10/11/15

Μεγάλη Νίκη των κυβερνητικών στη Συρία

H προέλαση προς την βάση Κweiris
 
Λύθηκε η πολιορκία της αεροπορικής βάσης «Kweiris» στο ανατολικό Χαλέπι

Μετά από σχεδόν δύο βδομάδες μαχών γύρω από το χωριό στο Σειχ αλ Αχμάντ και αφού ο συριακός αραβικός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο σε δεκάδες χωριά και λόφους στρατηγικής σημασίας στα ανατολικά της επαρχίας του Χαλεπίου, οι κατδρομείς, «Γατόπαρδοι», διέσχισαν τα τελευταία 5 χιλιόμετρα και απόψε μπήκαν στο αεροδρόμιο, για να αγκαλιάσουν τους 300 «Λακεδαιμόνιους» του Συριακού Στρατού που αντιστάθηκαν πολιορκημένοι για τρία χρόνια στις συνεχείς επιθέσεις των ισλαμιστών. 
  Ο πρόεδρος Άσαντ συνεχάρει τηλεφωνικά τον διοικητή της βάσης αντιπτέραρχο Ζαμμάν και τον διοικητή των καταδρομέων συνταγματάρχη Χασάν.
Όλη η Συρία πανηγυρίζει. Είναι μεγάλη νίκη.
Σύμφωνα με πηγή του Συριακού Αραβικού Στρατού, η 6η Ταξιαρχία καταδρομών, που έκανε την τελική επίθεση προς το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο «Kuweires» είχε 57 νεκρούς και περισσότερους από 200 τραυματίες.
Οι απώλειες του Ισλαμικού κράτους ησαν πολύ μεγαλύτερες.
Μετά την απελευθέρωση της βασης «Kuweires» στην πεδιάδα Ντέιρ Χαφέρ οι ειδικές δυνάμεις θα μεταφερθούν στο βόρειο μέτωπο της Χάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...