ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

13/6/22

13 Ιουνίου 1945. Την επομένη της αποκήρυξης του αιμοσταγούς πουστο-Θανάση από τον σύντροφο Νίκο, ο πράκτορας της Ιντέλιζενς σέρβις σ.Πάνος αφιέρωσε το κύριο άρθρο του δελτίου Τύπου της Αγγλικής Πρεσβείας , της «Ελευθερίας» στον «Μιζέρια» και προέβλεπε τον επικείμενο θάνατό του.

 ....................

Το «Βούλευμα» Κόκα , απάλλασσε κάθε ευθύνης την SoE για τις σφαγές Καλαμάτας-Μελιγαλά-Γαργαλιάνων, αλλά και τον απεσταλμένο του ΠΓ του ΚΚΕ Μπελογιάννη,  και τις απέδιδε στην εγκληματική φύση του Βελουχιώτη.
 Η τύχη του "Άρη" είχε διακανονιστεί μεταξύ SoE και Ζαχαριάδη κατά την παραμονή του στο  Λύνεμπουργκ της Κάτω Σαξονίας, πριν μεταφερθεί από την ΡΑΦ στην Αθήνα. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» δεν λέει πουθενά ότι ο Βελουχιώτης ήταν πούστης. Αυτή είναι δική σου προσθήκη που δεν μπορείς να την αποδείξεις. Αν έχεις κάποια απόδειξη κατάθεσέ την, αλλιώς αυτό που κάνεις δεν σε τιμά σαν δημοσιογράφο και σαν άνθρωπο…

Η 13η Αυγούστου στην Ιστορία

Η 13η Αυγούστου είναι η 225η ημέρα του έτους του Γρηγοριανού ημερολογίου. Απέμειναν 140 ημέρες ως την 31η Δεκεμβρίου .  554 . Ο Ιου...