26/11/17

Τα γεγονότα της 26ης Νοεμβρίου

Σαν σήμερα, το 1957 η ΕΟΚΑ χτύπησε μέσα στην βάση του Ακρωτηρίου. Εξεράγησαν σε υπόστεγο στην βρετανική αεροπορική βάση Ακρωτηρίου δύο βόμβες που είχε τοποθετήσει ο δεκαεπτάχρονος τότε, αγωνιστής της ΕΟΚΑ Ανδρέας Βασιλείου ,μαθητής του Λανιτείου Γυμνασίου Λεμεσού, που δούλευε στη βάση. Καταστράφηκαν έξι βομβαρδιστικά «Καμπέρα».

1940. Η ΔΕΥΤΕΡΗ επιστολή του Ζαχαριάδη προς τον Μεταξά, στην οποία προφανώς έχουν γίνει «προσθήκες». Η ΔΕΥΤΕΡΗ επιστολή του Ζαχαριάδη προς το Μεταξά , που στήριζε την έξοδο από τον Πόλεμο με διαπραγματεύσεις και την οποία μετά τον πόλεμο ο Ζαχαριάδης αρνήθηκε ότι αυτός την έγραψε, καλούσε για Ειρήνη και Ουδετερότητα, με διεθνή μεσολάβηση και για αποχώρηση των Άγγλων από το έδαφος «και τα νερά της Ελλάδας». Η πλατφόρμα Ζαχαριάδη, υποστήριζε την προσπάθεια του Μεταξά για διπλωματική λύση που βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη στη Μαδρίτη και βρισκόταν σε πλήρη διάσταση με τις κραυγές των πρακτόρων της SOE/KKE του Νίκου Πλουμπίδη και του δικτύου Μπάλφουρ, για τη μεγάλη μας Σύμμαχο, και τον «ατρόμητο αρχηγό της Μεγάλης Βρετανίας».
Οι υπάλληλοι των ξένων μυστικών υπηρεσιών και των τοκογλύφων, αυτή την επιστολή Ζαχαριάδη την επέκριναν και την επικρίνουν.

1946.Συμμοριτοπόλεμος . Επίθεση συμμορίας κομμουνιστών στο Μάνδαλο Γιαννιτσών.Οι εαμοβούλγαροι συμμορίτες του ΚΚΕ έσφαξαν 24 εθνικόφρονες έλληνες χωρικούς και σκότωσαν 12 χωροφύλακες.

Ακόμα ,η πρώτη Σύνοδος στο Βίσεγκραντ, για την συγκρότηση της Αντι-Αψβουργικής Ένωσης, η εκδίωξη των Ιησουιτών από τη Γαλλία, ο Καποδίστριας μαζί με τη Στρατιά του Τσιτσαγκόφ στη Μάχη της Μπερεζίνα μεταξύ της υποχωρούσης Γαλλικής Στρατιάς και της ρωσικής Στρατιάς του Δούναβη, ο βομβαρδισμός από τη Νικαβεντέ ρωσικού φυλακίου, ως πρόσχημα για επίθεση στη Φιλανδία, και η Δωρεάν Παιδεία.


Το πλήρες χρονολόγιο των γεγονότων της 26ης Νοεμβρίου θα το βρείτε εδώ... http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2017/11/26.html




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τσιμπουκια ο Τίγρης με σήμα τους Βρετανικούς αυτοκρατορικους λέοντες.....Η ΕΟΚΑ διδαξε τι σημαινει αγωνας για εθνική ανεξαρτησια γι αυτο και δεν διδάσκεται στα σχολεία γι αυτο και δεν μιλα κανεις γι αυτη....ο τυπος του ανταρτοπόλεμου που εφαρμοσε ο τεραστιος Γρίβας ειναι δικης του έμπνευσης μοναδικος για τα παγκοσμια δεδομενα και θεωρείτε δε το πλεον επιτυχημένο ανταρτικο. Μηπως??? Τα παιδια απ τα ψηλα βουνα.

83 χρόνια από την εθνοσωτήρια ΑΝΑΚΩΧΗ του Πάσχα του Τσολάκογλου που δεν ηταν Δωσίλογος.

 Στη δίκη του 1945, αντί για τον Κατσιμήτρο, τον Τσολάκογλου, τον Μουτούση έπρεπε να δικαστούν           ο Παπάγος , ο Γεώργιος, και ο Τσουδ...