12/11/17

Οι καλοί «κόκκινοι άνθρωποι» που βασάνιζαν φρικτά τα θύματα τους

Ο κ. Τάκης Βουγιουκλάκης μίλησε στην εφημερίδα «Espresso» για τον φρικτό βασανισμό και την εκτέλεση του πατέρα του Ιωάννη Βουγιουκλάκη που ήταν Νομάρχης Αρκαδίας.

Η ΟΠΛΑ συνέλαβε τον Ιωάννη Βουγιουκλάκη σε ένα χωριό της Κορινθίας στις αρχές Δεκεμβρίου 1943. Τον μετέφεραν στο στρατόπεδο κρατουμένων στο Χάραδρο Κυνουρίας. Στο Δημοτικό σχολείο του χωριού είχαν 65  κρατουμένους της περιοχής Τριπόλεως, όλων των επαγγελμάτων και ηλικιών, τους οποίους βασάνιζαν δημοσίως για να βλέπουν όλοι οι κρατούμενοι στη θέση «Γουρνάκι», 300 μέτρα μακριά από το χωριό.

Διοικητής ήταν κάποιος Κων/νος Ζησιάδης, με ανταρτοδίκες-βασανιστές τον Καπετάν Παύλο Μπουζάνη, έναν Καπετάν Κυριάκο και έναν Καπετάν Λέων, που μάλλον δεν ήταν Έλληνας.

Στις 31-12-1943, οι κομμουνιστές μετέφεραν τον Ιωάννη Βουγιουκλάκη μαζί με τους Αναστάσιο Κανάβαρο, Σαράντο Πουρνάρα, Τάκη Κουγιούρα και Γεώργιο Τράκα , στη θέση Διάσελο δυο χιλιόμετρα έξω από το χωριό, τους έριξαν σε ένα λάκκο και τους δολοφόνησαν με πέτρες!!!

Οι ΟΠΛΑτζήδες βασάνιζαν πολλές μέρες σε καθημερινή βάση τον Ιωάννη Βουγιουκλάκη. Μετά από δημόσιο βασανισμό κατά τον οποίο του έβγαλαν τα νύχια και λιποθύμησε του έβγαλαν τα χρυσά δόντια με την τανάλια!!!

«Ο πατέρας μου βρήκε μαρτυρικό θάνατο το 1943, στο Χάραδρο Κυνουρίας. Εκτελέστηκε από τους κομμουνιστές, αφού πρώτα βασανίστηκε φρικτά. Του έβγαλαν τα δόντια και τα νύχια με τανάλια», είπε στην εφημερίδα «Espresso» ο κ. Τάκης Βουγιουκλάκης.

Ο δικηγόρος Ιωάννης Βουγιουκλάκης διορίστηκε νομάρχης Αρκαδίας στις αρχές του 1941, και στην ανακοίνωση του στον τοπικό Τύπο ανέφερε: «Αρκάδες, φέρων τον σταυρόν που μου έδωσε η κυβέρνησις του Έλληνος Πατριώτου Στρατηγού Τσολάκογλου ήλθα κοντά σας έτοιμος να ανέβω τον Γολγοθά διά να συγκρατηθεί ό,τι είναι δυνατόν διά να περισωθεί ό,τι είναι δυνατόν και με τον ηρωικό μας μόχθον και την ειλικρινήν και έντιμον εις την Ευρωπαϊκήν πραγματικότητα προσήλωσίν μας να ανατείλουν καλλίτεραι ημέραι για την πατρίδα μας».

Το 1942 παραιτήθηκε από νομάρχης, και επέστρεψε στην Αθήνα. Τον Νοέμβριο του 1943, κατέβηκε σε χωριά της Κορινθίας για να προμηθευτεί τρόφιμα με ανταλλαγή ρούχων. Εκεί τον συνέλαβαν οι ΟΠΛΑτζήδες και τον μεταφέρουν στο στρατόπεδο του Χαράδρου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιωάννης Βουγιουκλάκης είναι ο πατέρας της Αλίκης Βουγιουκλάκη.
Τόσο η Βουγιουκλάκη, όσο και η Ζωή Λάσκαρη είχαν χάσει τον πατέρα τους από την ΟΠΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Είδες η Θεία Πρόνοια; Ορφάνεψαν, αλλά έγιναν διάσημες... Για την δεύτερη δυστυχώς, υποψιάζομαι ότι την έφαγε ο αρχι-μασόνος...