ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

5/5/19

Tι κρύβεται πίσω από την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους

ΚΕΔ: Δίνουν τον κλάδο στο πιάτο 
με αντίδωρο από την διαπλοκή


Άφησαν τους δημοσιογράφους χωρίς δώρο και το Πάσχα αλλά καμαρώνουν κιόλας Αντωνιάδου - Καπάκος με την θλιβερή παρέα τους. 
Ταυτόχρονα πανηγυρίζουν χωρίς να ντρέπονται ότι το σύστημα Παπά–Κρέτσου, με ΚΥΑ που ήδη δημοσιεύθηκε μεθοδεύει παραγραφή όσων οφείλονται την τελευταία πενταετία(2013-18) στους συναδέλφους, που εργάζονται στο Δημόσιο (ΕΡΤ, ΑΠΕ, Δημοτικούς σταθμούς, Γραφεία τύπου, Γ. Γραμματεία Ενημέρωσης) από παγωμένους μισθούς, οικογενειακά επιδόματα, πολυετίες και ωριμάνσεις με κομμένες προϋπηρεσίες. Και βέβαια τελειώνει τις ΣΣΕ στον κλάδο. 

Η παράνομη παρακράτηση αποδοχών γίνεται ,παρά τις καταγγελίες μας. Κυβέρνηση και πλειοψηφία στο ΔΣ. είναι συνένοχοι. 

Η προηγούμενη ΚΥΑ για το Δημόσιο, από τις μέρες του Κεδίκογλου, ( άλλο ένα συμβόλαιο σε βάρος του κλάδου) είχε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο αλλά η εργοδοτική πεντάδα στην ΕΣΗΕΑ βιάζεται να εξοφλήσει το τελευταίο της γραμμάτιο. 

Οι πρόθυμες κυρίες στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ μαζί με τους υπόλοιπους, έδωσαν τον κλάδο στο πιάτο, υπονόμευσαν εν ψυχρώ ακόμη και την υπογραφή ΣΣΕ με την ΕΡΤ και με θράσος λένε ότι ΔΗΘΕΝ το… πάλεψαν για το καλό μας!..

 Είναι το συμβόλαιο τους με την Κυβέρνηση για να πάρουν αντίδωρο . Και έτσι να μην αφήσουν στη μέση τις δουλειές που έχουν αρχίσει με τους χορηγούς τους στην οδό Ακαδημίας 20. Αυτό που αρχίζει τώρα με την ΚΥΑ στα δημόσια ΜΜΕ θα επεκταθεί αμέσως σε κάθε εφημερίδα, ραδιόφωνο , τηλεόραση. 

Περισσότερες ώρες δουλειά με λιγότερα (ή και καθόλου) λεφτά είναι το καινούργιο δόγμα κυβέρνησης και εργοδοτών με τους πρόθυμους να τους βάζουν πλάτη. Η συμφωνία αυτή της ντροπής έρχεται να συμπληρώσει το πακέτο για τις καινούργιες φοροαπαλλαγές στους εργοδότες, που συνεχίζουν ασύδοτοι να απολύουν , και να χρωστάνε ,μισθούς , ασφαλιστικέςεισφορές και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από συνδρομές στο ταμείο της ΕΣΗΕΑ τις οποίες έχουν παρακρατήσει από τους συναδέλφους. 

Όλα αυτά έρχονται μετά τις μυστικές συναντήσεις των πρόθυμων του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ με την Κυβέρνηση. 
Ο, τι ακριβώς έγινε και στον ΕΔΟΕΑΠ, με την κυβέρνηση να τον μετατρέπει σε πολυιατρείο του ΕΟΠΠΥ και με τους εργοδότες να βάζουν πόδι με εκπρόσωπο τους που ασκεί βέτο στις αποφάσεις. 
Την ώρα που διαφημίζεται δήθεν έξοδος από τα μνημόνια, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός του κλάδου στήνει ΤΩΡΑ πίσω από την πλάτη του κόσμου ένα μνημόνιο για τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις. 
Πρόκειται για μοντέλο που θέλουν να επεκταθεί σε όλα τα ΜΜΕ και το οποίο προβλέπει: -παράταση στο πάγωμα μισθών (όπου και όταν καταβάλλονται) επ΄ αόριστον. - κάτι ψίχουλα για νέους συναδέλφους αλλά μόνο στα χαρτιά!... - επίδομα για τους ανταποκριτές εξωτερικού , τους οποίους όμως μόλις απέλυσε το ΑΠΕ(..!) ενώ και η ΕΡΤ, όσους δεν διώχνει τους χρωστάει λεφτά από πέρυσι ή χρησιμοποιεί εργολαβίες!.. 

Στα ιδιωτικά ΜΜΕ η σφαγή γίνεται με ατομικές συμβάσεις- συμβόλαια που προβλέπουν ακόμη και ρήτρες εχεμύθειας!
 Δηλαδή αυτό που θέλουν οι εργοδότες. Αλλά και οι μισθοί που χρωστάνε τα αφεντικά και οι οφειλές τους στα ταμεία να μπαίνουν τώρα στις δόσεις! 

Ακόμη και οι αγωγές για ξεκάρφωμα, που υποχρεώθηκε να κάνει η ΕΣΗΕΑ για τα δώρα που οφείλει το Δημόσιο στους εργαζόμενους, προβλέπεται να αρχίσουν να συζητούνται στα δικαστήρια από τα μέσα του 2020 και βάλε. 

Κοροϊδεύουν τον κόσμο ,μήπως και τους ψηφίσει, αφού για να δικασθούν οι υποθέσεις αυτές χρειάζονται χρόνια. Όσο για τις αποφάσεις… 

Αρνήθηκαν όμως από το 2018 την πρόταση μας να πληρωθούν ΑΜΕΣΩΣ οι συνάδελφοι. Υπάρχει όμως και η σφαγή με τις συντάξεις. 

Ο κυβερνητικός- εργοδοτικός συνδικαλισμός του κλάδου έχει ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ τους συνταξιούχους μας ,μόνους τους, απέναντι στους Κατρούγκαλους να διεκδικούν τις συντάξεις, τα αναδρομικά τους , τα δώρα τους, τα εκκαθαριστικά τους από τον δήθεν επανυπολογισμό αλλά να ψάχνονται και για τον εφιάλτη που κρύβουν οι εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ με το προεδρείο του, να τους σερβίρει παραμύθια. Δεν θα τους αφήσουμε…. 

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων 

Δεν υπάρχουν σχόλια: