ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

28/5/19

Εισβολή των Αλβανών στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο σε εξέλιξη

Ο Διευθυντής του Γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μάρκο Τζούριτς δήλωσε στις 9 και 10 ώρα Ελλάδος στην σερβική δημόσια τηλεόραση , (RTS), ότι οι μονάδες ROSU γύρω στις 7 πμ ώρα Ελλάδος, οπλισμένοι σαν αστακοί, εισεβαλαν στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου προκειμένου να εκφοβίσουν και να προκαλέσουν πανικό με συλλήψεις, όπως ανακοινώθηκε χθες στην σερβική Βουλή από τον Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο Τζούριτς είπε ότι ο Βούτσιτς ενημέρωσε το διεθνή παράγοντα ότι αν δεν σταματήσει αμέσως αυτές τις ενέργειες η Πρίστινα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα υπάρξει αντίδραση της Σερβίας κατά τη διάρκεια της ημέρας. 
Ο Βούτσιτς έθεσε σε κατάσταση ετοιμότητας τις σερβικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ και οι ειδικές μονάδες του Υπουργείου Εσωτερικών βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση. 
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από την αστυνομία του Κοσσόβου έχουν γίνει δεκάδες συλλήψεις. 
Συνελήφθησαν πέντε άτομα με την υποψία ότι εμπλέκονται με το οργανωμένο έγκλημα, καθώς και άτομα που ενέχονται στη δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς, αλλά και στη δολοφονία του αστυνομικού του Κοσσυφοπεδίου Ενβέρ Ζούμπερι το 2011 Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο Ζούμμπιν Πότοκ οι «Ρόσου» επιτέθηκαν εναντίον άοπλων Σέρβων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: