20/4/18

Η συντρόφισσα Σεκερίνσκα προέβλεψε πρόωρες εκλογές σε Ελλάδα και Σκόπια

Η συντρόφισσα Ραντμίλα Σεκερίνσκα έδωσε συνέντευξη για την επίσκεψη της στις ΗΠΑ μετά από πρόσκληση του αμερικανού Υπουργού Άμυνας Τζέιμς Ματτίς, που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου.
Όπως είπε Ταξιδεύει στις αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ από από το 2012 και γίνεται πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Η συντρόφισσα Σεκερίνσκα είπε ότι παρά τη δήλωση του Κοτζιά περί Ιουνίου, στη Σύνοδο Κορυφής στις 11 και 12 ουλίου στις Βρυξέλλες η Ελλάδα δεν θα ξαναπροβάλει ΒΕΤΟ, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα, και το πιο πιθανό είναι να μην εμποδίσει την ένταξη στο ΝΑΤΟ, την οποία επιθυμούν οι ΗΠΑ.

Η Σεκερίνσκα είπε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ «θα γυρίσει την παλίρροια», ότι «οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να αλλάξει την κατάσταση επί του εδάφους», και ότι «οι τρέχουσες συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές, για την περαιτέρω εξέλιξη της κατάστασης, και να γίνουν, και στις δύο χώρες  εκλογές».

Η Σεκερίνσκα θα συμφωνήσει στις ΗΠΑ τις λεπτομέρειες διμερούς στρατιωτικής άσκησης του επόμενου έτους που θα πραγματοποιηθεί στο «Κρίβολακ» σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ. Το κόστος της άσκησης, θα το καλύψουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και θα μετάσχουν 5.000 άνδρες.

Η Σεκερίνσκα στην Ουάσιγκτον θα συναντηθεί και με την υφυπουργό Λάουρα Κούπερ και θα εχει συναντήσεις στο Υπουργείο εξωτερικών στη Γερουσία και το Κογκρέσο για την υποστήριξη της Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωση της πΓΔΜ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι συντρόφισσα λες ρε Χατζάρα, κομμουνισμό έχουν στην ΠΓΔΜ; Αποκλείεται να βάζανε κομμουνιστική χώρα στο ΝΑΤΟ!

Νομίζω ότι το θέμα των Σκοπίων δεν έχει να κάνει με ιδεολογίες. Αυτοί που κρύβονται από πίσω από το μόρφωμα, είναι πιστεύω οι αθέατοι, όπου γης και πατρίς...