο το Αγγελιόσημο που διατηρείται μέχρι τώρα επειδή είναι εργοδοτική εισφορά.
Όσο για τους συνταξιούχους τους αφήνουν στη μοίρα τους , αφού ετοιμάζονται να τους διαγράψουν από την ΕΣΗΕΑ, όπως και τους μακροχρόνια άνεργους. Πράγμα που σημαίνει επίσης, ΕΔΟΕΑΠ τέλος για αυτούς.
Ετοιμάζουν επίσης διατάξεις φωτογραφικές που καταργούν τις ΣΣΕ, δήθεν για να εξυπηρετήσουν αθλητικούς συντάκτες.
Τώρα γιατί τρίβουν τα χέρια τους Μαρινάκης και βάλε…, είναι κάτι που θα το εξηγήσουν Κουμπιάς Αντωνιάδου , μαζί με κάποιους από τον ΠΣΑΤ.
Έτσι το παιχνίδι των εργοδοτών εξυπηρετείται ακόμη μια φορά από την παράταξη των προθύμων.
Μια και δεν κάθεται, ακόμη στους εργοδότες, να στήσουν το παιχνίδι της προηγούμενης διετίας με το μοντέλο συγκυβέρνησης Αντωνιάδου-Τρίμη, τώρα τους βολεύει η ΕΣΗΕΑ να μείνει ακέφαλη. 
  Η Αντωνιαδου το παίζει πρώτη. Και μένει γαντζωμένη στην καρέκλα της παρά το γεγονός ότι το 57,8% των ψηφοφόρων την μαύρισαν. Έτσι δεν γίνεται μέχρι στιγμής, προεδρείο και οι εργοδότες επιδίδονται ανενόχλητοι στη σφαγή.
Μαζί με τις απολύσεις είναι και η υποταγή της ΕΡΤ στη Digea.
Δεν είναι μόνο το 1 εκ.ευρώ που τσεπώνει από την ΕΡΤ. Είναι και ο τρόπος που άνοιξε η ΕΡΤ η οποία θα έχει -εάν έχει- δικούς της ψηφιακούς πομπούς μετά από ένα χρόνο.Κάνουν το κορόιδο που κλείνει η ΕΡΤ-OPEN επειδή η ελεύθερη φωνή της ενοχλεί. Το αποτέλεσμα είναι:
# Oι συνάδελφοι που επέστρεψαν στο ραδιομέγαρο, να δουλεύουν χωρίς συμβάσεις, με αβέβαιο μέλλον και με το σύστημα της ΝΕΡΙΤ να καταπίνει πρόσωπα, δικαιώματα και ελευθερίες.
# Όσοι έχουν ακόμη δουλειά στις εφημερίδες και στα ιδιωτικά ΜΜΕ να δανείζουν υποχρεωτικά τους μισθούς και μεροκάματα τους, στους βαρόνους. Κι εκείνοι να χρωστάνε από δύο μισθούς και πλέον σε συντάκτες τεχνικούς και διοικητικούς, μέχρι που βάζουν λουκέτο, χρωστάνε εκατομμύρια και σουλατσάρουν αδιάφοροι. Και με την τρόικα της ΕΣΗΕΑ να χτυπάει παλαμάκια στη διαπλοκή.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων –Ανοιχτή ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες του 49. Ο Ζαχαριάδης έριξε το Σύνθημα "ΟΛΟΙ ΣΤ ΑΡΜΑΤΑ". Η Εξόντωση των Κ/Σ στα Τζουμέρκα. Ο ΠΠ (Πφούστης Παύλος) και η Φρίκη σε Άργος Ναύπλιο

  Ο Τσιφλικάς της Ευβοιας πράκτωρ σερ Νόελ Μπέηκερ σε ειδική αποστολή στο Βελιγράδι