21/11/15

Ο Ασσαντ δίνει τα όπλα στο λαό

Συγκροτούνται «ΜΑΥ» και «ΤΕΑ» στη Συρία
Ολοκληρώθηκε χθες στη Συρία το πρόγραμμα εκπαίδευσης της λαϊκής πολιτοφυλακής που θα αναλάβει την αυτοάμυνα των περιοχών που απελευθερώθηκαν από τον Αραβικό Συριακό Στρατό.
Στο Κέντρο εκπαίδευσης της Δαμασκού αποφοίτησαν 800 πολιτοφύλακες κάθε ηλικίας και θα βοηθήσουν το Συριακό Αραβικό Στρατού στην προστασία Δαμασκό από τους τρομοκράτες, και θα επανδρώνουν τα σημεία ελέγχου. Αυτή ήταν η δεύτερη σειρά.
Στη Χομς, ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση περίπου 500 ανδρών από την επαρχία Χομς, και στην τελετή ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης ο κυβερνήτης της Χομς Ταλάλ αλ-Μπαραζί είπε ότι η ιδέα της δημιουργίας των διμοιριών αυτοπροστασίας ήταν πολύ ευπρόσδεκτη από τους κατοίκους της επαρχίας και της υπαίθρου της που αντιμετωπίζουν γενναία τους τρομοκράτες, και επιμένουν στη διατήρηση και διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της ενότητας της Συρίας.
Ακριβώς τέτοιες μονάδες βοήθησαν τον Εθνικό Στρατό στην εκκαθάριση των εαμοβούλγαρων συμμοριτών και για αυτό τους έβριζαν ως «παρακρατικούς».
Οι ΜΑΥδες στα χωριά ήταν η βάση της Νίκης.  
 
Έλληνες ιερείς που εκπαιδεύτηκαν ως ΜΑΥδες κάπου στη Θεσσαλία το 1946 
*Στο μέτωπο της Λαττάκια στη Συρία, η 103η Ταξιαρχία τους Αραβικού Συριακού Στρατού προελαύνει για την ανακατάληψη της μεθορίου με την Τουρκία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι σαν αυτούς που έξυναν τα άχρηστα αρχίδια τους όταν οι Τούρκοι έπαιρναν την πόλη;

Ανώνυμος είπε...

Και οι δυο πλευρές του εμφυλίου ελέγχονταν μυστικά από την ίδια ξένη οργάνωση ώστε να προκύψει το σχεδιασμένο αποτέλεσμα του πολέμου. Είναι δηλαδή όπως η απάτη με την αριστερά και τη δεξιά: το αριστερό και το δεξί χέρι του εβραίου τραπεζίτη.

Γιατί παίρνεις το μέρος της μίας πλευράς ενώ ξέρεις ότι το παιχνίδι ήταν στημένο; Δεν αυτοπροσδιορίζονταν ως δεξιοί αυτοί που έκαναν τις ομάδες ΜΑΥ;

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...