23/6/15

Γαλλική παροιμία

Le jour se rit des méfails de la nuit.

....Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει»…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάνω από 44 δισ. ευρώ αδήλωτα έχουν φύγει έξω, μέσω της Western Union

Οι εξαθλιωμένοι Έλληνες ακόμη και για ένα κιλό πατάτες, κρεμμύδια, μαρούλια που τους μοιράζουν δωρεάν κατά διαστήματα διάφοροι παραγωγοί στριμώχνονται σε ατέλειωτες ουρές, ώρες ολόκληρες, με κρύο ή με καύσωνα. Την ίδια στιγμή, στα λεγόμενα πρακτορεία μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό (WESTERN UNION) οι αλλοδαποί σπεύδουν να στείλουν στο εξωτερικό (στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, τις οποίες οι περισσότεροι από αυτούς αποφεύγουν να τις κατονομάσουν όταν εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα) ποσά χρημάτων που αποκτήθηκαν εδώ. Το γεγονός αυτό το είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας επί κυβερνήσεως Σαμαρά, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Τα ποσά, δε, αυτά που «έφευγαν» από την Ελλάδα προς τις χώρες αυτές τα τελευταία χρόνια έφταναν, με μέτριες προσεγγίσεις, στα 44 περίπου δισ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε πώς αποκτήθηκαν και αν έχουν δηλωθεί στην εφορία.

Πιστεύοντας ότι κάποια ευήκοα ώτα του οικονομικού επιτελείου υπάρχουν στη σημερινή κυβέρνηση, που θα αποφασίσουν να νομοθετήσουν μέτρα ώστε να υπάρξει έλεγχος στην κατάσταση αυτή, μέσω της οποίας γίνεται φοροδιαφυγή, τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν είναι:

1) Οποιοσδήποτε κάτοικος (αλλοδαπός ή ημεδαπός) της Ελλάδος αποστέλλει χρήματα στο εξωτερικό, είτε μέσω τραπεζών είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου φορέα (δημοσίου ή ιδιωτικού χαρακτήρα), ανεξαρτήτως ποσού, να προσκομίζει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ αντίγραφο της φορολογικής του δηλώσεως από το οποίο θα προκύπτει ότι τα εισοδήματα αυτά έχουν φορολογηθεί στην Ελλάδα και δικαιολογούνται και ως προς το ύψος τους και ως προς το νόμιμο της αποκτήσεώς τους.

2) Ο αποστέλλων να προσκομίζει πιστοποιητικό φορολογικής του ενημερότητας, το οποίο θα επισυνάπτεται μαζί με το αντίγραφο ή το εκκαθαριστικό της φορολογικής του δηλώσεως από τον «μεταβιβάζοντα - μεσολαβούντα» φορέα (τράπεζα κ.λπ.) στο σχετικό παραστατικό έγγραφο που θα διατηρείται υποχρεωτικά στον φορέα, προκειμένου να «ελέγχεται» και αυτός από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

3) Ο αποστέλλων να προσκομίζει, τέλος, και βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας από τον αρμόδιο ασφαλιστικό του φορέα, ώστε εκτός από την «πηγή προελεύσεως» των εισοδημάτων του, π.χ., μισθωτός, ελεύθερος επαγγελματίας, αυταπασχολούμενος, να αποδεικνύεται και η μη οφειλή του σε ασφαλιστικές εισφορές ώστε να παταχθεί η «αδήλωτη εργασία».

http://cdn-pentapostagma.pressidium.com/wp-content/uploads/2015/06/00000c53.jpg

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...